قدس انلاین-قاانی:قانون جامع حمایت ازحقوق معلولان در9سال گذشته با اشکالات ومعلولیتهای فراوان بدون برخی ضمانتهای جدی اجرا شد اما هیچگاه رضایت معلولین را جلب نکرد.

لایحه حمایت ازمعلولان همچنان معلول است/گره بلاتكليفي9ساله امسال هم باز نمیشود؟

به گزارش قدس انلاین،اگرچه درسالهای اخیرمسئولان سازمان بهزیستی بارها اخباری درباره قانون حمایت از معلولان اعلام کردند،اما با پایان یافتن عمر دولت دهم این قانون همچنان بی‌سرانجام مانده و این سوال مطرح است که آیا در دولت یازدهم به سرانجام می‌رسد. اخبار منتشر‌شده در این‌باره نشان می‌دهد که این قانون بازنویسی شده و درانتظار ارسال به مجلس است، اما بنظر می رسد لایحه اصلاحی به 12 اذر ماه امسال نمی رسد.

اواسط ابان ماه علی ربیعی وزیروزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی درحاشیه بازدید از شیر خوار گاه آمنه از پایان بررسی لایحه حمایت از معلولان در کمیسیون اجتماعی دولت خبر داد و گفت: در برنامه ششم توسعه به نظام چندلایه تامین اجتماعی و بیمه‌های درمانی توجه ویژه ای داریم.

البته این لایحه به اصلاح پایان یافته همچنان در دستان دولتی هاست وبه مجلس ارایه نشده واین یعنی فعلا خبری نیست.

*لایحه حمایت از معلولان به 12 آذرنرسید

امروزمخبر کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه قصد داشتیم تصویب نهایی لایحه حمایت از حقوق معلولان را 12 آذر به این افراد هدیه دهیم، گفت: متاسفانه این لایحه همچنان در دولت بوده و برای مجلس ارسال نشده است.

محمد اسماعیل سعیدی با اشاره به اینکه روز جهانی معلول 12 آذر است، افزود: یکی از مشکلات در دولت و مجلس این است که هنوز نتوانسته ایم طرح ها و لوایحی که در خصوص موضوعات مختلف به خصوص آسیب ها و معلولان به دست ما می رسد برای تصویب اولویت بندی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه معلولان باید در اولویت طرح ها و برنامه ها قرار گیرند، گفت: یکی از اهداف نظام تحقق کرامت و تکریم انسانهاست بنابراین باید رفع مشکلات معلولان و توجه به این قشر جزو مهمترین اهداف مسئولان قرار گیرد.

این نماینده مجلس به بازنگری قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اشاره و تاکید کرد: مدت زمان زیادی از بازنگری این قانون می گذرد اما همچنان در کمیسیون اجتماعی دولت بوده و هنوز به مجلس ارسال نشده است.

وی به طولانی شدن زمان تصویب این قانون اشاره کرد و گفت: ما سعی می کنیم برای جبران از دست دادن زمان گذشته هر چه سریعتر این طرح را در مجلس به تصویب برسانیم تا شاید بتوانیم کمی از مشکلات و دغدغه های معلولان و خانواده های آنها را کاهش دهیم.

سعیدی افزود: آرزو می کنم وزرا و مسئولان ما حداقل بتوانند مشکلات معلولان و خانواده های آنها را لمس کنند تا شاید اینگونه بتوانند برنامه هایی در جهت کاهش این مشکلات تدوین و اجرایی کنند.

وی ضمن اظهار تاسف از طولانی شدن مدت بررسی و تصویب بازنگری لایحه معلولان در دولت، گفت: ضرر اصلی این موضوع بیش از همه به خود معلولان می رسد و آنها هستند که باید شرایط سخت را تحمل کنند.

به گفته عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، نبود قانون جامع و خلاء آن باعث شده که ناهماهنگی هایی در رفع مشکلات مربوط به معلولان و همچنین قانون استخدام 3 درصد آنها در دستگاههای دولتی ایجاد شود که البته مربوط به خلاء قانونی نیست بلکه تعلل و تعبیرهای مختلف از آیین نامه ها و بخشنامه های مربوط به این افراد از سوی مسئولان مشکل ساز شده است.

وی به مشکلات معلولان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در ارائه خدمات و تامین امکانات و حمایت از این افراد دچار مشکل هستیم بنابراین باید دستگاههای نظارتی بر عملکرد سازمان های حمایتی نظارت کافی انجام دهند.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه تمامی دستگاهها نباید در قبال معلولان کوتاهی کنند، گفت: همه ما در پیشگاه خداوند مسئولیم و باید پاسخگو باشیم.

سعیدی به آمار معلولان اشاره کرد و افزود: تمامی دستگاههای حمایتی بر اساس قانون موظف هستند که اطلاعات و آمار درستی از معلولان و یا اقشار مختلف تحت پوشش ارائه دهند و البته افرادی که تحت پوشش نیستند نیز باید در آمارها در نظر گرفته شوند تا بر اساس آمار ارائه شده بتوان برنامه ریزی و سیاست گذاری کرد.

وی گفت: ما قصد داشتیم تصویب نهایی بازنگری قانون جامع معلولان را به عنوان هدیه به این افراد در روز 12 آذر اعطا کنیم اما متاسفانه به تاخیر افتاد و این لایحه به دست ما نرسید اما به معلولان قول می دهیم که در لایحه بودجه سال آینده اعتبار خوبی برای حمایت و رفع مشکلاتشان اختصاص دهیم.

*انتقاد از توقف دو ساله قانون جامع معلولان در دولت

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان نیز از توقف دو ساله قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در کمیسیونهای هیات دولت انتقاد کرد و گفت: اصلاحیه قانون جامع معلولان این بار بصورت لایحه ارائه شده است که در صورت تصویب دیگر مشکل اعتباری برای اجرا نخواهد داشت و دولت باید بودجه مورد نیاز آن را تامین کند.

علی همت محمودنژاد در گفتگو با مهر با بیان این مطلب افزود: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان نقایص زیادی برای اجرا داشت به همین دلیل تلاش های زیادی از سوی نهادهای مدنی معلولان ، کارشناسان سازمان بهزیستی و وزارت رفاه برای رفع آن صورت گرفت و کارهای کارشناسی بسیار زیادی برای اصلاح قانون انجام شد.

وی با اشاره به اینکه دو سال اقدامات کارشناسی بر روی این قانون به طول انجامید ،تاکید کرد: پس از اقدامات کارشناسی لازم اداره حقوق وزارت رفاه مشکلات مربوط به آن را برطرف کرد و پس از آن به هیات دولت ارسال شد.

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان اظهار داشت: همچنین بیش از دو سال است که این قانون در کمیسیون های دولت خاک می خورد که یکسال آن مربوط به دولت قبل و یک سال نیز در دولت جدید بلاتکلیف مانده است.

وی با اشاره به اینکه ایرادات و معایب قانون قبلی حمایت از حقوق معلولان در اصلاحیه برطرف شده است، گفت: از سوی دیگر قانون قبل به صورت طرح ارائه شده بود اما اصلاحیه قانون فعلی به صورت لایحه به هیات دولت ارائه شده است که در صورت تصویب مشکلات اعتباری آن برطرف می شود.

محمودنژاد با اشاره به اینکه مزیت ارائه لایحه این است که از همان ابتدا دولت موظف به اجرای آن است و بودجه کافی نیز برای اجرا شدن تمام مفاد آن در نظر می گیرد اما این در حالی است که در قانون قبل که به صورت طرح بود دستگاه ها ملزم به اجرای آن نبودند.

*لایحه آماده است وخلا قانونی نداریم!

اگرچه در نمایشگاه مطبوعلات امسال رییس سازمان بهزیستی گفت: لایحه حمایت از حقوق معلولان در کمیسیون اجتماعی دولت تکمیل شده و آماده حضور در صحن علنی مجلس است.

همایون هاشمی افزود: قانون حمایت از حقوق معلولان حدودا یک دهه اجرا شد لذا خلا قانونی در این خصوص نداریم.

وی ادامه داد: تنها تفاوت قانون جامع حمایت از حقوق معلولان با لایحه حمایت از حقوق معلولان این است که این قانون جامع مشکل بزرگ عدم الزام را داشت اما در این لایحه این مشکل حل شده و تبدیل به الزام شده است.

وی گفت: در لایحه حمایت از حقوق معلولان اصلاحات جزیی دیگری نیز انجام شده که از جمله آنان می‌توان به افزایش سهم 3 درصد استخدام معلولان به 5 درصد اشاره کرد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۰
    1 0
    چرادولت ونمایندگان وخودبهزیستی فکری به حال مامعلولان نمیکند من دریکی از سازمانها مدت ۱۵سال است که کار میکنم بابیش از ۵۰٪معلولیت ازناحیه پا هیچ شغلی مرتبط با شرایط فیزیکی به من نمیدهندنسبت به اوایل شرایط جسمانیم خیلی تحلیل رفته الان به عنوان امین اموال مشغول هستم درزمان اجرا... چندین دفعه زمین میخورم وخداخدامیکنم کسی نبیند واقعا خسته شده ام تورابه خدا مابقی پولش را از خودمابگیرید وبا۲۰ سال مارابازنشسته کنید...
  • عباس IR ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۰
    0 0
    چرادولت ونمایندگان وخودبهزیستی فکری به حال مامعلولان نمیکند من دریکی از سازمانها مدت ۱۵سال است که کار میکنم بابیش از ۵۰٪معلولیت ازناحیه پا هیچ شغلی مرتبط با شرایط فیزیکی به من نمیدهندنسبت به اوایل شرایط جسمانیم خیلی تحلیل رفته الان به عنوان امین اموال مشغول هستم درزمان اجرا... چندین دفعه زمین میخورم وخداخدامیکنم کسی نبیند واقعا خسته شده ام تورابه خدا مابقی پولش را از خودمابگیرید وبا۲۰ سال مارابازنشسته کنید...
  • م روحانی IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
    2 0
    سلام میگن دروغگو دشمن خداست چرا وزیر رفاه دکتر ربیعی هر هفته قول می دهد لایحه قانون حمایت از معلولین رابفرستد مجلس ولی عمل نمی کند به داد این معلولین برسید .اگه اقای وزیر به قول خود عمل نمی کند استیضاعش کنید.با تشکر
  • حسین IR ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۲
    0 0
    چرا اینقدر ادای انساندوستیتون میشه ولی حتی به حرفای خودتون عمل نمیکنید چرا واسه امنیت شغلی معلولینی که با هزار بدبختی کار گیر اوردن فکری نمیکنید