مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران از فروش و مصرف نفت خام ایران در ۴۰ پالایشگاه جهان خبر داد.

 ایران به ۴۰پالایشگاه جهان نفت می فروشد/ تمایل اقلیم کردستان عراق به صادرات نفت ازمسیر کشورمان

به گزارش قدس آنلاين به نقل از ایرنا، روند افزایش صادرات نفت ایران همچنان ادامه دارد، به طوری که از روزانه یک میلیون بشکه به حدود 2.1 میلیون بشکه در مرداده ماه رسید و پیش بینی می شود تا سه ماه آینده 100 تا 200 هزار بشکه دیگر افزوده شود.
دامنه خریداران نفت ایران نیز گسترده شده است، در حالی که در دوران تحریم تنها پالایشگاه های پنج کشور چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه نفت ایران را خریداری می کردند، امروز پالایشگاه های اروپایی نیز به جمع آنها اضافه شده اند.
از جمله خریداران جدید نفت ایران، پالایشگاه های یونانی، ایتالیایی، اسپانیایی و لهستانی هستند که به صورت قرارداد بلند مدت و یا تک محموله اقدام به خرید نفت ایران کرده اند.
همچنین برخی پالایشگاه های هندی و چینی نیز پس از اجرا شدن برجام و رفع تحریم ها، خرید نفت از ایران را آغاز کرده اند.
به گزارش وزارت نفت، سید محسن قمصری مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران از فروش و مصرف نفت خام ایران در 40 پالایشگاه جهان خبر داده است.
وی درباره مخلوط سازی نفت با هدف جذب مشتریان بیشتر گفت: مصرف پالایشگاه های مختلف در دنیا نسبت به گذشته تغییر کرده است و بسیاری از پالایشگاه ها، دیگر تنها از یک نوع نفت خام استفاده نمی کنند.
وی یادآور شد: این بحث که پالایشگاه ها براساس یک نوع نفت خام طراحی شده اند دیگر مانند گذشته مطرح نیست.
مدیرامور بین الملل شرکت ملی نفت ایران گفت: برخی پالایشگاه های دنیا، نفت خامهای مختلف می خرند و با هم مخلوط می کنند که راهی برای تعادل میان درآمد و سود است، برخی پالایشگاه ها در دنیا 30 تا 40 نوع نفت خام را مخلوط و مصرف می کنند.
به گفته قمصری، عملیات مخلوط سازی نفت خام روشی رایج برای رضایت مشتریان است.
وی با بیان این که ما به دنبال پیاده سازی سیستم مخلوط سازی نفت خام در پایانه خارک هستیم، گفت: برخی پالایشگاه ها در دنیا نفت خام خاصی را نیاز دارند که می توان آن را تهیه کرد و این دست ما را برای بازاریابی باز می کند.
به گفته قمصری، عملیات مخلوط شدن بر اساس درخواست مشتری انجام می شود و گزینه ای در قراردادهای فروش نفت خام است.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران درباره ابراز تمایل اقلیم کردستان عراق برای صادرات نفت از سوی ایران گفت: این خواسته ای است که از سوی آنها مطرح شده و هنوز عملیاتی نشده است.
وی با بیان این که اقلیم کردستان عراق نفت خام خود را با دو خط لوله به پایانه جیهان ترکیه انتقال می دهد و از آنجا روانه بازارهای جهانی نفت خام می کند، افزود: صادرات نفت خام اقلیم کردستان عراق از سوی ایران نیازمند انجام پاره ای کارهای فنی از جمله احداث تاسیسات و خطوط لوله جدید است.
به گفته قمصری، با این شرایط، صادرات نفت خام اقلیم کردستان عراق از سوی ایران باید زمینی انتقال داده شود که هزینه بالایی هم دارد.
وی تاکید کرد: استفاده از نفت خام اقلیم کردستان عراق در پالایشگاه های ایران که در واقع سوآپ نفت خام است، یک راه حل عملیاتی به شمار می آید.
مدیرامور بین الملل شرکت ملی نفت ایران صادرات زمینی نفت اقلیم کردستان عراق را سرمایه بر و زمانبر دانست و گفت: مذاکرات در این باره ادامه دارد و هم اکنون نمی توان پاسخ قطعی داد.

**آمادگی ایران برای افزایش تولید نفت به روزانه 4 میلیون بشکه
به گزارش رویترز، قمصری در همایش نفت خام موسسه آرگوس اعلام کرد: در صورت وجود تقاضا در بازار، ایران برای رساندن تولید روزانه نفت خود به چهار میلیون بشکه آمادگی دارد.
وی گفت: بر اساس تقاضای موجود در بازار، ایران آماده است ظرف ٢ تا سه ماه آینده تولید نفت خود را به روزانه چهار میلیون بشکه برساند.
وی با بیان این که ما می‎توانیم با توجه به نیاز بازار، تولید نفت خام خود را افزایش دهیم، اضافه کرد: ایران اکنون روزانه سه میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه نفت خام تولید می‎کند.
قمصری همچنین اعلام کرد: شرکت ملی نفت ایران ممکن است در سه ماه نخست سال ٢٠١٧ میلادی، تولید روزانه خود را به چهار میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه و در ٢ تا سه سال آینده، به پنج میلیون بشکه در روز برساند.
به گفته وی، بخش عمده ای از ظرفیت جدید تولید ایران، مربوط به نفت خام از نوع سنگین خواهد بود.
مدیر امور بین‎الملل شرکت ملی نفت ایران گفت: باور دارم که بازار بیشتر به نفت خام سنگین گرایش دارد و به همین دلیل است که ما در پی افزایش تولید چنین نفت خامی هستیم.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.