چهارشنبه آخر ماه که می‌شود بچه‌های محله‌های استان مرکزی حال بهتری دارند، چه آن‌ها که برنده بازی بوده‌اند و چه آن‌ها که نتیجه بازی را باخته‌اند. بزرگ‌ترها هم این روز احوال خوشی دارند. هرکس دعوت به اینجا را لبیک گفته، بار سنگینی را که با خود آورده، زمین می‌گذارد تا با خیالی آسوده مسجد محله را ترک کند.

خدمت، به عشق خدمت

محفل چهارشنبه‌ آخر ماه را کانون خدمت رضوی در استان مرکزی برپا می‌کند. کانونی که زیرنظر کانون مرکزی خدمت رضوی به عنوان زیرمجموعه آستان قدس رضوی کار خود را آغاز و خیر بسیار را نصیب اهالی مرکزی‌ترین استان ایران کرده است.

ترویج فرهنگ رضوی با خدمت به اهالی مرکزی

خدمت، به امید ترویج فرهنگ رضوی‌ و محرومیت‌زدایی از شهرستان‌های مرکزی، پای اهالی دغدغه‌مند این استان را به کانون خدمت رضوی باز کرده است‌. مجموعه‌ای که در سال۱۳۹۶ مانند ۳۰استان دیگر کشور آغاز به کار کرده و در این سال‌ها گره از کار اهالی استان گشوده است. «محمد بخشی» دو سال پس از تأسیس کانون خدمت رضوی استان مرکزی، مسئولیت مجموعه را پذیرفته است.

تکاپوی محمد بخشی و رفقایش در این سال‌ها سبب شده کانون خدمت در ۱۲ شهرستان استان مرکزی فعال شود و ۱۲دبیر برای پیشبرد امور این مجموعه‌ها کار خود را آغاز کنند. بخشی توضیح می‌دهد: «همان‌طور که نگاه در مدیریت کلان کانون خدمت‌ رضوی، جامع و معطوف‌ تمام کشور است، در استان مرکزی نیز چنین هدفی تعیین شده و با ایجاد دفاتر شهرستان‌ها تا دورترین نقاط خدمات‌رسانی داریم. همین هدف‌گذاری ما را تا جایی پیش برده که اکنون ۲۶۴ کانون فعال در سراسر استان و ذیل مجموعه ۱۲شهرستانمان داریم».

پشتیبانی حضرت رضا(ع) را داریم

آشتیان، اراک، تفرش، خمین، شازند، دلیجان، محلات، خندان، فراهان، کمیجان، ساوه و زرندیه ۱۲ شهرستان استان مرکزی هستند که خادمیاران رضوی در آن‌ها فعال شده‌اند و در این سال‌ها قدم‌های خیر را به سوی اهالی برداشته‌اند.

همه این ساختار گام به گام شکل گرفته تا به یاری امام رئوف(ع)، دو کار مهم و کشوری انجام شود. کاری که به سان مأموریت است و موفقیت در کانون با میزان پیشبرد این دو مأموریت مشخص می‌شود. بخشی توضیح می‌دهد: همه این کارها با آرزوی خوشنودی قلب حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) انجام می‌شود و قطعاً ما در کار، پشتیبانی حضرت را حس می‌کنیم. ترویج فرهنگ‌ رضوی که مبتنی بر اخلاق و ایمان است نخستین هدف‌ کانون خدمت رضوی است. محرومیت‌زدایی از نقاط مختلف استان دیگر هدف راهبردی است که برای ما تعیین شده و خادمیاران برای تحقق‌آن بسیج شده‌اند.

ترویج فرهنگ رضوی هدفی در گرو اقدام دوم است. این نگاه در کانون خدمت رضوی وجود دارد که با خدمت خادمیاران، توجه‌ها معطوف به الطاف مضجع نورانی حضرت رضا(ع) باشد، چراکه وجود نورانی این حضرت(ع) است که چراغ این‌ مجموعه‌ها را روشن می‌کند.

علاوه بر همراهی گروه‌های زیارتی، کانون خدمت رضوی استان اقداماتی را هم‌ در حوزه زیارت معلولان اندیشیده و مخاطبان این قشر هم در شرایطی مناسب از این فرصت بهره‌مند می‌شوند.

گره‌گشایی از کار همه

از تهیه بسته معیشتی تا آموزش،‌ کاری است که از سوی کانون خدمت رضوی استان مرکزی ارائه ‌می‌شود. همین تنوع خدمات به بخش محرومیت‌زدایی‌ کانون، دو ماهیت داده است. خدماتی با ماهیت فرهنگی و خدماتی با ماهیت اجتماعی. خادمیاران زیر بیرق حضرت، هم به یاری آن کسی می‌روند که بیمار است و هم کسی که نیاز مادی دارد.، هم آن‌کس که مشاوره می‌خواهد از این مجموعه منتفع می‌شود و هم آن که گره در کار شروع زندگی‌ متأهلی‌اش افتاده، به زندگی‌اش می‌رسد.

تنوع خدمات در بخش فرهنگی، تشکیل ۹ کانون  ذیل مجموعه فرهنگی را به همراه داشته است که از تبلیغ دین‌ تا مشاوره زیر نظر این‌ کانون‌ها انجام‌ می‌گیرد.

خدمات‌ اجتماعی در حوزه محرومیت‌زدایی هم توسط خادمیاران هشت کانون دیگر پیش می‌رود که در این سال‌ها در استان‌ مرکزی و شهر اراک کارهای بزرگی را رقم‌ زده‌اند.

با ساماندهی، خیریه‌ها موازی‌کاری نمی‌کنند

محمد بخشی که از جانبازان رشید مدافع حرم نیز است، توضیح می‌دهد: «کار کانون‌ها به‌خصوص در بخش اجتماعی، کارهای جهادی است. خدمات پزشکی مختلف، خدمات عمرانی، مشاوره اشتغال و... از جمله کارهایی هست که پیش می‌بریم.

او در ادامه از کاری منحصر به‌فرد می‌گوید: یکی از اقدامات شایسته و مثبت در شهرستان اراک ساماندهی خیریه‌ها و مددجویان بوده است. ما زیرساخت‌هایی را فراهم کرده‌ایم‌ تا خیریه‌ها به صورت مستقل کار خود را پیش ببرند اما موازی‌کاری نشود و از طرفی نیازمندان‌ هم‌ بتوانند در دوره‌های مختلف خدمات یکسانی دریافت کنند. همچنین توانسته‌ایم با یاری آستان قدس رضوی‌ برای ارائه بسته‌های معیشتی به نیازمندان‌ هم اقدام کنیم».

یاد دادن ماهی‌گیری به جای ماهی‌دادن

آموزش ماهی‌گیری به جای ماهی دادن به دست بانوان سرپرست خانواده، گام‌مثبتی است که کانون خدمت رضوی استان‌ برای این قشر برداشته است. مسئول کانون خدمت رضوی استان مرکزی می‌گوید: «در این حوزه چند کارگاه ازجمله کارگاه فرش‌بافی یا تولید اسکاج با کمک خیران راه‌اندازی شده که سبب تغییر فضای خانواده شده و نتایج خوب و رضایت‌ بالایی را ایجاد کرده است. این رویداد تا روستاها و نقاط محروم هم‌ پیش رفته و یک اقدام جهادی شکل‌ گرفته است».

کسی نگران هزینه درمان‌ نیست

اهالی استان که با کانون در ارتباط هستند، بابت بیماری و هزینه درمان خیلی نگرانی‌ ندارند. خادمیاران در این مدت سراغ پزشکانی رفته‌اند که حالا خودشان خادمیار هستند و در نوبت‌های مختلف در طول ماه، بیماران نیازمند را معالجه می‌کنند. پزشکان خیری که تعدادشان بیش از ۵۰ نفر است. علاوه بر این، داروخانه‌هایی هم در سطح ۱۲ شهرستان استان تحت قرارداد با کانون هستند تا داروها را به صورت رایگان در اختیار بیماران نیازمند بگذارند.

اَجر روی اَجر گذاشتن

برای خادمیاران، آجر روی آجر گذاشتن، در واقع اَجر روی اَجر گذاشتن است. در میان آن‌ها از مهندس گرفته تا بنا پای کار اهالی استان هستند تا در طرح‌های جهادی برای نیازمندان بنایی بسازند و یا چهاردیواری‌ای را تعمیر کنند. این خدمات در کانون تخصصی عمرانی انجام‌ می‌شود و سبب شده در برخی نقاط استان سقفی روی سر شهروند یا روستایی‌ نیازمندی بنا شود.

آموزش‌ هم جزو اقداماتی است که در صدر برنامه‌های کانون استان مرکزی است. آموزش قرآنی در مهدالرضا(ع) و ترویج فرهنگ رضوی اقدامی است که توسط مربیان تربیت شده زیرنظر آستان قدس رضوی پیش می‌رود. این کانون در این مدت ۶ مهدالرضا(ع) را در استان فعال کرده که پایه‌گذار آموزش علوم‌قرآنی هستند.

چهارشنبه‌های امید

چهارشنبه آخر هر ماه موعد دیدار خادمیاران رضوی با اهالی استان است. محمد بخشی از این دیدار می‌گوید: خادمیاران رضوی در استان، کار میدانی انجام‌ می‌دهند و از مساجد تا زمین‌های ورزشی با مردم و اهالی همراهی دارند.‌ ما در این روز در مساجد حاضر می‌شویم و جوایز بچه‌هایی که در مسابقات ورزشی حاضر شده‌اند را تقدیمشان می‌کنیم. در این برنامه چند غرفه تخصصی از عمرانی تا پزشکی برپاست و شهروندان در این زمینه‌ها از خادمیاران مشاوره می‌گیرند تا مشکل آن‌ها از طریق کانون‌های تخصصی پیگیری و گره از کارشان باز شود.

چشم‌های‌ بارانی در آستانه سفر

چه آرزوها ‌که خادمیاران رضوی به پشتوانه حضرت رضا(ع) محقق کرده‌اند و چه چشم‌ها که موقع بستن چمندان سفر، بارانی شده است. ‌اینجای صحبت که رسیده‌ایم، محمد بخشی از فرستادن زائران به زیارت حضرت رضا(ع) می‌گوید: هر سه روز یک کاروان زیارتی ۴۴ نفره از استان راهی مشهدالرضا(ع) می‌شود. این کار با یاری خیران با نظم و بدون توقف انجام و استقبال و اسکان را هم آستان قدس رضوی در زائرسراها متقبل می‌شود.

۱۲ شیفت خدمتی، پاداش ۱۲ ماه خدمت

بیش از هزارو800 خادمیار دلداده به حضرت در استان مرکزی فعال هستند و با جذب یاور، که توسط کانون آغاز شده این روند ادامه دارد. اما جالب است بدانید همه این خدمات به عشق و امید یک خدمت بزرگ‌تر انجام می‌شود.

محمد بخشی لب کلام را در این باره می‌گوید: آستان قدس رضوی در قبال خادمیاران یک کار ارزشمند انجام می‌دهد. ما تمام اقدامات خود را ثبت می‌کنیم با این هدف که امتیاز بهتری بدست بیاوریم.

این امتیاز کجا به درد خادمیاران می‌خورد؟ جایی در همین دنیا؛ بخشی می‌گوید: «ما به ازای امتیازات و خدمات، فرصت ۱۲ شیفت خدمت در بارگاه منور رضوی را بدست می‌آوریم. هر آنچه انجام می‌شود برای دلخوشی مردم است، اما آن هدف نهایی هم زیباست.‌ ما به عشق خدمت در حرم امام رضا(ع) کار را پیش می‌بریم‌».

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.