پس از عادی‌سازی روابط ایران و عربستان سعودی، از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور به مسئله‌ای مهم در رسانه‌ها تبدیل شده است.

واکاوی موانع وچالش‌های توافق تهران و قاهره در گفت‌وگوی قدس با حسن هانی‌زاده/ چشم‌انداز روشن دیپلماسی ایران و مصر

به گزارش قدس آنلاین، با وجود این، عوامل مختلفی از جمله روابط مصر با ایالات متحده آمریکا و نیز رژیم صهیونیستی از سرعت بهبود روابط کاسته است. مهم‌ترین مسئله برای بهبود روابط تهران و قاهره، از سرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی بود؛ مقامات مصر از ابتدا اعلام کرده بودند عادی‌سازی روابط با ایران به‌طور مستقیم تحت‌تأثیر روابط تهران و ریاض خواهد بود. 
 حسن‌هانی زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگویی با قدس درباره چالش‌های ارتباط مصر با جمهوری اسلامی ایران، اظهار می‌کند: دولت مصر از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دلیل موضع‌گیری‌های ایران نسبت به توافق‌نامه کمپ دیوید و عادی سازی روابط این کشور با اسرائیل، با ایران قطع رابطه کرده است.
وی درباره مشکلات احتمالی بر سر راه تعامل ایران و مصر می‌گوید: مصر رابطه تنگاتنگی با آمریکا و رژیم اشغالگر قدس دارد و در گذشته نیز برنامه‌هایی برای توافق با مصر صورت گرفته بود که متأسفانه به دلیل مداخله آمریکا و اسرائیل به نتیجه نرسید. او به توافق ایران و عربستان در ماه‌های اخیر و تأثیر آن بر کشورهای عربی اشاره کرد و افزود: بسیاری از کشورهای عربی در منطقه و شمال آفریقا به نوعی دنباله‌رو سیاست‌های عربستان هستند و این توافق می‌تواند بستری برای تعاملات بیشتر کشورهای عربی از جمله مصر با ایران باشد. وی به دو رویکرد متضاد حاکمیت مصر  نسبت به ایران در سال‌های اخیر اشاره کرد و در ادامه گفت: دستگاه دیپلماسی مصر به نقش تأثیرگذاری ایران در بین کشورهای منطقه تأکید دارد و ایران را پشتوانه محکمی در عرصه‌های  سیاسی و اقتصادی برای کشور مصر می‌داند. اما دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی مصر از جایگاه ایران در بین کشورهای جهان عرب ترس دارند و معتقد هستند اگر ایران با مصر ارتباط برقرار کند، مردم این کشور به لحاظ اعتقادی، به سمت تشیع گرایش پیدا می‌کنند. او  یکی از نتایج مثبت احیای احتمالی روابط با مصر را کمک به مردم منطقه به ویژه فلسطین می‌داند و در این باره می‌گوید: مصر یک کشور بزرگ عربی دارای مرزهای مشترک با فلسطین و اراضی اشغالی است و همچنین تأثیر این کشور بر دولت سوریه نیز بسیار حائز اهمیت است. کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان به سفر اخیر پادشاه عمان به ایران اشاره کرد و گفت: سفر سلطان عمان به مصر  قبل از سفر به تهران انجام شد، هیثم بن طارق سلطان عمان در سفر خود به تهران حامل پیام صلح و دوستی از طرف قاهره برای تهران بود که برای عمق بخشیدن به همگرایی میان قاهره و تهران انجام شد.در آینده نزدیک ما شاهد مناسبات سیاسی با مصر خواهیم بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.