معاون بنیاد مهدویت کشور گفت: یکی از دلایلی که سبب می‌شود جوانان کمتر به سمت فضای مجازی بروند پرکردن اوقات فراغت جوانان است چراکه بسیاری از جوانان به دلیل بیکاری به سمت این فضاها می‌روند.

تبعات منفی شبکه‌های اجتماعی بیشتر از سود آنهاست

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا نصوری در گفت‌وگو باایسنا، با بیان این‌که «چه بخواهیم و چه نخواهیم شبکه‌های مجازی و ماهواره‌ای وارد زندگی تمام افراد جامعه شده است» اظهار کرد:‌ افراد باید فرهنگ درست استفاده از این ابزارها را فرا بگیرند و آسیب‌های این فضاها باید برای مردم بیان شود تا خودشان این فضاها را آسیب شناسی کنند.

 

وی تاکید کرد: در جامعه ما استفاده از شبکه‌های مجازی گاهی از روی بیکاری و یا جهل است و یا گاهی افراد برای تجسس و کنجکاوی در این شبکه‌ها عضو می‌شوند و اگر خدایی نکرده مسائل را درست برای خودشان حل نکرده باشند غرق موارد نادرستی می‌شوند.

 

معاون بنیاد مهدویت با بیان این‌که «در مواردی ممکن است استفاده از این شبکه‌ها سود داشته باشد ولی در کل تبعات منفی بیشتر از سود آنهاست» عنوان کرد:‌ خیلی از مسائل مذهبی را در این شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای عادی جلوه می‌دهند و گاهی به راحتی حریم‌ها و حرمت‌ها شکسته می‌شود بنابراین یکی از آسیب‌های فراگیر این است که خانواده‌ها دچار بی بند و باری می‌شوند و گاهی نسبت به مسائل شرعی بی‌اهمیت می‌شوند.

 

نصوری با بیان اینکه «گاهی خیانت و عدم تربیت درست در این شبکه‌ها دیده می‌شود» افزود: یکی دیگر از آسیب‌ها این است که توقعات افراد را نسبت به هم بالا می‌برد و همین مساله سبب می‌شود که گاهی مخفی کاری در خانواده‌ها ترویج پیدا کند و صداقت و کرامت انسانی و اخلاق دینی در زندگی محو شود و این آسیب جدی است که در جامعه فراگیر شده است.

 

وی خاطرنشان کرد:‌ یکی دیگر از آسیب‌های این شبکه‌ها بلوغ زودرس است که این مورد شامل دخترها و پسرها می‌شود و یکسری از مسائل مثل رابطه با جنس مخالف را ترویج می‌دهند که این مسائل هرگز مورد تایید اسلام نیست و سبب آسیب به جامعه می‌شود و خانواده‌ها دچار تزلزل می‌شوند.

 

به گفته وی خشونت‌گرایی یکی دیگر از آسیب‌هاست که سبب تضعیف بنیان خانواده‌ می‌شود و با ترویج این امر نادرست کم کم گفت‌وگویی که از اصول اسلامی است نادیده گرفته می‌شود.

 

معاون بنیاد مهدویت عنوان کرد:‌ اکنون در جامعه شاهد ترویج تک فرزندی و یا زندگی افراد با حیوانات هستیم که تمام اینها از آسیب‌های شبکه‌های مجازی است و شاهد تغییر سبک زندگی اسلامی در جامعه هستیم در حالی که این موارد کاملا در اسلام رد شده است و انسان با این کارها محبتی را که باید به خانواده خود بدهد را در این فضاها هدر می‌دهد.

 

نصوری گفت: گاهی ادبیاتی را در بین شیعیان ترویج می‌دهند مثل توهین به یکسری از مذاهب همچون مذهب شیعه و سنی و یا به مسائل دینی ورود پیدا می‌کنند که این کار سبب اختلاف افکنی بین مذاهب می‌شود و این تغییر نگاه‌ها سبب اسلام‌هراسی، شیعه‌هراسی و گاهی ایران‌هراسی می‌شود.

 

معاون بنیاد مهدویت در ادامه درباره راهکارهایی برای استفاده درست از فضاهای مجازی گفت:‌ اولین راه‌کار مصون سازی است که باید مبانی دینی را بر اساس قرآن و عترت برای خانواده‌ها بیان کرد تا افراد جامعه یک معرفت عمیقی را نسبت به مسال دینی و قرآنی داشته باشند و یک نگاه عالمانه به این فضاها پیدا کنند و باید نقش خدا را در زندگی افراد پررنگ کنیم.

 

نصوری یادآور شد: باید فرایض دینی را در جامعه جدی بگیریم مثل نماز، خمس، زکات و امر به معروف و نهی از منکر که متاسفانه در جامعه کم رنگ شده و اگر افراد کاری می‌کنند صرفا گاهی برای رفع تکلیف است و باید پیامدهای محرمات را دائما برای افراد بگوییم و محسنات مسائلی مثل حجاب و بدحجابی را توضیح بدهیم. مطرح کردن این اصول سبب می‌شود که افراد به یک فرهنگ درست و جامع هم در رابطه با دین برسند و هم آسیب‌های این شبکه‌ها را بدانند.

 

وی افزود: غیرت باید در خانواده‌ها به وجود بیاید نه آن غیرتی که سبب پرخاشگری شود بلکه باید غیرت بر اساس معیارها و کرامت دینی باشد به نوعی که فضیلت محوری و اخلاق محوری در جامعه و خانواده ترویج پیدا کند. برای کارهای تربیتی باید از اهل بیت (ع) الگو بگیریم در عین حال باید نمونه‌های امروزی مثل شهدا را هم ارائه بدهیم ما از فوتبالیست‌ها و سایرین الگو می‌گیریم ولی از شهدا کمتر بهره می‌بریم.

 

نصوری خاطرنشان کرد: یکی از راه‌هایی که سبب می‌شود جوانان کمتر به سمت فضای مجازی بروند بحث پرکردن اوقات فراغت جوانان است خیلی از این کارها به دلیل بیکاری است. باید از نظر محتوایی برنامه‌های مجازی خوبی ارائه بدهیم اگر رسانه‌ها برنامه سرگرم کننده و مفیدی ارائه ندهند جوانان به سمت فضاهای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای می‌روند و همین عوامل سبب آسیب می‌شود.

 

نصوری تاکید کرد: فاصله بین علما و مردم باید کم شود و اجازه ندهیم آنهایی که سواد دینی ندارند در عرصه‌ی مسائل دینی وارد شوند و اظهار نظر کنند و به خصوص در این فضاهای مجازی باید جلوی اینها را بگیریم و اجازه ندهیم که آنها در فضای مجازی هر چیزی را به خورد مردم بدهند.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.