قدس آنلاین: در غذاهای مختلف مشکل سالم یا ناسالم بودن غذاها همیشه مطرح است. برای دستیابی به غذای سالم و ایمن تر پنج روش زیر را مطالعه و اجرا کنید:

5 روش برای دستیابی به غذای سالم و ایمن تر

حفظ بهداشت

- به گزارش گروه سلامت و بهداشت قدس آنلاین، دست های تان را پیش از تهیه و مصرف مواد غذایی بشویید.

- دست های تان را پیش از خروج از دستشویی بشویید.

- محیط و لوازمی که از آنها را در تهیه مواد غذایی استفاده می شوند را ضد عفونی کنید.

- حشرات و حیوانات را از آشپزخانه و مواد غذایی دور نگه دارید.

چرا؟

در حالی که اکثر میکرو ارگانیسم ها عامل بیماری ها نیستند، میکرو ارگانیسم های خطرناک به صورت گسترده در آب، حیوانات، انسان ها و خاک هستند. این میکرو ارگانیسم ها در دست ها، ظروف، قاب دستمال ها و ... وجود دارند و پس از تماس با مواد غذایی و ورود به بدن انسان سبب بروز بیماری می شوند. 

جدا کردن مواد غذایی خام و پخته شده

- مواد غذایی خام به خصوص گوشت و مرغ را از سایر مواد غذایی جدا کنید.

- چاقو، تخته آشپزی و ... که برای تکه تکه کردن گوشت، مرغ و ... خام استفاده شده را از سایر لوازم آشپزخانه جدا کنید.

- مواد غذایی را در ظروف در دار نگه دارید و از تماس آنها باید مواد غذایی خام جلوگیری کنید.

چرا؟

مواد غذایی خام - گوشت، مرغ، ماهی و ... - می توانند حاوی میکرو ارگانیسم های خطرناک باشند که پس از منتقل شدن به سایر مواد غذایی سبب بروز بیماری شوند.

پخت کامل

- مواد غذایی، به خصوص گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ باید کاملا پخته شوند.

- سوپ ها و خورش ها باید در دمای 70 درجه سانتی گراد پخته شوند. گوشت و مرغ پخته شده نباید صورتی رنگ باشند.

- پیش از مصرف مواد غذایی پخته شده آنها را گرم کنید.

چرا؟

پخت کامل مواد غذایی تقریبا همه میکرو ارگانیسم های خطرناک را از میان می برد. دانشمندان معتقدند، پخت مواد غذایی در دمای 70 درجه سانتی گراد کلیه میکرو ارگانیسم های خطرناک درون مواد غذایی را از میان می برد.  مواد غذایی که حتما باید در دمای 70 درجه سانتی گراد پخته شوند عبارتند از: گوشت قیمه و کبابی شده، مرغ و ماکیان و ماهی

نگهداری مواد غذایی در درجه حرارت مناسب

- مواد غذایی پخته شده را بیش از دو ساعت در دمای محیط قرار ندهید.

- کلیه مواد غذایی را در یخچال - 5 درجه سانتی گراد - نگهداری کنید.

- مواد غذایی پخته شده را بیش از حد در یخچال نگهداری نکنید.

- مواد غذایی یخ زده شده را در دمای محیط قرار ندهید.

- مواد غذایی پخته شده را پیش از مصرف گرم - بیش از 60 درجه سانتی گراد - کنید.

چرا؟

میکرو ارگانیسم ها می توانند به سرعت در مواد غذایی که در دمای محیط نگهداری می شوند رشد و تکثیر شوند. تکثیر و فعالیت اکثریت قریب به اتفاق میکرو ارگانیسم ها در کمتر از پنج و بیشتر از 60 درجه سانتی گراد کاهش می یابد یا متوقف می شود. برخی از میکرو ارگانیسم های خطرناک در درمای کمتر از پنج درجه سانتی گراد نیز می توانند فعالیت کنند.

استفاده ایمن از آب و مواد غذایی خام

- از آب سالم در پخت و پز استفاده کنید.

- از مواد غذایی تازه و سالم و بی خطر استفاده کنید.

- از مواد غذایی فرآوری شده و ایمن - شیر پاستوریزه و ... - استفاده کنید.

- میوه و سبزیجات را پیش از مصرف شست و شو و ضد عفونی کنید.

- هرگز از مواد غذایی که تاریخ انقضاء شان گذشته است استفاده نکنید.

چرا؟

مواد غذایی خام مانند آب، یخ و... ممکن است حاوی میکرو ارگانیسم ها و مواد شیمیایی باشند. مواد شیمیایی سمی در مواد غذایی کپک زده وجود دارند. نگهداری صحیح، شست و شو و ضد عفونی کردن مواد غذایی از رشد میکرو ارگانیسم های خطرناک و بروز بیماری ها جلوگیری می کنند.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.