جدی نماینده مجلس گفت: متاسفانه دفعه قبل که افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی را از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون داشتیم، بین تصویب این آیین نامه و ابلاغش فاصله زیادی افتاد و روستاییان نتوانستند به سرعت از این تسهیلات بهره ببرند. نیاز است که بانک مرکزی اهتمام ویژه ای به تسهیلات ساخت مسکن روستاییان داشته باشد.

بانک‌ها در زمینه تسهیلات تکلیفی همراهی لازم را ندارند و پرداخت وام را مشمول زمان می‌کنند

وام مسکن روستایی، از جمله وام‌هایی است که برای کمک به خانه دار شدن اقشار مختلف در سال‌های گذشته، پرداخت شده و شرایط ثبت نام و میزان آن در سال‌های مختلف متغیر بوده است.

به تازگی، با موافقت هیات وزیران تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. این تسهیلات با سود ۵ درصد و بازپرداخت طولانی مدت اعطا می‌شود.

افرادی که در روستاها و یا شهرهایی که جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر دارند، ساکن هستند، مشمول دریافت وام روستایی می‌شوند. تسهیلات مسکن روستایی، به افرادی که یک زمین در اختیار دارند و یا می‌خواهند منزل مسکونی خود را تعمیر یا بازسازی کنند نیز تعلق می‌گیرد.

نکته مهم این است که آیین نامه موربحث به سرعت ابلاغ و اجرایی شود تا روستاییان بتوانند قبل از ورود به فصل سرما از این تسهیلات بهره مند شوند. متاسفانه شاهد هستیم که با وجود ابلاغ آیین نامه به بانک مرکزی، هنوز این آیین نامه به بانک‌های عامل ابلاغ نشده و روند اعطای تسهیلات شروع نشده است.

نظرات علی جدی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس را در خصوص لزوم ابلاغ سریع تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی مسکن روستایی توسط بانک مرکزی به بانک‌های عامل در ادامه می‌خوانید.

جدی با اشاره به این موضوع که ابلاغ سریع آیین نامه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی به بانک‌ها از سوی بانک مرکزی اهمیت بالایی دارد، تصریح کرد: متاسفانه دفعه قبل که افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی را از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون داشتیم، بین تصویب این آیین نامه و ابلاغش فاصله زیادی افتاد و عملاً روستاییان نتوانستند به سرعت از این تسهیلات بهره ببرند.

وی ادامه داد: نیاز است که بانک مرکزی اهتمام ویژه ای به موضوع تسهیلات ساخت مسکن روستاییان داشته باشد و با این رویکرد، هر چه سریع تر نسبت به ابلاغ این آیین نامه به بانک‌های عامل اقدام کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه بانک‌ها در زمینه تسهیلات تکلیفی همراهی لازم را ندارند و پرداخت تسهیلات را مشمول زمان می‌کنند. از آنجائیکه کمک به روستاییان و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، انتظار داریم بانک مرکزی سریعاً این آیین نامه را ابلاغ کند.

محبی گفت: بانک مرکزی باید این موضوع را که بانک‌های خصوصی تمایلی به ارائه تسهیلات در حوزه مسکن ندارند و ترجیح می‌دهند در بخش‌های سودآور مانند حوزه‌های بازرگانی و خدماتی وام بدهند، مدیریت کند.

وی ادامه داد: نباید اجازه دهیم بانک‌های خصوصی فقط بر اساس درآمدزایی برای خودشان فعالیت کنند. لازم است آن‌ها نیز به وظایف قانونی خود در زمینه اعطای تسهیلات در حوزه مسکن عمل کنند. بانک مرکزی باید این مسائل را مدیریت کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: اعطای تسهیلات مسکن به روستاییان امری ضروری و مهم است. هر چقدر به روستاییان رسیدگی بیشتری داشته باشیم و امکانات لازم را برایشان مهیا کنیم، ماندگاری آن‌ها را در روستا افزایش می‌دهیم.

جدی گفت: از آنجائیکه روستاییان قشر مولد کشور هستند، باید تلاش کنیم که از مهاجرت آن‌ها به شهرها جلوگیری کنیم. برخی امکانات در حوزه مسکن برای شهرنشینان قائل شده ایم، اما در روستا این شرایط را پیش بینی نکرده ایم.

وی ادامه داد: لازم است از طریق اعطای به موقع تسهیلات ساخت مسکن وستایی به روستاییان به آن‌ها کمک کنیم که به مقاوم سازی خانه‌هایشان بپردازد و با ساخت خانه‌های مقاوم و جدید در روستا ماندگار شوند.  

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: ما در برنامه هفتم توسعه پیش بینی کردیم که به افراد مشمول دریافت مسکن ملی حتی زمین هم به صورت رایگان بدهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.