تلاش دولت انگلیس برای تقابل با جمهوری اسلامی ایران و نیروی سپاه ابعاد جدیدی به خود گرفته است. گفته می‌شود وزارت کشور انگلیس قصد دارد نام سپاه پاسداران را به بهانه تهدید امنیتی خواندن آن در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد.

بی‌توجهی دیپلماتیک به ضرر میدان/ اختلافات دولت انگلیس بر سر تروریستی خواندن سپاه پاسداران؛ اقدامی نمایشی یا چالش‌آفرین؟

به گزارش قدس آنلاین، این در حالی است که جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس با این امر مخالف بوده و معتقد است اجرایی ساختن این موضوع نتیجه معکوس خواهد داشت و با پیامدهایی همراه است.

در همین زمینه، سید وحید کریمی دیپلمات سابق ایران در انگلیس در گفت وگو با قدس تصریح کرد: درباره اختلافات درونی دولت انگلیس به‌خاطر قرار دادن نام نیروی سپاه در لیست گروه‌های تروریستی می‌توان چند تحلیل ارائه داد. اول اینکه، کشورهای مطرح و بانفوذ همانند انگلیس که در عرصه روابط بین‌الملل نقش‌آفرینی می‌کنند، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک چالش بزرگ هم‌ردیف و در کنار کشورهایی همچون چین و روسیه درنظر می‌گیرند. در واقع، این موضوع در راهبرد امنیت ملی انگلیس ثبت شده و به خوبی آشکار است؛ بنابراین طبیعی است برای رفع چالش برنامه ریزی کنند. تحلیل دیگر اینکه، دولت انگلیس درصدد است باتوجه به در پیش بودن انتخابات مجلس در ایران اقدام‎هایی را با هدف تأثیرگذاری در داخل کشور انجام دهد.  

کریمی ادامه داد: تحلیل بعدی این است که انگلیس به نوعی با زبان بی‌زبانی می‌گوید به دنبال باز کردن مسیر مذاکره با ایران است. در رابطه با تحلیل سوم، متأسفانه از سوی ایران اهمال و کم‌کاری صورت می‌گیرد، بدین صورت که ما در حال حاضر سفارتخانه و سفیر فعال در انگلیس نداریم و این کشور را در عرصه مراودات و محاسبات خود جدی نمی‌گیریم. منظور از جدی گرفتن این است که به مقابله با تحرکات انگلیس و پاسخ مناسب بپردازیم؛ زیرا اقدام انگلیس نقض آشکار حقوق بین الملل است که از سوی دولت توجه چندانی نمی‌شود.  وزارت خارجه نقش انگلیس را نادیده می‌گیرد. 

این دیپلمات سابق کشورمان گفت: گرچه در روابط بین‌الملل این اقدام انگلیس محکوم است، اما از سمتی هم نباید فراموش کرد انگلیس از جمله کشورهای دارای حق وتو است و این کشورها عملاً در حال حکومت بر روابط بین‌الملل هستند. بنابراین هر نوع جنجال‌آفرینی از سوی انگلیس برای ایران بی‌تأثیر نبوده و هزینه‌زا خواهد بود. شاهدید تحریم‌های اقتصادی نیز از سوی همین قدرت‌های دارای حق وتو پیگیری و اعمال می‌شود. باوجود اینکه کشورمان تحت تحریم بین‌المللی نیست و اقدام‌های تحریمی صرفاً از سوی برخی کشورهای اروپایی صورت می‌گیرد، اما این اقدام‌ها تأثیرگذاری مشهود و بسیار زیادی دارد. بدین ترتیب انگلیس کشوری با نفوذ است و روابط بسیار درهم تنیده با آمریکا دارد و از قدرت آن بهره می‌برد. همچنین انگلیس با بیش از ۵۰ کشور دارای منافع مشترک است که همین عامل می‌تواند در روابط این کشورها با ایران تأثیرگذار باشد. انگلیس عضو راهبردی ناتو و یکی از ستون‌های اصلی در جنگ اوکراین است. این کشور و ناتو در ماجرای اوکراین به دنبال تقابل با ایران و روسیه هستند. در چنین شرایطی، باید اقدام‌ها و تحرکات دولت انگلیس را جدی گرفت. 

کریمی بیان کرد: شنیده می‌شود وزارت کشور انگلیس به دنبال تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران و تشدید فشارها بر ایران است، اما وزارت خارجه این کشور مانع از انجام آن می‌شود. گرچه کشورمان در عرصه میدان یا همان فعالیت‌های سپاه به خوبی عمل می‌کند، اما متأسفانه در بخش دیپلماتیک عملکرد بسیار ضعیفی دارد. وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی کشورمان به نقش انگلیس توجهی ندارد و این کشور را شیر بی‌یال می‌داند، درحالی‌که این‌گونه نیست و انگلیس بیشترین تأثیرگذاری را در دشمنی با ایران دارد. 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.