معاون آموزشی وزارت بهداشت، به برنامه های ارتقای اخلاق حرفه ای در نظام سلامت اشاره کرد و گفت:‌ بیش از ۷۰ راهبرد توسعه اخلاق پزشکی تدوین شده و به زودی به دانشگاهها سپرده می شود.

۷۰ راهبرد توسعه اخلاق پزشکی تدوین شد/ ابلاغ نحوه مشارکت بخش خصوصی

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، دکتر باقر لاریجانی در روز دوم نشست معاونین آموزشی و مدیران آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی در روز پنجشنبه ۱۸ آذر ماه ۹۵ در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مصوبه آمایش سرزمینی در آموزش عالی سلامت گفت: کشور ما سرزمینی پهناور است و نمی توان مسائل مرتبط را تنها از طریق ستاد وزارت بهداشت و به صورت متمرکز اداره کرد.

لاریجانی اظهار داشت: بحث آمایش سرزمینی از قبل از انقلاب در کشور مطرح بوده ولی  سند آمایش سرزمینی در آموزش عالی سلامت اولین سند مصوب کشور در این حوزه است که با همت همکاران در مناطق آمایشی و دانشگاههای علوم پزشکی کشور در حال اجرا است.

وی با اشاره به مفاد مصوبه آمایش سرزمینی در آموزش عالی سلامت گفت: اقدامات مختلفی در راستای هریک از بندهای این مصوبه صورت گرفته و با تشکیل مناطق آمایشی کشور و ساختارهای مرتبط آن امور مربوط به آموزش علوم پزشکی در هر منطقه با همکاری دانشگاههای مستقر در منطقه در دست برنامه ریزی و اجرا است.

معاون وزیر بهداشت به توسعه آموزش علوم پزشکی در بخش غیردولتی اشاره کرد و اظهار داشت: ۳۰ درصد ظرفیت آموزش عالی علوم پزشکی در اختیار بخش غیردولتی، عمدتا دانشگاه آزاد است و طبق تفاهم نامه ای که با دانشگاه آزاد داشته ایم حوزه علوم پزشکی این دانشگاه هم راستا با برنامه آمایش وزارت بهداشت توسعه خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد:‌ نگاه به مشارکت بخش خصوصی در آموزش علوم پزشکی  گسترده تر از این است و راهبردهای این امر تدوین شده و به زودی به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ خواهد شد.

لاریجانی گفت: توسعه ماموریت گرایی در دانشگاههای علوم پزشکی و مناطق آمایشی کشور یکی از برنامه های اصلی معاونت آموزشی طی حدود یک سال گذشته بود و با اجرای این برنامه باتوجه به ظرفیت ها و نیازهای هر منطقه ماموریت های ویژه ای برای مناطق تعریف شده و در دست اجرا است.

وی با اشاره به اثرات مثبت اجرای مصوبه آمایش سرزمینی در آموزش عالی سلامت گفت: با اجرای این مصوبه تقاضاهای ارسالی به شورای گسترش هدفمند شده و گسترش ها باتوجه به نیازهای ویژه دانشگاهها ساماندهی شده است. البته ظرفیت های آموزشی پراکنده ای در سطح کشور داریم که با ساماندهی این ظرفیت ها می توانیم بسیاری از نیازهای بومی را تامین کنیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: هدف ما این است که نیروی انسانی مناطق آمایشی کشور در  بازه زمانی پنجساله آینده تامین شود و اقدامی که دانشگاه علوم پزشکی کرمان برای سند توسعه نیروی انسانی حوزه سلامت انجام می دهد می تواند مقدمات این هدف را فراهم آورد.

وی گفت: اقدامات ارزشمندی در بدنه دانشگاههای علوم پزشکی توسط اعضای هیات علمی انجام می شود. اگر مسئولین حوزه آموزش اعضای هیات علمی را با برنامه های در دست اقدام خود همراه کنند می تواند اثر بسزایی در ارتقای آموزش علوم پزشکی دانشگاهها داشته باشد.

لاریجانی اضافه کرد: همچنین دانشجویان علوم پزشکی به عنوان آینده سازان نظام سلامت کشور باید در جریان برنامه های دانشگاهها در حوزه آموزش قرار بگیرند و درگیر این برنامه ها باشند. در همین راستا برنامه هایی در مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی برای حمایت از طرح های دانشجویی در راستای برنامه های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی طراحی شده است.

وی بسته های تحول و نوآوری را یکی از دستاوردهای سند آمایش سرزمینی در آموزش عالی سلامت برشمرد و گفت: دستیابی به مرجعیت علمی در آموزش علوم پزشکی از جمله اهداف مهم این بسته ها است و با ساز و کارهای مختلف در دست پیگیری است.

معاون وزیر بهداشت تامین نیازهای نظام سلامت و پاسخگویی به این نیازها را از دیگر اهداف این بسته ها برشمرد و گفت: تربیت نیروهای تخصصی در رشته های پزشک خانواده و سالمندی از اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفته است.

وی به برنامه های ارتقای اخلاق حرفه ای در نظام سلامت اشاره کرد و گفت:‌برنامه راهبردی توسعه اخلاق پزشکی تدوین شده و بیش از ۷۰ راهبرد در این برنامه تعریف شده که به زودی طی تفاهم نامه هایی به دانشگاههایی که علاقمند هستند سپرده می شود.

لاریجانی راه اندازی دانشگاه علوم پزشکی مجازی را بستری برای تحول در آموزش معارف اسلامی در دانشگاههای علوم پزشکی برشمرد و اظهار داشت: در حال برنامه ریزی هستیم تا با تدابیری برای دانشجویان در زمینه دروس معارف دوره های اضافی مورد نیاز را برگزار کنیم و زمینه های ارتقای اخلاقی و اعتقادی دانشجویان علوم پزشکی را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه سند آمایش سرزمینی بستر مناسبی برای تحول در آموزش علوم پزشکی فراهم آورده است گفت: این سند در سایر حوزه های نظام سلامت نیز در حال اجرا است و امیدواریم با اجرای آن در تمامی نهادهای مجری آموزش عالی در کشور زمینه های همکاری بین بخشی و ارتقای آموزش عالی در کشور فراهم شود.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.