قدس آنلاین - کرمان - درنشست تبیین طرح شهر نمونه اقتصاد مقاومتی قلعه گنج توسط استاندار کرمان تشریح تقسیم بندی کرمان به هشت منطقه اقتصادی به وزیر کشور صورت گرفت.

وزیر کشور: امنیت خوب بستر ساز تحقق سیاست های اقتصادی

وزیر کشور در نشست تبیین طرح شهر نمونه اقتصاد مقاومتی قلعه گنج با حضور استاندار کرمان و مسئولان استانی گفت: امروز برای من یک روز بسایر خوب بود چرا که نتیجه تلاش مسئولان استان و دولت را در چهره قلعه گنج احساس کردم.

وزیر کشور گفت:با تلاش های استاندار کرمان یک همدلی خوبی در استان بوجود آمده که سایه آن همه احساس مسئولیت می کنند و در کرمان کمترین تنش سیاسی را شاهد هستیم.

وی افزود: ما خیلی به مردم مدیون هستیم و باید برای مردم کار بی منت و مخلصانه انجام دهیم چرا که صاحبان اصلی انقلاب همین مردم هستند.
وی بیان داشت: ما به عنوان نمایندگان مردم، وظیفه داریم که برای آنها کار انجام دهیم.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه بنیاد مستضعفان خوب به قلعه گنج ورود کرد، گفت: این طرح یک مقدمه برای انجام یک کار مهم در کشور است.
وی تصریح کرد: ما تنوانستیم نظامات را تغییر دهیم ، نظام برنامه ریزی ما از قبل بوده و نظامی نیست که توجهش به مناطق باشد و باید بدانیم این نظام متمرکزی که داریم قطعا پاسخگو نیست وچنان نظام برنامه ریزی در هیچ جای دنیا نمی توان مشاهده کرد.
وی اضافه کرد: به این موضوع در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز اشاره شده است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه این کاری که در قلعه گنج انجام شده یک الگویی است که مسیر را مشخص می کند، افزود: الان فرصت گرانبهایی در دست ماست که بتوانیم فرمایش رهبر انقلاب را واقعا خوب اجرا کنیم و کارها را با نهایت اعلی به نتیجه برسانیم.
وی گفت: اگر بتوانیم قلعه گنج را به عنوان یک الگو با محوریت منابع انسانی بومی اجرا کنیم، موفق خواهیم شد.
رحمانی فضلی شاخص ترین مورد را مشارکت مردم قلعه گنج در امر سرمایه گذاری و پس انداز در صندوق های روستایی دانست و افزود:مردمی که از لحاظ شرایط اقتصادی محروم هستند ولی همان اندک سرمایه خود را پس انداز کرند که الگوی خوبی است.
وی با اشاره به منابع داخلی زیاد کشور، بیان داشت: متاسفانه ما نتوانستیم تجهیز منابع کنیم.
وی بیان داشت: روش اجرای صندوق های توسعه روستایی روشی است که ما می توانیم از منابع خرد، منابع بزرگی ایجاد نماییم.
وزیر کشور با اشاره به اینکه بانک ها واقعا باید با این روش کار کنند و برای خود بانک هم خوب است، افزود: اگر این منابع مدیریت شود و نتایج آن وارد تولید شود، منابع بیشتری برای بانکها ایجاد می شود.
وی با اشاره بحث کارآفرینی در قلعه گنج، گفت: بانوانی که تا دیروز اطلاعی از بافندگی نداشتند، امروز در خانه های خود قال می بافند و خوبی این طرح این است که بر توانمند سازی و مشارکت مردم استوار شده است.
وی ادامه داد: آثار اجتماعی این مسائل خیلی مهم است واین دفترچه های پس اندازی که به مردم داده می شود، هویت بخش است و اعتماد به نفس ایجاد می کند.
وی تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی یک ضرورت قطعی است. ما راهی جز اقتصاد مقاومتی نداریم، چرا که در سی و هفت سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همه راه ها را تجربه کردیم و هیچ کدام نجات بخش نبود.
وزیر کشور با اشاره به اینکه ما در دولت به اقتصاد مقاومتی پایبند هستیم، افزود: در این مسیر محور اول مردم هستند، محور دوم عدالت و محور سوم دانش بنیان بودن اقتصاد مقاومتی است.
وی عنوان کد: اگر دانش بنیان حرکت نکنیم، هر فعالیتی که داشته باشیم با شکست روبرو می شود.
وی حرکت در لبه دانش را باعث ایجاد زنجیره ارزش افزوده دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب نیز بر زنجیره ارزش افزوده تاکید بسیار فرموده اند.
رحمانی فضلی با تاکبد بر اینکه امروز بحث درون زایی و تکیه بر ظرفیت های داخلی از اهمیت بالایی برخورداراست، خطاب به مسئولان کرمانی گفت: شما در معرض یک آزمون بزرگی قرار دارید و بایستی پروژه های استانی با دقت پیگیری نمایید و در این راستا بهره وری مد نظر باشد و اثر بخشی خوبی هم داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه امروز همه دستگاه ها باید پاسخگو باشند، بیان کرد: باید موضوع گفتمان سازی را به یک فرهنگ تبدیل کنیم.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: امروز کارها در مسیر واقع می شوند و باید دقت کنیم که این کار مثل مسکن مهر نشود، گرچه مسکن مهر هم با یک نیت خوب شروع شد اما در اجرا اهداف اولیه را محقق نکرد.
وی تاکید کرد: در اقتصاد مقاومتی هیچ چیزی نباید مسیر را منحرف کند، و ما در دولت نیز پیگیری می کنیم که از مسیر خارج نشویم.
وی همچنین با اشاره به  تلاش های استاندار کرمان ، گفت: یک همدلی خوبی در استان بوجود آمده که سایه آن همه احساس مسئولیت می کنند و در کرمان کمترین تنش سیاسی را شاهد هستیم،  چرا که همه مسئولان مشغول امورات توسعه استان هستند.
رحمانی فضلی افزود: در این استان اتفاقات زیادی افتاده است وباید این فضا را قدر دانست.
وی گفت : در تاریخ ثبت می شود که ایران در یک مقطعی اقتصاد مقاومتی را به دست مسئولان و مردم شروع کرد و این موضوع یک افتخار در دنیا خواهد بود.
وی افزود: امروز بیش از 60 درصد از اقدامات وزارت کشور در حوزه اقتصاد مقاومتی است.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از کسانی که در حوزه امنیت تلاش می کنند ، تصریح کرد: محور همه این اتفاقات خوب، یک امنیت خوب است.
وی گفت: اگر ایران تضعیف بشود و روزنه شکاف در هر حوزه ای ایجاد شود، دشمنان ما را دچار چنان سختی می کنند تا اقتصاد مقاومتی را فراموش کنیم و باید بدانیم امروز محور امنیت پایدار ما مردم هستند.

درادامه این تشست استاندار کرمان با تشریح طرح تقسیم بندی اقتصادی مناطق کرمان به وزیر کشور، گفت: شرکت های توسعه گرا مسئولیت اجتماعی خود را در قبال مردم به خوبی درک و برای توسعه استان پیشگام هستند.

رزم حسینی گفت:منطقه یک شامل کهنوج،منوجان قلعه گنج و فاریاب به بنیاد واگذار شده است و رودبار جنوب نیز طی تفاهم نامه به قرارگاه سازندگی واگذار شده است ، قرار گاه هم اکنونده حلقه چاه خریداری و کاررا با تغییر الگوی کشت اغاز کرده است

وی بیان داشت:مصمم هسنیم طرح اقتصاد مقاومتی قلعه گنج را در کل استان گسترش دهیم.
رزم حسینی به طرح منطقه دو شامل شهرستان های جیرفت و عنبرآباد اشاره کرد و افزود: کار در این منطقه به علت جابجایی آقای جلال پور عقب افتاد و پس از انتصاب آقای طبیب زاده به عنوان اتاق بازرگانی کرمان تصدی این منطقه به عهده وی گذاشته شده و امید می رود کار عملیاتی ظرف یکی دو ماه آینده آغاز شود.
وی به منطقه سه شامل بم ، فهرج،ریگان و نرماشیر اشاره و عنوان کرد: مسئولیت این منطقه هم بر عهده کرمان موتور است و این شرکت کار را به صورت پایلوت از شهرستان ریگان آغاز کرده که سال گذشته42 هزار تن خرما از استان کرمان صادر شده و این منطقه می تواند در حوزه صادرات خرما موثر باشد.
استاندار کرمان همچنین به طرح جدید خودرو سازی در آینده نزدیک که با موافقت وزیر کشور در این منطقه صورت خواهد گرفت اشاره کرد و گفت:همه این کارها در کنار راه اندازی صندوق های توسعه روستایی انجام میشود.
وی افزود:کارهای خوبی در منطقه بافت، رابر و ارزوئیه شروع شده به عنوان مثال در شهرستان ارزوئیه 42 هکتار زمین با هماهنگی جهاد کشاورزی در اختیار شرکت های توسعه گرا قرار گرفته که بذر کشور را تولید کند.
وی خاطر نشان کرد : در منطقه بافت نیز کارخانه کک سازی که بیست سال تعطیل بوده و ظرفیت تولید سالانه 1000 تن کک را دارد در دولت یازدهم آغاز بکار کرده است.
رزم حسینی افزود: معادن اسفندقه که با مشکلات کارگری مواجه بودند این مشکلات مرتفع شده است و کار در حال اجرا است.
وی به ماهان و شهداد در منطقه کرمان اشاره کرد و تصریح داشت: 35 میلیون دلار توسط شرکت هواپیمایی ماهان پول وارد این منطقه شده است.
استاندار کرمان با تاکید بر  طرح مثلث توسعه اقتصادی، گفت: توسعه و پیشرفت در راستای این طرح موجب شده که امام جمعه شهداد برای انعقاد تفاهم نامه به دفتر مدیر عامل هواپیمایی ماهان در تهران رجوع و تا حصول نتیجه پیگیری های لازم را انجام دهد.
نماینده عالی دولت در استان به اولین فرودگاه گردشگری خاکی در منطقه شهداد در ماه اشاره کرد و افزود : این فرودگاه ظرف یکی دو ماه آینده افتتاح خواهد شد.
وی به شرکت میدکو شهرستان های زرند و کوهبنان اشاره کرد و گفت: این شرکت در مرحله اول کار را با سه روستا در زرند آغاز کرد و هم اکنون سفارش 10 هزار دست لباس برای این شرکت که قبلا از تهران خریداری میشده توسط این سه روستا تهیه می شود.
وی به انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه آزاد اشاره کرد و افزود: برای اولین بار دانشگاه ها در توسعه نقش ایفا می کنند و مدیردانشگاه استانی کارها را در شهرستان ها دنبال می کنند.
وی با اشاره به آستان قدس رضوی گفت:کلیات طرح مناطق اقتصادی  توسط آستان قدس پذیرفته شده اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
رزم حسینی  به قبول مسئولیت بانک رسالت در بخش گلباف اشاره کرد و تصریح کرد: این بانک سالانه یک میلیون جلد سررسید سفارش میدهد که در این راستا صحافی این یک میلیون سررسید توسط مردم گلباف انجام می شود.
وی گفت: بسته بندی گیاه تلخون و تغییر الگوی کشت و تولید 10 هزار دست لباس در دستور کار این بانک میباشد.
استاندار کرمان به نقش تاثیر گذار دهیاری ها در توسعه اشاره و عنوان کرد: در سال گذشته 170 میلیون تومان وام خود اشتغالی به 13 هزار نفر اعطا شد و بخش عظیمی از آن جذب نشد که این نشان از پایین بودن فرهنگ کار در جامعه دارد.
وی با اشاره به قبول مسئولیت های مس سرچشمه افزود: این شرکت اولویت کاری خود را از شهربابک آغاز کرده و سیرجان و بردسیر هم توسط گل گهر در حال انجام است که مطالعات آن در دست اقدام است اما هنوز کاری صورت نگرفته است.

در پایان این نشست یک دست لباس محلی از طرف مردم قلعه گنج توسط استاندار کرمان به وزیر کشور اهدا و همچنین از سنگ نوشته اقتصاد مقاومتی قلعه گنج توسط وزیر کشور رونمایی شد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.