از ابتدای شروع طوفان‌الاقصی، ایالات متحده به‌جای آنکه ریاکاری را کنار بگذارد و رژیم صهیونیستی را وادار به توقف حملات به غزه کند، اقدام به حمایت همه‌جانبه از اسرائیل کرده است.

بلینکن به‌دنبال تفرقه میان تهران و همسایگان

به گزارش قدس آنلاین، تاکنون میلیاردها دلار کمک مالی به تل‌آویو از سوی ایالات متحده انجام شده و حتی دو ناوگروه اصلی آمریکا برای حفاظت از رژیم اشغالگر راهی منطقه شده است. آمریکا چندده مستشار خبره را هم روانه اراضی اشغالی کرده تا مگر بتواند آبروی برباد رفته اسرائیل را به او برگرداند، هرچند موفق نشده است. 

حتی گروه‌های امنیتی خصوصی مثل بلک‌واتر را هم به منطقه فرستاده تا بتواند در روی زمین پیشروی‌هایی را برای رژیم صهیونیستی دشت کند که عایدی برای او نداشته است. با همه‌ این‌ها، این روزها آمریکا وزیر یهودی‌اش را به منطقه فرستاده و او دوره افتاده است تا بتواند به لطایف‌الحیلی مانع از قدرت بیشتر گروه‌های مقاومت به‌واسطه حمایت‌های ایران شود. 

سفر منطقه‌ای آنتونی بلینکن گرچه موضوعات مختلفی را در بردارد، اما جنگ غزه و رایزنی برای جلوگیری از گسترش جنگ، مهم‌ترین محور سفر او عنوان شده است. باتوجه به تحولات دریای سرخ، حادثه تروریستی کرمان و اعلان کشورمان به گرفتن انتقام، به نظر می‌رسد ایران نیز یکی از محورهای اصلی دیدار و رایزنی بلینکن با مقامات دولت‌های منطقه باشد. چنان‌که چند روز پیش نیز سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا مدعی شد یکی از اهداف سفر وزیر امور خارجه این کشور به پایتخت‌های خاورمیانه برقراری تماس غیرمستقیم با ایران برای جلوگیری از تشدید تنش‌هاست.
گفته می‌شود بلینکن تلاش دارد مقامات ترکیه و قطر به عنوان میانجی مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره مسائل خاورمیانه و انتقال خواسته‌های دو طرف ایفای نقش کنند. 

تلاش برای مدیریت درگیری‌های خاورمیانه
در همین زمینه، رحمان قهرمانپور کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با قدس اظهار کرد: «سفر بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به کشورهای منطقه در راستای مدیریت درگیری‌های فعلی خاورمیانه و نقش آفرینی ایران برای کاهش تنش صورت گرفته است. در واقع آمریکا تلاش دارد سطح درگیری‌ها از اراضی اشغالی به منطقه گسترش پیدا نکند. نکته بعدی در مورد شرایطی است که پس از پایان جنگ غزه قرار است اجرایی شود. به هر حال آمریکا درصدد است منافع خود را در منطقه حفظ کند تا منطقه باردیگر به سمت آمریکاستیزی نرود. سفر بلینکن شامل دیدار مقامات کشورها از طیف‌های مختلف است، بااین‌حال سراغ دولت‌هایی رفته که می‌توانند در غزه پس از جنگ، مذاکره و تأثیرگذاری بر حماس و موضوع تبادل اسرا ایفای نقش کنند».

 قهرمانپور درباره امکان پاسخ مثبت کشورهای منطقه به آمریکا و محدود کردن روابط خود با ایران هم گفت: «قطعاً موضوع ایران هم در دستور کار بلینکن هست. اما تاکنون موضع‌گیری و ماهیت مذاکرات مشخص نیست. البته قطعاً دولت‌های ترکیه، عربستان و قطر در زمینه روابط با سایر کشورها به ویژه ایران صرفاً به دنبال منافع خود خواهند بود. روشن است این کشورها در موقعیتی نیستند که بخواهند با فشار آمریکا روابط خود با ایران را محدود و مخدوش کنند. البته آمریکا هم در وضعیت فعلی ترجیح می‌دهد وارد تنش با ایران نشود و تلاش می‌کند اهداف خود در ارتباط با ایران را به صورت چراغ خاموش و با ملاحظات بیشتری پیگیری کند».

به گزارش قدس، گرچه مقامات آمریکایی مدعی‌اند تلاش‌ها و اقدامات این کشور با هدف مدیریت و کاهش سطح درگیری گروه‌های منتسب به ایران انجام می‌شود، اما کنعانی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان روز گذشته به صراحت در پاسخ این ادعا گفت: «ریشه ناامنی در منطقه، حضور نیروهای نظامی آمریکا و مداخلات این کشور و همچنین حمایت بی‌قید و شرط کاخ سفید از جنایت‌های رژیم غاصب صهیونیستی است.  نقش آمریکا در منطقه مداخله‌جویانه و بی‌ثبات‌کننده است و بزرگ‌ترین کمکی که دولت آمریکا می‌تواند انجام دهد، این است که از انجام مداخلات غیرسازنده در امور منطقه خودداری کند».

با تمام این تفاسیر، دور جدید سفرهای بلینکن به خاورمیانه، در حالی صورت می‌گیرد که به دنبال اقدامات تروریستی اسرائیل در هفته گذشته، موج گسترده‌ای از حملات گروه‌های مقاومت علیه رژیم صهیونیستی و پایگاه‌های آمریکا در منطقه آغاز شده و همین موضوع شرایط را پیچیده‌تر کرده و حتی امکان دستیابی به راه‌حلی موقت برای کاهش منازعات را در ابهام قرار داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.