عراق محدودیت جدیدی برای زائران اربعین کشورهای افغانستان و پاکستان اعمال کرد؛ به طوری که زائرانی که از این کشورها وارد ایران می‌شوند، امکان ورود به عراق از مرز زمینی را ندارند و باید به صورت هوایی عازم عراق شوند.

اتباع غیرمقیم فقط از مرز هوایی وارد عراق شوند

به گزارش قدس آنلاین، هر ساله جمعی از زائران افغانستانی و پاکستانی برای زیارت اربعین پس از ورود به ایران به سوی عراق می‌روند و در بین زائران اربعین مسیر عشق را طی می‌کنند.

امسال با تصمیم طرف عراقی، محدودیت‌هایی برای زائران افغانستانی و پاکستانی اعمال شده که البته ممکن است دلیل این امر برای افغانستانی‌ها نبود روابط منسجم و قانون‌مند دولت حاکم در این کشور با عراق باشد. چرا که در گذشته ستاد اربعین در افغانستان وجود داشت و هماهنگی‌هایی به منظور سهولت تردد زائران انجام می‌شد، اما طالبان چنین ستادی را تشکیل نداده تا روند اعزام زائران اربعین را پیگیری کند.

بر اساس تصمیم عراق مشکلات زوار کشورهای همسایه شرقی ایران افزایش یافته است و زائران کشورهای افغانستان و پاکستان نمی‌توانند به راحتی عازم عراق شوند.

اتباع غیرمقیم فقط از مرز هوایی وارد عراق شوند

اتباع غیرمقیم افغانستانی و پاکستانی فقط از مرز هوایی باید وارد عراق شوند

امید کوثری، مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین در این باره می‌گوید: در دیدار سفیر کشورمان در عراق و هیأت کنسولی با طرف عراقی که هفته گذشته برگزار شد، دولت عراق اعلام کرد که امکان ورود اتباع افغانستانی و پاکستانی غیرمقیم از مرزهای زمینی وجود ندارد.

وی می‌افزاید: اتباع خارجی که در ایران با گذرنامه معتبر اقامت قانونی دارند، با هماهنگی سفارت عراق در تهران می‌توانند از مرز شلمچه عبور کنند یا به صورت هوایی عازم عراق شوند. این امر فقط برای اتباع مقیم ایران است و زائران افغانستانی و پاکستانی غیرمقیم فقط امکان سفر هوایی به عراق از ایران را دارند و نمی‌توانند از مرز زمینی به زیارت اربعین مشرف شوند.

بر همین اساس، زائران پاکستانی و افغانستانی که روادید آن‌ها از طریق نمایندگی عراق در کشور متبوع خود با اخذ روادید ایران وارد کشورمان می‌شوند، فقط می‌توانند از طریق هوایی به عراق سفر کنند و در مرزها امکان پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

اتباع غیرمقیم فقط از مرز هوایی وارد عراق شوند

محدودیت عراقی‌ها برای زائران افغانستانی و پاکستانی/ ایران با عراق وارد مذاکره شد

البته این محدودیت از سوی طرف عراقی اعمال شده و با توافق صورت گرفته با توجه به اینکه عراق میزبان اربعین حسینی است، طرف عراقی از مسؤولان کشورمان به ویژه نهادهای امنیتی و نظارتی خواسته تا در اجرای این قانون دقت داشته باشند و اجازه ورود غیرقانونی هیچ زائری را به عراق ندهند.

با این وجود، مسوولان ستاد مرکزی اربعین درصدد هستند تا زیارت اربعین برای زائران افغانستانی و پاکستانی را تسهیل کنند. بر همین اساس، مدیر اجرایی ستاد اربعین می‌گوید: در حال رایزنی با طرف عراقی هستیم و حتی برخی از علمای این کشورها واسطه شده‌اند تا تردد زائران از مرز زمینی هم صورت گیرد.

اتباع افغانستانی و پاکستانی پشت مرز شلمچه منتظر تشرف به زیارت اربعین هستند

در کنار اعمال این محدودیت، همچنان جمعی از زائران پاکستانی و افغانستانی با اخذ روادید ایران، از مرزهای زمینی وارد کشورمان می‌شوند و امیدوار هستند تا بتوانند از طریق مرز زمینی به عراق مشرف شوند. البته مرز در نظر گرفته شده برای زائران این کشورها مرز شلمچه است که در روزهای اخیر جمعی از زائران پاکستانی و افغانستانی پشت این مرز مانده‌اند و منتظر هستند تا عراق برای آنها مجوز ورود زمینی صادر کند.

اتباع غیرمقیم فقط از مرز هوایی وارد عراق شوند

اعزام مبلغان فرهنگی به مرزهای شرقی برای استقبال از زائران پاکستانی و افغانستانی

حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اعزام مبلغ به مرزهای شرقی کشور، می‌گوید: روز گذشته گروهی از مبلغان فرهنگی به منظور استقبال از زائران اربعین کشورهای پاکستان و افغانستان به مرزها اعزام شدند و همه اعضای ستاد اربعین درصدد هستند تا ممنوعیت تردد زائران این کشورها از مرز زمینی به عراق رفع شود و آنها هم بتوانند به زیارت اربعین مشرف شوند. چرا که سفر هوایی به عراق برای بسیاری از آنها هزینه بالایی دارد و از طرفی هم ظرفیت سفرهای هوایی نیز در کشورمان در این ایام پاسخگوی آنها نخواهد بود.

ایران در ایام اربعین برای زائران افغانستانی و پاکستانی ویزای زیارتی صادر کند

با وجود تلاش ستاد مرکزی اربعین برای تسهیل در زیارت اربعین زائران و به ویژه اتباع غیرمقیم از پاکستان و افغانستان، حجت‌الاسلام سیدثارالله ظهوری، مشاور بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا در امور مهاجرین از مسوولان کشورمان می‌خواهد که علاوه بر تسهیل زیارت اربعین زائران این کشورها و مذاکره با طرف عراقی، برای افغانستانی و پاکستانی‌ها به جای ویزای سیاحتی، ویزای زیارتی صادر کنند تا آنها با هزینه و مشکلات کم‌تری بتوانند به ایران هم بیایند و حداقل در روزهای منتهی به ماه صفر به زیارت امام رضا علیه‌السلام هم مشرف شوند.

گفتنی است، زائران افغانستانی و پاکستانی که به صورت زمینی به عراق مشرف می‌شدند، باید دو بار ویزای ورود به ایران بگیرند؛ به طوری که یک بار برای رفتن به عراق نیاز به ورود به ایران دارند و یک بار هم پس از زیارت اربعین و بازگشت به کشورشان باید از عراق به ایران بیایند تا از طریق ایران به کشور خود بازگردند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.