اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی چندی پیش در تصمیمی مهم جایگاه سازمانی شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و راهبری و نظارت بر امور فرهنگی بانوان و خانواده را در عرصه اندیشه‌ورزی و تصمیم‌سازی ارتقا دادند.

انسیه خزعلی در گفتگو با قدس‌آنلاین تشریح کرد؛ دلایل ارتقای جایگاه سازمانی شورای فرهنگی- اجتماعی زنان

در پی این تصمیم که با حمایت شخص رئیس‌جمهور انجام گرفت بیشتر اعضای شورای فرهنگی-اجتماعی زنان را بانوان فرهیخته تشکیل خواهند داد و نمایندگان سران قوا که از بانوان فرهیخته انتخاب می‌شوند نیز در جلسات این شورا حضور پیدا خواهند کرد.

بر اساس مصوبه مذکور، شورای فرهنگی-اجتماعی زنان در نقش ستاد خانواده و زنان به‌عنوان یکی از ستادهای چهارگانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، کار راهبری و نظارت بر امور فرهنگی بانوان و خانواده و مسائل مختلف مربوط به این حوزه را در عرصه اندیشه‌ورزی و تصمیم‌سازی دنبال خواهد کرد و مصوبات آن برای بررسی و تصویب نهایی به جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد.

این اتفاق سبب شد تا گروه اجتماعی روزنامه قدس اهداف و دلایل این ارتقای سازمانی و نقش و تأثیر آن را در پیشبرد اهداف این مجموعه در گفت و گو با دکتر انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور جویا شود. حاصل این گفت و گو را در ادامه می‌خوانید.

شورای عالی انقلاب فرهنگی به تازگی و با اجماع، رأی به ارتقای جایگاه شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده داد. بفرمایید زمینه و اهداف این تصمیم چه بود و با چه نگاهی انجام گرفت و چه  برنامه‌ای برای تحقق این اهداف دارید؟

این اتفاق بسیار مهمی است؛ زیرا در شرایطی که بسیاری از شوراهای اقماری  و ستادها در شورای عالی انقلاب فرهنگی حذف و یا کوچک شد و بنا بر کوچک‌سازی و چابک سازی  در بازوهای این شورا بوده است، ولی با  عنایت رهبر معظم انقلاب و تأکیدی که ایشان داشتند که باید جایگاه  زن و خانواده در برنامه‌ریزی‌ها و دستگاه‌ها به‌صورت ویژه دیده شود و برای آن‌ها ستاد ویژه تشکیل شود، با دستور ایشان و پیگیری و حمایت رئیس‌جمهور این موضوع محقق شد و در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت. در پی آن ستادی تشکیل  شد و شورای  فرهنگی- اجتماعی زنان هم با حفظ شأن و جایگاهش به‌عنوان معین و مددکار این ستاد باقی ماند و حفظ شد.

در این ستاد از قوای مختلف نمایندگانی حضور دارند و مشارکت می‌کنند. درواقع این ستاد به‌گونه‌ای فرا قوه‌ای شکل‌گرفته و شرکت داده می‌شود و بسیاری از اعضایی که می‌توانند در ارتقای وضع بانوان و خانواده مؤثر باشند اعم از نخبگان و دانشگاهیان و ...، در آن حضور دارند و در واقع یک کمک و بازویی است برای اینکه مصوبات شورا بتواند به اجرا و عمل نزدیک‌تر شود.

دستورالعمل و مأموریت ویژه‌ای برای این ستاد و ارتقای سازمانی آن هم تدوین‌شده است؟

این موضوع در دستور کار و در حال تدوین است و در  جلسه آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار است به رأی گذاشته‌شده و ان شا الله تصویب شود.

 شخصاً چقدر معتقدید و باور دارید که این اتفاق یعنی تشکیل ستاد فرا قوه‌ای می‌تواند به تحقق اهداف این شورا کمک کند و نقش تسهیل‌کنندگی داشته باشد؟

خب، این ستاد به‌نوعی قانون‌گذار یا بهتر است بگوییم سیاست‌گذار است و همان‌طور که گفتید یک ستاد فراقوه‌ای است پس نقش مؤثری در تسهیل اجرای مصوبات و سیاست‌ها دارد چون دستگاه‌های مختلف پای‌کارند.

مهم این است که رصد و نظارت بر اجرای مصوبات و سیاست‌های ابلاغی این شورا و ستاد به‌خوبی انجام بگیرد. گزارش‌گیری از دستگاه‌ها منظم باشد تا به نتیجه برسیم.

ما امیدواریم با توجه به اینکه سطح این شورا ارتقای معناداری پیداکرده، اعضای جدیدی به آن ملحق شده‌اند و با توجه به اینکه  از محدودیت اینکه فقط خانم‌ها و مشاوران دستگاه‌ها در آن عضو باشند فراتر رفته است نتایج بهتری بگیریم.

آیا ضمانت اجرایی هم برای مصوبات این شورا و ستاد دیده‌شده است؟

ضمانت اجرایی همان رصد و نظارت و پیگیری مصوبات توسط ستاد و شورا است و قرار است که پیگیری و نظارت بر اجرای مصوبات با توجه به تشکیل ستاد فرا قوه‌ای خیلی بهتر و نافذتر از گذشته انجام شود و اساساً خود شورای عالی انقلاب فرهنگی و شخص رئیس‌جمهور هم بر این موضوع تأکید و حساسیت ویژه دارند.

منبع: قدس آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.