رییس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: مکانیزاسیون موجبات تبدیل و گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی را فراهم می سازد

مکانیزاسیون موجبات تبدیل و گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی را فراهم می سازد

مهندس قوسیان رییس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ما به تشریح وضعیت مکانیزاسیون در خراسان رضوی پرداخت.
قوسیان مکانیزاسیون را بکارگیری ماشین و تجهیزات در فرآیند تولید محصولات کشاورزی با هدف افزایش تولید ، کاهش هزینه ها ، کاهش صعوبت کاری ، انجام بموقع عملیات و بهبود محصولات دانست
وی خاطر نشان کرد که مکانیزاسیون بعنوان یک رویکرد موجبات تبدیل و گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی را فراهم می سازد.
به گزارش قدس آنلاین، رییس اداره مکانیزاسیون سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: با توجه به گسترش روز افزون جمعیت و محدودیت منابع آب و خاک ، توسعه فناوری در فرآیند تولید محصولات کشاورزی را اجتناب ناپذیر میکند.
وی افزود: یکی از دلایل وجود فاصله و اختلاف زیاد راندمان تولید با عملکرد کشاورزان نمونه و پیشرو در یک منطقه را عدم توسعه فراگیر مکانیزاسیون مبتنی بر تکنولوژی های جدید تولید دانست که این امر ضرورت تخصیص اعتبارات مکانیزاسیون در برنامه توسعه بخش کشاورزی را آشکار می سازد .
قوسیان در بررسی شاخص های مکانیزاسیون گفت : اصولا برای ارزیابی وضعیت مکانیزاسیون از چهار شاخص استفاده می شود که دو شاخص آنها یعنی درجه مکانیزاسیون و سطح مکانیزاسیون مبنای برنامه دوم تا پنجم توسعه بوده است.
وی همچنین تعریف این دو شاخص را نیز این چنین دانست:

  1. درجه مکانیزاسیون که عبارت است از مقدار عملیات مکانیزه انجام شده به کل عملیات مکانیزه مورد نیاز و یا به عبارت دیگر نسبت سطحی که در آن عملیات مکانیزه انجام شده به کل سطح.
  2. سطح مکانیزاسیون که عبارت است از نسبت مجموع کل توان کششی موجود در کشور به مجموع کل سطح زیر کشت محصولات سالانه و دایمی(بدون احتساب آیش) ، البته باید شرایط جانبی یکسان و ثابتی را برای محاسبه این فاکتور در نظر گرفت.

وی همچنین از ابلاغ اعتبارات مرحله چهارم خط اعتباری مکانیزاسیون خبر داد و گفت : مبلغ 783 میلیارد ریال تسهیلات اعتباری برای خرید ماشین آلات و ادوات کشاورزی در اختیار کشاورزان و رانندگان حرفه ای استان قرار خواهد گرفت.
قوسیان افزود: کشاورزان استان میتوانند با مراجعه به سامانه تسهیلات بانکی وزارت جهاد کشاورزی به آدرس http://nbfmaj.ir ثبت نام نمایند و پس از ثبت نام و تعیین نوع ماشین آلات و ادوات درخواستی با در دست داشتن کد رهگیری به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مربوطه مراجعه و نسبت به اخذ معرفی نامه برای شعب اعتباری بانک کشاورزی اقدام نمایند.
رییس اداره مکانیزاسیون سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی متذکر گردید: لیست ماشین آلات و ادوات کشاورزی مشمول تسهیلات در سامانه مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی به آدرسwww.agmdc.ir برای بهره برداری موجود میباشد.

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.