قدس آنلاین- معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان گفت: ۶۰۰ شرکت تاکنون تحت پوشش پارک علم و فناوری خراسان قرار گرفته‌اند که ۲۳۰ شرکت آن به صورت مستقیم تحت پوشش این پارک قرار دارند.

۲۳۰ شرکت به صورت مستقیم تحت پوشش  پارک علم و فناوری خراسان قرار دارند

به گزارش قدس آنلاین، صبح امروز مدیران و معاونان سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد از پارک علم و فناوری خراسان بازدید کردند.

در حاشیه این بازدید اکبر امینی معاون فناوری و نورآوری پارک علم و فناوری خراسان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از محورهای پارک علم و فناوری خراسان موضوع علوم انسانی بوده که مورد تأکید ویژه مقام معظم رهبری هم واقع شده است.

وی افزود: با توجه به موقعیت و جایگاه خراسان رضوی و به خصوص مشهد مقدس این ضرورت حس شد تا مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت فعالیت خود را در این مجموعه آغاز کند و هدف اصلی این کار هم اشائه فرهنگ زیارت از دید اسلام و توسعه صنایع مرتبط با این حوزه بوده است.

معاون فناوری و نورآوری پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به اینکه سالانه میلیون‌ها زائر داخلی و خارجی به مشهد الرضا(ع) و بارگاه منور رضوی مشرف می‌شوند، خاطرنشان کرد: عمده سوغات زائران محصولات چینی هستند و یکی از برنامه‌های سال گذشته حمایت از طرح‌های حوزه سوغات زائر بود و در این رابطه بعد فرهنگی و ایرانی اسلامی در این سوغاتی‌ها مورد تأکید واقع شده است.

امینی تصریح کرد: طرح مطالعات زیارت با مشارکت پلیس، راه و شهرسازی، شهرداری، پارک علم و فناوری و دیگر مجموعه‌های مرتبط از 4 سال پیش شروع شد که به تازگی خاتمه یافته و در آن چندین سند و نقشه راه حوزه زیارت تدوین شد.

وی تأکید کرد: 5 مرکز رشد در حوزه علوم انسانی فناوری‌های نرم در دانشگا‌ه‌های مشهد، تهران، قم، اصفهان و یزد داریم و اقتصاد دانش بنیان در دستور کار پارک علم و فناوری قرار گرفته است.

معاون فناوری و نورآوری پارک علم و فناوری خراسان به فرایند توسعه و رشد یک فعالیت علمی اشاره کرد و گفت: در این راستا گام نخست تولید علم و سپس تکنولوژی و تجاری سازی است و این سه گام اساسی برای تمامی طرح‌ها هست و در بحث تکنولوژی هم دانش و هم تجربه نیاز بوده و در این راستا دوره‌های شتاب و ایده‌پروری هم برگزار می‌شود.

امینی گفت: دوره حضور شرکت‌ها در مراکز رشد دانشگاهی سه سال بوده، اما شرکتی که در مرکز رشد پارک است در قالب مرکز رشد همکار به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

وی افزود: 600 شرکت تاکنون تحت پوشش پارک علم و فناوری خراسان قرار گرفته‌اند که 230 شرکت آن به صورت مستقیم تحت پوشش این پارک قرار دارند.

معاون فناوری و نورآوری پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به اینکه شرکت‌هایی که در پارک پذیرش می‌شوند باید دوره 3 ماهه شتاب را طی کرده باشند، عنوان کرد: دوره شتاب به واقع دوره خود باوری فرد بوده تا با آمادگی و آگاهی کامل وارد مراحل بعدی شود.

امینی تصریح کرد: بانک‌ها از پروژه‌های بزرگ حمایت می‌کنند و صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی هم از پروژه‌های کوچک حمایت می‌کند.

وی تأکید کرد: مبالغ تسهیلات این صندوق از یک میلیون تا 500 میلیون تومان بوده و سود آن هم از 4 درصد تا 21 درصد است که میزان سود و مبلغ هم بستگی به نوع طرح دارد و عموماً تسهیلات با سود 14 درصد اعطا می‌شود و کمیته اعتبارات این صندوق هم میزان مبلغ و سود را معین می‌کند.

معاون فناوری و نورآوری پارک علم و فناوری خراسان با تأکید بر اینکه وام‌های 5 تا 50 میلیون تومانی با سود 4 درصد تنها شامل شرکت‌های عضو مرکز رشد پارک علم و فناوری خراسان می‌شود، بیان کرد: وام‌ها در 2 تا 3 مرحله پرداخت می‌شود و پرداخت هر مرحله منوط به پیشرفت کاری بوده، ضمن اینکه ناظر و مشاور پارک علم و فناوری هم نظارت و راهنمایی لازم را در این راستا خواهد داشت، ضمن اینکه 10 دوره اجباری برای شرکت‌های عضو به صورت رایگان برگزار می‌شود که شامل طرح کسب و کار، آشنایی با مقررات بیمه و غیره بوده است.

امینی گفت: در بحث مشهد 2017 طرح مطالعاتی‌ای در دستور کار قرار گرفته و نتایج نهایی آن هم تا پایان سال جاری اعلام می‌شود و یکی از برنامه‌ها دعوت از نخبگان فرهنگی و استفاده از طرح‌ها و ایده‌های برتر بود که هدایایی ارزنده هم به صاحبان طرح‌ها و ایده‌های برتر تعلق می‌گیرد.

وی افزود: طرح مطالعات زیارت هفته گذشته به تأیید رسید و به زودی از مشارکت‌کنندگان در این طرح تقدیر به عمل می‌آید.

معاون فناوری و نورآوری پارک علم و فناوری خراسان با بیان اینکه همیشه در جایگاه اول و دوم پارک‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته‌ایم، خاطرنشان کرد: همه ساله جزء رتبه‌های برتر هستیم و آخرین عنوان کسب شده هم رتبه نخست کشور در حوزه صادرات فناوری با اعتبار 2 میلیون و 800 هزار دلاری بود و مهم‌ترین رقبای ما هم از تهران و اصفهان هستند.

امینی تصریح کرد: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور یک میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار را برای تجاری سازی شرکت‌ها  اختصاص داد که این مبلغ توسط پارک علم و فناوری مدیریت می‌شود و سود آن هم 4 درصد است و پارک علم و فناوری خراسان جزء پارک‌های برتر کشور است.

وی تأکید کرد: سال گذشته 2 شرکت در جشنواره علم تا عمل رتبه برتر را کسب کردند که تسهیلات 100 تا 150 میلیون تومانی به این شرکت‌ها اعطا شد.

معاون فناوری و نورآوری پارک علم و فناوری خراسان عنوان کرد: در بحث همکاری با شهرداری مشهد سال گذشته طبق تبصره ماده 18 عمل کردیم و امسال عم تبصره ماده 17 را در حوزه قانون بودجه داشتیم که مسائل و مشکلات شهرداری با رویکرد نوآورانه حل و فصل شود و پس از فعال سازی این تبصره، دبیرخانه تبصره 17 شهرداری مشهد در پارک علم و فناوری خراسان فعال شد که این دبیرخانه نیازهای حوزه‌های مختلف شهرداری را جمع‌آوری کرده و در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد و تا پایان سال گذشته عقد قرارداد 9 طرح را داشتیم.

امینی گفت: امسال این برنامه به صورت جدی‌تر شروع شده و برای نخستین بار جلسه شورای شهر در مکانی خارج از شورا و در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد که در پایان آن هم تفاهم‌نامه همکاری‌ای میان پارک علم و فناوری خراسان، شورای اسلامی شهر مشهد و شهرداری مشهد منعقد شد.

وی افزود: 14 مدیرعامل سازمان‌های وابسته به شهرداری مشهد در ماه‌های گذشته از پارک علم و فناوری خراسان بازدید داشتند  و برداشت مدیران از ظرفیت‌های این پارک مثبت و قابل توجه بود و دیدگاهی که در گذشته نسبت به این مجموعه داشتند تغییر کرد و تقریباً با تمامی مجموعه‌های شهرداری مشهد همکاری داریم.

معاون فناوری و نورآوری پارک علم و فناوری خراسان به زمان اجرای قراردادهای منعقد شده اشاره کرد و گفت: فرایند قراردادها سه ماه تا یک ساله بوده که زمان آن بستگی به نوع قرارداد دارد  و از جمله آنها می‌توان به طرح سنسور جمع‌آوری آب پل‌ها، طرح شستشوی نرده‌ها و غیره اشاره کرد.

امینی تصریح کرد: یکی از شرکت‌های فعال پارک علم و فناوری خراسان در حوزه ایمنی فعالیت می‌کند و آموزش‌های لازم را با همکاری شهرداری، آموزش و پروش، هلال احمر، فنی و حرفه‌ای و دیگر مجموعه‌های مرتبط دارد.

وی تأکید کرد: با اکثر سازمان‌ها و ارگان‌ها تفاهم‌نامه همکاری امضا کردیم که شامل قطار شهری، تاکسیرانی، آب و فاضلاب، گاز، برق، پالایشگاه خانگیران، پالایشگاه پارس جنوبی، اداره استاندارد، وزارت صنعت، معدن و تجارت، دانشگاه فردوسی و غیره بوده است.

در این بازدید مسئولان مپ از 7 شرکت پارک علم و فناوری خراسان بازدید کردند و خواسته‌هایی را در زمینه‌های بحث آلودگی صوتی، تصفیه بیوگاز، ممیزی کاهش انرژی، پلیمرهای زیست تخریب پذیر، تجهیزات ذوب برف و تیغه‌های آسیاب مطرح کردند و بنا شد که انعقاد تفاهم‌نامه همکاری هم پس از تصمیم گیری نهایی انجام شود.

*سیدمحمد شخص‌امام‌پور

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.