قدس آنلاین یزد - رییس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد گفت: این پزوهشکده با دو سازمان بین المللی FAO و GEF در قالب طرح مشترک تحقیقاتی با عنوان 'تجزیه و تحلیل داده های ایستگاه پایش فرسایش بادی پروژه بین المللی RFLDL' همکاری دارد.

همکاری دانشگاه یزد با دو سازمان بین المللی در زمینه فرسایش بادی

به گزارش قدس آنلاین ازیزد ، حمیدرضا عظیم زاده با بیان این خبر اظهار داشت : فرسایش بادی، توفانهای ماسه ای و ریزگردها یکی از معضلات فعلی ایران است و یکی از ضروری ترین نیازها در حال حاضر اندازه گیری آن و تعیین میزان تاثیرگذاری روشهای کنترل بیولوژیک برای کاهش آن است.

وی افزود: در این میان پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی در قالب طرحی تحت عنوان ' تجزیه وتحلیل دادههای ایستگاه پایش فرسایش بادی پروژه بینن المللی RFLDL ' که تامین کننده اعتبار آن دفتر امور بیابان، FAO و GEF است، به کارفرمایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان، ایستگاه های سنجش بادی را در کشور تاسیس کرده است.

عظیم زاده تصریح کرد : در این طرح دو ایستگاه دائمی در مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی یکی در مناطق احیا و مدیریت شده با کنترل بیولوژیک و دیگری در منطقه شاهد فاقد کنترل احداث شد که بدین لحاظ امکان مقایسه تاثیر عملیات اصلاحی پوشش گیاهی در کاهش مقادیر انتقال ذرات باد رفت و کنش ناشی از باد فراهم آمد.

این مسئول ادامه داد: پس از دوسال و نیم تلاش ایستگاههای دائم اندازه گیری فرسایش بادی در منطقه محروم محمدآباد 'ریگان نرماشیر' بم را در بیستم تا بیست و دوم شهریور ماه امسال با همت اعضای هیات علمی دانشگاه یزد(پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی-دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی) به ثمر نشست و نتایج کاربردی مربوط به برداشت های نیمه دوم سال 1391 و سال 1392 در قالب کارگاه آموزشی سه روزه در اداره کل منابع طبیعی استان کرمان ارائه شد.

وی خاطر نشان ساخت : در این کارگاه علاوه بر مقایسه مقادیر فرسایش بادی در اراضی شاهد با اراضی مدیریت شده به روش بیولوژیک، نرم افزار سنجش فرسایش بادی و ریزگردها که در محیط MATLAB توسط محمدرضا کوثری دانشجوی دکتری آبخیزداری دانشگاه یزد نگارش و تنظیم شده بود، ارائه شد.

رییس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد افزود: موارد ارائه شده در این کارگاه با استقبال کارشناسان دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، معاونت آن دفتر و مسئولان اداره کل منابع طبیعی کرمان قرار گرفت.

وی عنوان کرد : قبل از ارائه این نرم افزار محاسبات مقدار فرسایش بادی در قالب یک فرایند زمانبر و استفاده از نرم افزارهای متعدد انجام می شد؛ لیکن در حال حاضر این امکان وجود دارد تا بتوان رخدادهای مختلف فرسایش بادی در شرایط مختلف اندازه گیری کرد و اندازه گیری مقدار فرسایش گام اول به منظور کنترل آن است.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.