۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۳
کد خبر: 304902

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه ریزی برای راه اندازی شبکه ملی ارتباطات به منظور ارتقای عدالت ارتباطی در کشور خبر داد.

 شبکه ملی ارتباطات راه اندازی می شود

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمود واعظی روز سه شنبه در مراسم افتتاح پروژه هاب ماهواره ای ایران (هما) در سالن اجتماعات شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار داشت: برای مدت زیادی در کشور در حوزه ارتباطات کم کاری شده و آمارهای جهانی گویای همین مساله است که باید برای جبران عقب ماندگی تلاش کرد.

وی با اشاره به سطح بالای مطالعات و انتظارات مردم از حوزه ارتباطات، افزود: طی یک سال گذشته شاهد رشد حجم ترافیک در اپراتورهای همراه اول، رایتل و ایرانسل هستیم که تداوم این مساله افزایش اشتغال، رونق کسب و کار و حل بسیاری دیگر از مشکلات مردم را در پی خواهد داشت.
واعظی اضافه کرد: عملکرد یک سال گذشته به ما اطمینان می دهد که می توانیم به اهداف تعریف شده تا پایان دوره خدمت دولت تدبیر و امید دست یابیم.
وی با بیان اینکه به جد به دنبال راه اندازی شبکه ملی ارتباطات هستیم، خاطرنشان کرد: این دولت از ابتدا به این حوزه اهمیت داده و در ادامه مسیر توسعه حوزه نیازمند تداوم کمک های دولت و مجلس هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تصریح کرد: دولت یازدهم معتقد است ICT پیشران توسعه است و هرچند این راهبرد با تاخیر انتخاب شده اما باید با کار جهادی از قافله جهانی عقب نمانیم.
وی ادامه داد: همچنین به دنبال راه اندازی و توسعه دولت الکترونیک(دولت همراه) هستیم تا با انجام سرمایه گذاری لازم همه مردم بتوانند امور خود را از طریق تلفن همراه انجام دهند، هرچند تحقق این برنامه ها بدون مشارکت بالای بخش خصوصی و بدون برنامه ریزی زیرساختی امکانپذیر نیست.
واعظی گفت: در این راستا هر یک از اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل هر اندازه پهنای باند بخواهند در اختیارشان قرار خواهیم داد و برای انجام این کار آمادگی کامل داریم.
مقام عالی وزارت ارتباطات خاطرنشان کرد: توسعه تلفن و اینترنت در اقصی نقاط مختلف کشور، مناطق محروم و مرزی در دستور کار و پس از آن توسعه تلفن همراه را در دستور کار داریم.
وی با اشاره به پروژه عظیم هاب ماهواره ای ایران (هما) تصریح کرد: ایجاد ارتباط امن و پایدار و قطع نشدن ارتباطات هدف اصلی این پروژه است و به دنبال آن هستیم تا فیبر نوری، رادیو و ماهواره برای تداوم ارتباطات در خدمت یکدیگر باشند.
واعظی ابراز امیدواری کرد: هرچه سریع تر دو ماهواره مخابراتی و پخش و ماهواره سنجش از راه دور در کشور راه اندازی شود که توانایی تحقق این مهم از سوی متخصصان داخلی وجود دارد.
وی در خاتمه با اشاره به توافقات ایران و گروه 1+5، خاطرنشان کرد: انجام این مهم عرصه جدیدی در روابط منطقه ای و بین المللی به روی ایران باز کرده و باید در راستای دستیابی به اهداف عالی حوزه ارتباطات با قیمت ارزان تر و تکنولوژی بهتر گام برداریم.
در ادامه این مراسم سیدهادی حسینی رییس کمیته ارتباطات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بهره برداری از پروژه هاب ماهواره ای (هما) اقدام بسیار بزرگی بود که همزمان با ولادت باسعادت امام رضا(ع) و با کار جهادی به نتیجه رسید.
وی با تقدیر از وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات، افزود: گاهی اوقات به مجلس انتقاد می شود که چرا با طرح سؤال و استیضاح وزیران به دولت فشار وارد می آورد، اما وظیفه نمایندگان خانه ملت طرح مشکلات به منظور رفع و رجوع آنهاست و بحمدالله دولت 'تدبیر و امید' در حوزه ارتباطات اقدامات خوبی انجام داده است.
حسینی در ادامه خواستار آن شد تا پروژه هاب ماهواره ای تنها معطوف به چند استان کشور نشود، بلکه همگام با دنیای ارتباطات هر چه بیشتر درسطح کشور رشد یابد.
وی اظهار داشت: با اقدامات بسیار خوب انجام شده در وزارت امور خارجه و برقراری ارتباط بسیار خوب با دیگر کشورهای جهان، دیگر نمی توان کشور را با شیوه های سنتی اداره کرد و هرچند در دوران تحریم ها به خوبی مقاومت کردیم، اما ثابت شد تصمیمات هشت سال گذشته اشتباه بوده است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: هرچند برخی کشورهای جهان با ایران اسلامی عناد دارند، اما نباید با همه یکسان برخورد کرد و بخصوص نیاز به ارتباط مؤثر با همسایگان داریم.
وی تاکید کرد: ارتباطات خوب می تواند حرکتی ایجاد کند تا کشور را به سمت توسعه همه جانبه پیش ببرد و اعلام می داریم که نمایندگان مجلس نیز آمادگی کامل برای توسعه و آبادانی کشور دارند.
حسینی ادامه داد: در ایامی که این پروژه بزرگ ملی انجام می شد، حتی برخی افراد تهدید می کردند که از حوزه ارتباطات حمایت نشود، در حالی که با ارتباطات، حوزه و حریم کشور امن می شود.
شایان ذکر است؛ پروژه هاب ماهواره ای (هما) برای تامین نیازهای ارتباطی حداقلی شرکت ارتباطات زیرساخت در شرایطی که امکان بهره برداری از دیگر بسترهای موجود (فیبر و رادیو) وجود ندارد، اجرا شده است.
با نصب و راه اندازی تجهیزات پایانه های ماهواره ای در نقاط مورد نظر، در حداقل زمان ممکن (کمتر از یک روز) امکان تامین ارتباط هر نقطه در داخل و خارج کشور برای شرکت ارتباطات زیرساخت فراهم می شود و این شرکت قادر خواهد بود در اسرع وقت ترافیک هر نقطه را چه در داخل کشور و چه در خارج گشور به شبکه های PSTN و PDN کشوری انتقال و خدمات ارائه کند.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.