موسسه آمار ترکیه با انتشار گزارش شاخص های جمعیتی و با اشاره به کاهش نرخ فرزندآوری و تغییرات جمعیتی عمیق اعلام کرد که این کشور وارد وضعیت نگران کننده جمعیتی شده است.

نگرانی ترکیه از کاهش نرخ فرزندآوری و تغییرات جمعیتی

به گزارش قدس آنلاین، تارنمای خبر.۷ ترکیه طی گزارشی تحت عنوان "جمعیت ترکیه نگران کننده است! همه داده ها به خطر جدی اشاره می کنند" نوشت: قدرت جمعیت به عنوان شاخص پویایی اساسی ترکیه، آسیب جدی دیده و اعداد و ارقام نشان می دهد که علاوه بر افزایش آمار طلاق، کاهش نرخ فرزندآوری و تعداد فرزندان، سن اولین ازدواج و اولین تولد نیز به سطوح وخیمی رسیده است.

بنا به این گزارش، ترکیه که دارای جمعیت زیاد و ساختار خانواده پویا بود، در سال‎های اخیر دچار انحطاط جمعیتی شده و نرخ زاد و ولد در ترکیه به طرز وحشتناکی کاهش یافته و ادامه این روند، قدرت جمعیتی و ساختار خانواده به خطر انداخته است.

موسسه آمار ترکیه همچنین اعلام کرد که طی سال‌های اخیر تغییرات وحشتناکی در نرخ خام زاد و ولد، نسبت فرزندان به جمعیت، سن اولین ازدواج، سن اولین تولد، زایمان سزارین و آمار طلاق در ترکیه رخ داده است.

بنا به اعلام این موسسه، نرخ فرزندآوری در ترکیه به سطح جدی خطر رسیده به طوری که نرخ فرزندآوری ۴.۵۶ درصدی سال ۱۹۸۰ که در سال ۱۹۹۰ به ۳.۱۲ درصد تنزل کرده بود، در سال ۲۰۲۲ به ۱.۶۲ درصد کاهش یافته است.

موسسه آمار ترکیه همچنین گزارش داد که بالاترین نرخ زاد و ولد در دهه ۱۹۵۰ در این کشور و با رقم ۶.۷۲ درصد ثبت شده ولی روند کاهش جمعیت از همان سال به تدریج ادامه یافته و در سال ۲۰۱۷ به زیر سطح جایگزینی جمعیت تنزل کرده و اکنون به ۱.۶۲ درصد رسیده است.

بنا به اعلام این موسسه، نرخ خام زاد و ولد(تعداد تولدهای زنده در هر هزار نفر جمعیت) در ترکیه در سال ۱۹۸۰ حدود ۳۲.۲ در هزار بود ولی این رقم اکنون به ۱۲.۲ در هزار رسیده و همین عدد نشان دهنده کاهش نرخ زاد و ولد به حدود یک سوم ارقام ۴۰ سال پیش است.

موسسه آمار ترکیه همچنین با اشاره به کاهش نسبت کودکان به جمعیت کل ی ۳۳ سال گذشته گزارش داد که سه دهه پیش کودکان، ۴۱.۸ درصد از جمعیت ترکیه را تشکیل می دادند ولی امروز به ۲۶.۵ درصد کاهش یافته و جمعیت ترکیه پیر شده است .

این موسسه، نسبت کودکان به جمعیت کل در ترکیه در سال ۲۰۳۰ را ۲۵.۶ درصد، در سال ۲۰۴۰ ، حدود ۲۳.۳ درصد، در سال ۲۰۶۰ حدود ۲۰.۴ درصد و در سال ۲۰۸۰ حدود ۱۹ درصد برآورد کرده است و همین آمار نشان می دهد که با ادامه روند کنونی، تا ۵۵ سال آینده جمعیت ترکیه مسیر پیر شدن را طی خواهد کرد.

موسسه آمار ترکیه در گزارش خود با پیش بینی افزایش سن اولین ازدواج جوانان تا ۳۰ سال اعلام کرد: سن ازدواج اول در ترکیه، هم برای زنان و هم برای مردان وارد روند افزایشی شده است به طوری که ۲۳ سال پیش زنان به طور متوسط در سن ۲۲ سالگی و مردان نیز در ۲۶ سالگی ازدواج می کردند ولی امروز زنان در پایان ۲۵ سالگی ازدواج می کنند و سن ازدواج مردان نیز به ۲۸ سال افزایش یافته است.

این موسسه با اشاره به ثبت سالانه ۵۴۴ هزار ازدواج و ۹۲ هزار طلاق در اوایل قرن حاضر میلادی اعلام کرد: به رغم افزایش شمار جمعیت ترکیه طی دو دهه گذشته، سال گذشته ۵۷۴ هزار ازدواج و ۱۸۱ هزار طلاق ثبت شده و همین آمار نشان می دهد که تعداد ازدواج در ترکیه طی دو دهه گذشته ثابت مانده ولی شمار طلاق دو برابر شده است.

موسسه آمار ترکیه زایمان سزارین یکی دیگر از عواملی تهدید کننده رشد جمعیت عنوان کرده و در گزارش خود اعلام کرد که عمل سزارین در ترکیه طی دو دهه گذشته از پنج درصد به ۵۷.۳ درصد کنونی افزایش یافته است.

به گزارش قدس آنلاین، مرکز آمار ترکیه اوایل سال جاری میلادی جمعیت این کشور را ۸۵ میلیون و ۲۷۹ هزار نفر اعلام کرد و گزارش داد که میزان جمعیت مردان ترکیه ۵۰.۱ درصد (۴۲ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۱۱۲ نفر) و نرخ جمعیت زنان نیز ۴۹.۹ درصد (۴۲ میلیون و ۵۷۵ هزار و ۴۴۱ نفر) ثبت شده است.

۹۳.۴ درصد جمعیت ترکیه در شهرها و ۶.۶ درصد از جمعیت نیز در روستاها و قصبه ها زندگی می کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.