۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۰
کد خبر: 296803

قدس انلاین: برای راه رفتن روی ابرها نیازی نیست حتما به آسمان بروی، در جنگل «ابر» آسمان به زمین می آید و ابرهایی که از قبل خبر نمی‌کنند هر وقت دلشان بخواهد می‌آیند و هر وقت هم که دلشان بخواهد می‌روند، جنگل ابر به باور بسیاری از گردشگران، زیباترین چشم‌انداز طبیعت ایران و جهان محسوب می‌شود و ارزش آن به عنوان بخشی از میراث طبیعی ایران ‌زمین، هرگز کم‌تر از تخت‌ جمشید و نقش جهان نیست.

در این جنگل بر روی ابرها راه بروید!

به گزارش قدس انلاین، از شاهرود، نگین چهارفصل استان سمنان؛ استانی که خود بیشترین، پرجاذبه ‌ترین و متنوّع ‌ترین اندوخته‌گاه‌ های زیست ‌سپهر ایران را در خود جای داده است، اگر فقط ۵۰ کیلومتر دیگر به سمت شمال شرق حرکت کنید، پس از عبور از آرامگاه بایزید بسطامی و شیخ خرقان، ناگهان احساس خواهید کرد به ناگاه در میان ابرها در حال قدم زدن هستید.

جنگل زیبا و خوش آب ‌و هوای ابر در ۵۰ کیلومتری شمال شرق شاهرود و در مسیر جاده شاهرود به آزادشهر استان گلستان و در روستای ابر قرار دارد و ادامه جنگل‌های سرسبز شمال کشور قرار دارد. این جنگل یکى از دست ‌نخورده‌ترین جنگل‌هاى ایران است که در ۳۵ کیلومترى شمال شرق سمنان قراردارد.

جنگل ابر با دارا بودنِ 35 هزار هکتار وسعت، در ادامه جنگل‌های سرسبز شمال کشور است و از آنجا که فضای این جنگل را پوششی از ابر فرا گرفته به همین دلیل این جنگل را جنگل ابر می‌نامند.

ارتفاع زیاد جنگل از سطح دریا، پایین بودن درجه حرارت در فصل گرما و وجود چشمه‌سارهای فراوان و پوشش جنگلی متنوع از شاخصه‌های این جنگل است.

به علت قرار گیری این جنگل در جایى که از ضخامت کوه‌هاى البرز کاسته مى‌شود و ابرهاى گرفتار در پشت این دیواره از لابه‌لاى دره‌ها به سمت جنوب سرازیر مى‌شوند؛ به همین خاطر تقریباً از بعد از ظهر تا نیمه‌ هاى شب با سرد شدن هوا چنان مى‌نماید که جنگل به روى ابرها سوار شده است. این اتفاق منطقه ابر را دگرگون کرده و آب و هوایى متفاوت از سراسر سمنان به آن داده است. در قسمت‌ هاى جنوبى جنگل، یعنى قسمتى که به تمدن نزدیک‌تر است پوشش گیاهى تنک دیده مى‌شود. در عمق جنگل تپه‌هاى پرشیبی وجود دارد که سراسر پوشیده از درختان بلند است.

مشهورترین درخت منطقه اورس است. درختى با ریشه‌هاى بلند که روى زمین مى‌خزد.
مناطق ابتدایى جنگل ابر ییلاق چوپانان گلستانى است، اما در عمق جنگل اثرى از انسان دیده نمى‌شود.

جنگل ابر شاهرود با 35 هزار هکتار وسعت به سه دلیل برای دنیا اهمیت دارد. اول این که قسمتی از جنگل‌های باستانی هیرکانی است و گیاهان دارویی آن کم نظیر است. دلیل دوم مربوط به«اکوتن» این ناحیه می‌شود؛ یعنی مرز میان‌بند بین دو اکوسیستم منطقه نیمه بیابانی و جنگلی و دیگر آنکه به ‌خاطر جغرافیای خاص منطقه که دو منطقه کم ارتفاع و بلند را در کنار هم قرار داده است، شاهد تشکیل اقیانوس ابر در این منطقه هستیم که پدیده کم نظیری در دنیا محسوب می‌شود.

عکس ها از: نسرین محمد پور

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.