مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در رابطه با اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: انجام اقدامات حمایتی و پیشگیرانه بویژه در دانشگاه‌ها، مسیر مقابله با اعتیاد را هموارتر می‌کند.

اعتیاد مسئله‌ای تک عاملی نیست/ انجام اقدامات پیشگیرانه در دانشگاه‌ها مسیری روشن برای مقابله با اعتیاد

به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از فارس، فضل اله ایرجی کجوری اعتیاد را یک بلای خانمان‌سوز بویژه برای قشر جوان و تحصیل کرده جامعه دانست و گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با توجه به اهمیت موضوع مصرف مواد مخدر و بروز آسیب‌های جدی آن، در راستای مقابله با اعتیاد، مراکز مشاوره را در تمامی دانشگاه‌ها فعال کرده است.

وی اظهار کرد: دانشجویانی که مواد مخدر مصرف می‌کنند و یا افراد در معرض خطر، از طریق مشاوره‌های مختلف این دفاتر تحت حمایت قرار می‌گیرند.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه بر اساس تحقیقات و پژوهش‌های انجام شده میزان ابتلای دانشجویان به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی کمتر از جوانان در جامعه است، ادامه داد: از دیگر اقدامات پیشگیرانه انجام شده، تهیه مطالب مقابله با اعتیاد است که بصورت پیام کوتاه و یا کاریکاتور مصرات انواع مواد مخدر در آن بیان شده و در فضای مجازی توسعه یافته است.

ایرجی کجوری با اشاره به اینکه باید مراقبت لازم از عدم ابتلای جوانان به آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد به مواد مخدر کرد، گفت: نگاه و عملکرد مسوولان دستگاه‌های مختلف در معنی بخشیدن به تاثیرگذاری مردم در فرایند شکل‌گیری و مدیریت امور اجتماعی در جهت مبارزه با مواد مخدر و روانگردان‌ها مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: از دیگر سو نقش موثر دانشگاه‌ها، صاحب‌نظران و فرهیختگان در اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر امری ضروری است، آنان باید با درک ناهنجاری‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، مردم را با اطلاع رسانی در برابر پیشگیری از اعتیاد فرزندانشان آگاه کنند و تمهیدات و آمادگی‌های فرهنگی و اجتماعی نیز در این جهت اندیشیده شود.

این مقام مسوول در وزارت علوم، با بیان اینکه اعتیاد یک مسئله تک عاملی نیست بلکه عوامل مختلف اجتماعی، فرهنگی، روانی و حتی بیولوژیکی در گسترش آن دخالت دارند، تصریح کرد: همچنین در درمان معتادان باید به خصوصیات آنها توجه شود، علل گرایش آنها به مواد مخدر و داروهای روانگردان بررسی شده و مطابق وضعیتشان روش درمانی مناسب به کار گرفته شود.

ایرجی کجوری اظهار کرد: ارایه آموزش‌های پایه‌ای به تک تک افراد جامعه برای آشنایی با خطر اعتیاد، وجود یک نهاد تصمیم‌گیر قوی و واحد در حوزه مقابله با اعتیاد و جزیره‌ای عمل نکردن سازمان‌های متولی این حوزه، پایه‌ای‌ترین فعالیت‌هایی است که می‌تواند فرآیند مقابله با اعتیاد را به ریل علمی برگرداند.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.