یزد - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد گفت: سند آمایش استان مهم ترین سند توسعه بشمار می رود وتدوین سند یادشده به معنای برنامه ریزی و تهیه چشم انداز برای ۲۰ سال آینده بر اساس چالش ها و ظرفیت های موجود است.

سند آمایش یزد مهم ترین سند توسعه استان بشمار می رود

به گزارش قدس آنلاین، حمیدرضا نصیری زاده، در نشست کار گروه آمایش سرزمین، آمار، محیط زیست و توسعه پایدار استان با تأکید بر توجه ویژه سازمان مدیریت به سند آمایش استان ، اظهارداشت: دولت بر اساس ماده ۲۶ قانون برنامه ششم توسعه موظف است برنامه آمایش استانی و ملی را تا پایان سال ۱۳۹۶ تهیه کند.
وی با بیان اینکه سند آمایش جهت گیری های متناسب را در توزیع اعتبارات ایجاد خواهد کرد، افزود: هم اکنون فاز اول مرحله دوم مطالعات آمایش استان تهیه شده و قرار است سند آمایش منطقه هشت آمایش کشور نیز با محور یزد تدوین شودو به زودی نشست روسای منطقه هشت آمایش با حضور استان های کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان در یزد برگزار خواهد شد.
نصیری زاده افزود: پس از برگزاری جلسات مستمر و کارشناسی با صاحبنظران و متخصصان حوزه های مختلف، پیش نویس چشم انداز توسعه استان در افق ۱۴۱۴ مشتمل بر ۲۱ محور فعالیت اولویت دار احصا و در کارگروه تخصصی ستاد مرکزی ارزش گذاری شده است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: فعالیت های اولویت دار بر اساس ارتباط با معیارهای چهارگانه شامل تناسب با خصوصیات جمعیت و جوامع استان، تناسب با اقلیم و محیط جغرافیا، بهره برداری مناسب از منابع و قابلیت های ذاتی و اکتسابی استان و تناسب با اصول آمایش سرزمین مورد ارزیابی قرار گرفته است.
نصیری زاده خاطرنشان ساخت: در ارتباط با معیار نخست، اشتغال به صورت کمی و کیفی، جلوگیری از مهاجرت نیروهای کیفی و تخصصی استان، تناسب با مولفه های ساختار فرهنگی هویت فردی و اجتماعی و تناسب با پیشینه تاریخی و روحیات جمعی استان مورد توجه قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: سازگاری با اقلیم و محیط، آب بر نبودن، آلوده ساز نبودن، همسازی با مرکزیت نسبی استان در پهنه سرزمینی و تناسب با مولفه های اقتصاد مقاومتی در معیار دوم یعنی تناسب با اقلیم و محیط جغرافیا ارزیابی شده است.
این مسئول بیان کرد: در انتخاب فعالیت های اولویت دار به مقوله هایی همچون درون زایی اقتصاد ، برون نگری در سازماندهی اقتصاد، صادراتی بودن، نگاه به بازارهای منطقه ای، ملی و فراملی، سودآوری و نگهداشت ارزش افزوده در استان با نگاه به معیار سوم یعنی بهره برداری مناسب از منابع و قابلیت های ذاتی و اکتسابی استان توجه شده است.
رئیس کارگروه آمایش استان ادامه داد: در نهایت و در ارتباط با معیار تناسب با اصول آمایش سرزمین، مولفه های کارایی اقتصادی، تعادل های درون استانی، تعادل های بین منطقه ای، توسعه روستایی و محرومیت زدایی، حفظ مولفه های فرهنگی اسلامی، تسهیل روابط بیرونی و داخلی اقتصادی و حفاظت از محیط زیست و پایداری توسعه مورد سنجش قرار گرفته است.
نصیری زاده در باره تقسیم بندی و گروه بندی اولویت های چشم انداز اظهار داشت: فعالیت های بنیادین و اصلی ساختار عملکرد اقتصادی استان در افق ۱۴۱۴ بر اساس سه گروه عمده فعالیت های پایه اقتصادی و پشتیبان توسعه سایر بخش ها ، فعالیت های فزاینده پایداری و پویایی توسعه اقتصادی و اجتماعی و فعالیت های مرتبط با جامعه، طبیعت و محیط تقسیم شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.