قدس آنلاین-قاانی:درشرایطی دولت ممنوعیت واردات میوه های خارجی را اعلام کرده که اینروزها با نزدیک شدن به پایان سال بازارمیوه درتسخیر میوه های ممنوعه خارجی است وکسی هم پاسخگوی چگونگی ورود ان نمی باشد.

جنب و جوش بالا در بازار میوه های ممنوعه/ازنارنگی پاکستانی تا گلابی و انگورآفریقای

به گزارش قدس انلاین هرساله ودراین ایام بازارمیوه دستخوش تحولات واتفاقات می شود که بیشتر از همه مشتریان از ان ضرر می کنند. تهیه میوه شب عید یکی از دغدغه های مردم است واز طرفی ورود میوه های خارجی علی رغم ممنوعیت شرایط بازار را سخت تر نموده است. اگرامروز سری به بازارهای میوه بزنید علاوه بر موز و آناناس که تنها میوه‌هایی هستند که بطور رسمی و با توجه به اعلام آمار گمرک اجازه ورود کسب کردند؛ شاهد حضورمیوه‌های خارجی دیگری نیز هستیم.

*جولان میوه های خارجی  در بازار

رضا نورایی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در رابطه با مشاهده میوه‌های خارجی در مراکز عرضه و فروش میوه علیرغم ممنوعیت واردات این محصولات اظهار کرد:  درحال حاضر شاهد وجود نارنگی پاکستان، سیر چینی، گلابی و انگور شیری آفریقای جنوبی در بازار هستیم که مشخص نیست چگونه با وجود ممنوعیت وارد کشور شده است.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به نارنگی پاکستانی در بازار تاکید کرد: نارنگی پاکستانی بدون قرنطینه و بدون پرداخت عوارض وارد کشور شده است و در بازار به قیمت کیلویی ۵ هزارتومان به فروش می‌رسد که اگر این محصول با رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه و پرداخت عوارض وارد کشور شود هم از لحاظ بهداشتی مشکلی به وجود نمی‌آورد و هم می‌توان این محصول را با قیمتی پایین‌تر از قیمت فعلی عرضه کرد.

نورایی تاکید کرد: ایران کشوری بزرگ در تولید محصولات باغی است گا‌ها تغییرات آب و هوایی به تولیدات صدمه می‌زند، بعد از سرمازدگی باغات مرکبات در غرب مازندران با ارسال نامه‌ای به وزارت جهاد کشاورزی نگرانی خود را از بابت تامین بازار شب عید اعلام کردیم؛ اما وزارت جهاد کشاورزی ممنوعیت واردات پرتقال را اعلام کرد.

وی افزود: در ماه مرداد اعلام کردیم که سیب درختی با تولید۳. ۵ میلیون تنی با مازاد یک میلیون تنی مواجه است، در تولید کیوی نیز با مازاد ۱۳۰هزارتنی مواجه بودیم؛ اما در این بین کمبود پرتقال را نیز اعلام کردیم که مورد توجه واقع نشد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تاکید کرد: با توجه به مازاد تولید سیب و کیوی با فراهم شدن امکان معاوضه میوه برای جلوگیری از خروج ارز از کشور وجود داشت که نادیده گرفته شد.

وی در خصوص قیمت پرتقال گفت: در اغب کشور‌ها پرتقال ۳۰ سنت است که با توجه به هزینه حمل و نقل که بسیار پایین است، این محصول کمی بالا‌تر از قیمت ۳۰ سنت به فروش می‌رسد؛ اما در کشور ما قیمت فعلی این محصول بالا است.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی اظهار کرد: نارنگی پاکستانی بدون رعایت حقوق دولتی، با بسته بندی آلوده چوبی در مراکز عرضه به فروش می‌رسد کهخ مشخص نیست این محصولات چگونه وارد کشور شده است.

*علت فروش بالای میوه خارجی

یک فروشنده‌ میوه درباره علت گرایش بیشتر مشتری به خرید میوه های خارجی می‌گوید: میوه‌های خارجی طعم و مزه میوه ایرانی را ندارد اما مردم بهتر می‌خرند زیرا بالا و پایین جعبه یکدست است، ضایعات ندارد و همه میوه‌ها هم یک اندازه است.

رضا امینی خواه می‌گوید: متاسفانه در بسته‌بندی‌ میوه‌های ایرانی همیشه ردیف بالا درشت است اما ردیف‌های پایین تر ریزتر می‌شوند وهمین امراعتماد مشتری را کمتر می کند.

این فروشنده ادامه داد: در فروش میوه‌های خارجی وزن کارتن کم می‌شود اما وزن جعبه میوه‌های ایرانی که شاید 3 ـ 2 کیلوگرم است کم نمی‌کنند و بنابر این خریداران تمایل بیشتری به خرید میوه‌های خارجی دارند.

*وزارت جهاد کشاورزی مانع ورود میوه خارجی شود

محمد سادات ابراهیمی دبیر کمیسیون کشاوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به خودنمایی میوه های لوکس وارداتی در بازار، گفت: این روزها با وجود ممنوعیت واردات، این میوه ها با قیمت بالا در سطح شهر دیده می شوند و برخی مردم نیز مشتریان این محصولات شده اند.

این نماینده مجلس تصریح کرد:علیرغم تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید داخلی و تاکید رییس جمهوری مبنی بر تقویت بخش کشاورزی و استفاده از توان داخل؛ به نظر می رسد تصمیماتی که گرفته می شود، با مصالح کشاورزان هماهنگ نیست.

وی افزود: از طرفی؛ هم اکنون سیاستی از سوی برخی مسئولان وزارت نیرو دنبال می شود که 'سیاست نکاشت به بهانه مشکل آب است' و این موضوع ترویج می شود در حالیکه اگر ما از تمام ظرفیت ها و پتاسیل های موجود استفاده کنیم، قطعا قادر خواهیم بود با منابع و امکانات موجود، کشاورزی را بهبود بخشیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ابراز امیدواری کرد که وزارت جهادکشاورزی به عنوان متولی بخش کشاورزی با جدیت بیشتری وارد عمل شود و از ورود میوه های وارداتی جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه این میوه ها چه از مبادی قانونی وارد شده باشد و چه قاچاق؛ چون به بخش کشاورزی آسیب وارد می کند، واردات آن غیرقابل قبول است؛ افزود: اگر به صورت غیرقانونی وارد شود نیز در واقع مشکل چند برابر است و اگر حتی از مبادی قانونی باشد، حتما باید وزارت جهاد کشاورزی سیاست های لازم را برای جلوگیری از واردات این محصولات، حمایت از کشاورزان و تولید داخلی بالاخص در شرایطی که هزینه های کشاورزی سرسام آور شده، بکار گیرد.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه واردات این میوه ها برای برخی افراد منافع شخصی در بر دارد، افزود: اینکه می گوئیم مردم واقع گرا نیستند به هم دلیل است که برخی منافع شخصی خود را بر منافع یک ملت و نابودی تولید داخلی یک کشور ترجیح می دهند.

*تعیین عوارض از واردات میوه در لایحه بودجه 94 

رئیس کمیسیون کشاورزی٬‌ آب و منابع طبیعی مجلس٬ با بیان اینکه اعتبارات تملکی فصل کشاورزی و منابع طبیعی در لایحه بودجه سال آینده 33 رشد داشته است٬ گفت:‌ اخذ عوارض از واردات میوه٬ سبزیجات و سموم کشاورزی برای اولین بار برای سازمان حفظ نباتات کشور تعیین شده است.

عباس رجائی  افزود: اعتبار 100 میلیارد ریال هزینه ای و 200 میلیارد ریال تملک دارایی با عنوان موضوع درآمد حاصل از اخذ عوارض از واردات میوه٬ سبزیجات و سموم کشاورزی برای اولین بار برای سازمان حفظ نباتات کشور تعیین شده است.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.