رئیس مرکز ملی هوای سازمان محیط‌زیست گفت: نتایج پژوهش‌های علمی حاکی از آن است که در ایران می‌توانیم حداقل ۳۰۰ روز از هر ۳۶۵ روز سال از ظرفیت تولید برق خورشیدی بهره‌مند شویم.

جزو ۱۰ کشور برتر در دریافت انرژی خورشیدی هستیم / چرا از کشورهای پیشرفته اروپایی عقب‌تریم؟

داریوش گل‌علیزاده  با تاکید بر این که ایران جزو ۱۰ کشور نخست جهان از نظر ظرفیت بالقوه بهره‌مند شدن از انرژی خورشیدی محسوب می‌شود، گفت: نتایج پژوهش‌های علمی حاکی از آن است که در ایران می‌توانیم حداقل ۳۰۰ روز از هر ۳۶۵ روز سال از ظرفیت تولید برق خورشیدی بهره‌مند شویم. کشورهای اروپایی، هم کمتر از ایران از نور خورشید برخوردار هستند و هم اراضی محدودتری برای نصب پنل‌های خورشیدی یا احداث نیروگاه‌های خورشیدی دارند. این در حالی است که در ایران مشکل کمبود اراضی نداریم و در بسیاری از مناطق کشورمان، زمین‌های گسترده‌ای برای نصب تجهیزات تولید برق خورشیدی وجود دارد، اما متاسفانه با وجود ظرفیت بالقوه کشورمان در این حوزه، در زمینه بهره‌مندی از انرژی خورشیدی از کشورهای پیشرفته اروپایی عقب‌تر هستیم.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست خاطرنشان کرد: بهره‌برداری هرچه بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر به تنوع‌بخشی به سبد تامین انرژی کشور کمک می‌کند که از منظر امنیت ملی، موضوعی حائز اهمیت محسوب می‌شود. به عبارت دیگر، به لحاظ اصول پدافندی و مدیریت بحران، این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است که کشور فقط به یک نوع انرژی وابسته نباشد؛ به همین دلیل، حالا که کشورمان از منابع گسترده سوخت‌های فسیلی برخوردار است، لازم است ظرفیت بالقوه بسیار بالای بهره‌مند شدن از انرژی‌های تجدیدپذیر را به ظرفیت بالفعل تبدیل کنیم و همچنین به اندازه کافی، ظرفیت تولید برق هسته‌ای در کشورمان را فعال کنیم، تا ضمن کاهش وابستگی به مصرف سوخت‌های فسیلی، تنوع سبد انرژی کشورمان را نیز ارتقا دهیم.

گل‌علیزاده با بیان این که کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی کمک می‌کند که خسارت‌های ناشی از آلودگی هوا در کشور کمتر شود، عنوان کرد: با وجود آمار بالای مرگ‌ومیر سالانه کشور بر اثر آلودگی هوا، در حال حاضر تنها ۸۷۰ مگاوات از برق روزانه مورد نیاز کشور از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود که کمتر از یک درصد برق تولیدی ایران را تشکیل می‌دهد. به عبارت دیگر می‌توان گفت در حال حاضر سهم انرژی‌های پاک از سبد انرژی کشورمان بسیار ناچیز است و به همین دلیل، در دولت سیزدهم وزارت نیرو اعلام کرده است که قصد دارد طی یک برنامه چهار ساله، با نصب و احداث پنل‌ها و نیروگاه‌های خورشیدی، بادی و ... و ضمن کمک گرفتن از ظرفیت بخش خصوصی و توان مردمی، ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر کشور اضافه کند.

وی در پایان تصریح کرد: برنامه افزایش ۱۰ هزار مگاواتی ظرفیت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر هم در سند تحول دولت مردمی قید شده و هم در برنامه هفتم توسعه کشور درج شده است. براساس اظهارات مسئولان وزارت نیرو، اکنون در ماه‌های پایانی سال اول اجرای این برنامه هستیم و امیدواریم تا پایان سه سال دیگر، اجرای برنامه ۱۰ هزار مگاواتی به حدی موفق پیش برود که ناترازی در مصرف گاز طبیعی در نیروگاه‌ها و واحدهای صنعتی کاهش یابد و طبیعتا سوزاندن مازوت، گازوئیل و سایر سوخت‌های سنگین و آلاینده به عنوان سوخت دوم در برخی واحدهای نیروگاهی و صنعتی کشور هم در فصول گرم و هم در فصول سرد سال کمتر شود تا ناچار نباشیم که برای تولید برق و محصولات مورد نیاز کشور به تشدید آلودگی هوا دامن بزنیم.

منبع: خبرگزاری ایلنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.