روایت امروز

  • باید توافق را حفظ کرده و آن را قوی‌تر کنیم!

    گفت و گوی نیویورکر با مقام ارشد موساد

    باید توافق را حفظ کرده و آن را قوی‌تر کنیم!

    مساله موشکی نیز مساله ای دیگر است. ایران از روز اول هیچ قابلیت خاصی در حوزه هوایی نداشتند با این حال آن‌ها بر روی موشک کار می‌کنند و همین مساله مشکلی است که باید بررسی شود. اگر ایران قابلیت بمب اتمی نداشته باشد، هیچ دلیل قانع کننده‌ای برای برخی از موشک‌های آن‌ها وجود ندارد. ایران بطور عمده گام‌های بزرگ و بنیادینی برای توافق برداشته است. برخی چیزهای حاشیه‌ای هستند که باید از طریق دیپلماسی اصلاح شوند. در حال حاضر شما نه متحدی در تحریم دارید نه برای بهبود توافق

  • انقلاب شاه و مردم؛ نسخه ۲۰۱۷

    گزارش تحلیلی «روایت امروز» از اصلاحات ناگهانی اجتماعی در عربستان

    انقلاب شاه و مردم؛ نسخه ۲۰۱۷

    از زمان پایه گذاری پادشاهی عربستان سعودی در سال ۱۹۳۲، این رژیم در برابر تمام نمادهای مدرنیته ایستاد و با آن به مخالفت برخاست و هربار تحت فشار افکار عمومی و فشارهای بین المللی مجبور به مقداری عقب نشینی شده است. در واقع تشکیل پادشاهی عبدالعزیزبن سعود با پشتیبانی محمد بن عبدالوهاب باعث پیوند آل سعود و وهابیت شد. این امر موجب گردیده است که آموزه‌های وهابیت در طول قریب به ۹ دهه در زندگی مردم جاری و ساری باشد و مردم چاره‌ای جز تبعیت از این امر نداشته‌اند. به همین دلیل این کشور در طول دهه‌های مختلف روی خوش به مظاهر مدرنیته نشان نداده است.

  • جاسوس دوم

    بجز دری اصفهانی جاسوس دیگری هم در تیم مذاکره کننده وجود داشته است؟

    جاسوس دوم

    بعد از قطعی شدن جاسوسی دری اصفهانی در مذاکرات هسته‌ای، دولتمردان با ژست «به ما ربطی ندارد» تلاش می‌کنند تا مسئولیت این موضوع را از دوش خود بردارند؛ غافل از این‌که دیگر کار از کار گذشته و طرف مقابل با استفاده از اطلاعات جاسوسی ارائه شده توانسته متنی تهیه کند که در زمینه تحریم‌ها کاملاً به نفع طرف مقابل تهیه شود.

  • پایان قمار اردوغان

    پایان قمار اردوغان

    در این یادداشت برآنیم تا با توجه به وضعیت جدید منطقه (بعد از پیروزی‌های محور مقاومت در سوریه و عراق، اختلافات قطر و عربستان و همچنین بحران تجزیه طلبان کرد) سیاست خارجی اعلامی و اعمالی ترکیه را تا حدودی شرح دهیم. به همین دلیل نویسنده با بیان فراز و نشیب‌های منطقه و سیاست‌های متفاوت و گاها متعارض این کشور در قبال قدرت‌های بزرگ و حتی کشورهای جنوب شرق آسیا، تصویری از واقعیت‌های تاریخی در سال‌های گذشته را ترسیم می‌کند.

  • اعتدال واقعی

    گفت و گوی منتشر نشده با مرحوم آیت الله محمدرضا مهدوی کنی

    اعتدال واقعی

    آنچه می‌خوانید، گوشه‌ای از خاطرات مرحوم آیت‌الله شیخ محمدرضا مهدوی‌کنی است که در آخرین جلسه مصاحبه با «مرکز اسناد انقلاب اسلامی» در اسفند ۱۳۷۹ بیان شده و برای اولین بار در ویژه نامه روایت امروز روزنامه قدس منتشر شده است.

  • برجام را پاره نکن!

    ترامپ در مخمصه‌ای گرفتار شده که خودش ایجاد کرده است! او به عنوان یک نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بدون هیچ تجربه‌ای در زمینه سیاست خارجی موضعی سخت علیه توافق هسته‌ای اتخاذ کرد و در حال حاضر هیچ راه خروجی از این وضعیت نمی‌بیند.

  • مذاکره جدید؛ امتیاز جدید

    مذاکره جدید؛ امتیاز جدید

    نشریه «پالیتیکو» و خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارش‌هایی از تدوین راهبردی از سوی مک‌مستر مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران خبر داده‌اند که هدف از آن حفظ برجام ضمن افزایش فشار بر ایران است. بر اساس این راهبرد، ترامپ هرچند از صدور تائیدیه پایبندی ایران به برجام خودداری می‌کند، اما در عین حال با رایزنی با کنگره، از نمایندگان خواهد خواست تحریم‌ها را بازنگردانده و برجام را حفظ کنند.

  • نوجوان بر وزن قهرمان

    نگاهی به فیلم سینمایی ۲۱ روز بعد

    نوجوان بر وزن قهرمان

    فیلم سینمایی بیست و یک روز بعد، اولین ساخته سینمایی محمدرضا خردمندان است. خردمندان با ساخت این فیلم نشان داد می‌تواند یکی از استعدادهای نوظهور در سینمای ایران باشد. در حالی که سینمای ایران بیش از هر چیز گرفتار فیلم‌های بدون قهرمان یا ضد قهرمان شده است، خردمندان با «بیست و یک روز بعد» داستانی را روایت کرد که قهرمان دارد. فیلمی که حتی توانست در فهرست اولیه انتخاب فیلم برای ارسال به اسکار نیز حضور یابد.