قدس انلاین- قاانی:روند افزایشی ورود میوه های رنگ آوری و نقاشی شده با مواد و گازهای شیمیایی به بازار آنچنان زیاد شده که برخی از مسئولان صنفی مجبور به هشدار دادن دراین باره شده و نسبت به سلامتی مصرف کنندگان ابراز نگرانی کرده اند.

بازاردست میوه های بزک کرده/میوه‌های رنگ‌شده در سبدخانواده‌ها!

به گزارش قدس انلاین همیشه میوه های پاییزی و به ویژه مرکبات به دلیل دارا بودن ویتامین C در سبد غذایی پاییزی و زمستانی خانواده ها قرار دارد.میوه هایی که البته برای پیشگیری و درمان بیماری هایی مانند سرماخوردگی هم مفید است اما رنگ کردن و عجله سودجویان برای فتح بازار میوه و فروش بیشتر، سبب شده تا یکی از سالم ترین خوراکی ها در سبد غذایی خانواده به مواد شیمیایی آلوده شود.شاید بهترین کار برای دوری از میوه های رنگ شده، این باشد که عجله نکرد و برای مصرف هر میوه ای منتظر فصل طبیعی و معمول آن بود. با این روش، کسی نمی تواند با میوه های رنگ شده، شما را هم رنگ کند.

*رنگ آمیزی میوه ها

در همین باره رئیس اتحادیه باغداران ایران گفت :در چند سال اخیر عده‌ای سودجو قبل از فصل برداشت، پرتقال را از باغداران خریداری می‌کنند و با استفاده از دستگاه‌هایی پرتقال را رنگ‌آوری می‌کنند و رنگ پرتقال را از سبز به زرد و یا نیمه زرد و سبز تبدیل می‌کنند.به گفته رئیس اتحادیه باغداران این گونه میوه‌ها برای سلامتی ضرر دارند.زیرا میوه پرتقال،خودش اسید دارد و بر اثر گرمادهی میزان اسید آن بالاتر رفته و علاوه بر از بین رفتن خاصیت آن، برای دستگاه گوارش بسیار خطرناک است.

*برای سلامتی مضر است

از سوی دیگر مجتبی شادلو، نایب رئیس اتحادیه باغداران کشور درباره عمل رنگ آوری مرکبات به خبرنگار ما گفت: عمل رنگ آوری در برخی میوه ها که پایه قندی دارند مثل خرمالو و موز امری طبیعی است. اما به دلیل سودجویی برخی افراد امروز این روش بدون هرگونه اصول علمی و بهداشتی درباره میوه های اسیدی بخصوص در مرکبات مورد استفاده قرار می گیرد.وی انجام رنگ آوری مرکبات با مواد شیمیایی را کاملا غیراصولی و غیرقانونی دانست و افزود: مرکبات براساس اصولی که طبیعت برایش مشخص کرده باید روی درخت رسیده و طعم دار شود، در حالی که انجام مصنوعی این روند در گرمخانه ها باعث افزایش اسید داخل میوه شده و طعم و مزه آن کاملا غیرطبیعی خواهد شد. در عین حال این عمل باعث کاهش ماندگاری میوه در بازار و منازل خواهد شد و ضررهای بهداشتی دارد.وی درباره حضور بازرسان وزارت بهداشت در گرمخانه های رنگ آوری میوه تصریح کرد: اولین وظیفه وزارت بهداشت حفظ سلامت مردم است و از آنجا که این روند هیچ گونه پایه علمی ندارد و می تواند باعث بروز برخی مشکلات برای سلامتی مردم نیز باشد، بعید است وزارت بهداشت این روند را تائید کند. لذا درخواست ما رسیدگی وزارت بهداشت به این مساله است.شادلو به موضوع واکس زدن میوه ها نیز اشاره کرد و افزود: استفاده از واکس های نگه دارنده براساس اصول علمی و با کاربرد مواد اولیه باکیفیت و استاندارد، صرفا برای میوه هایی که دارای پوست اسفنجی هستند مورد قبول است. اما نمی توان از این روش برای براق کردن باقی میوه ها که پوست حساس دارند مثل سیب، گیلاس، آلو یا از این دست استفاده کرد؛ هرچند به طور کلی هر چه کمتر از مواد شیمیایی در میوه ها استفاده کنیم، بهتر است.

*میوه‌های رنگ‌شده بازی جدیدی با سلامت مردم

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با انتقاد از توزیع میوه های رنگ شده در بازار، گفت:افزودن هر نوع رنگ به میوه ها و مرکبات سلامت مردم را تهدید خواهد کرد. علی کائیدی با انتقاد از توزیع میوه های رنگ شده در بازار، گفت: افزودن رنگ به میوه ها و یا تزیین آن ها با واکس برای جلب مشتری بیشتر تقلب برای کسب سود از سوی سودجویان بوده که باید  دستگاه های نظارتی برخورد کنند.نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه افزودن هر نوع رنگی به میوه ها و مرکبات سلامت مردم را تهدید خواهد کرد، تصریح کرد: متاسفانه برخی سودجویان به تازگی برای تسریع در عرضه محصولات به بازار میوه ها را در شرایطی خاص به شکل ظاهرا رسیده درآورده و به فروش می رسانند که این منطقی نیست.وی با بیان اینکه رنگ‌آوری مصنوعی میوه‌ها با استفاده از مواد شیمیایی به طورحتم تهدیدی جدی برای سلامت افراد است،افزود: به طورحتم میوه هایی که با رنگ مصنوعی به شکل ظاهری مورد پسند درمی آیند هیچ گاه به علت نداشتن مزه مطلوب مقبولیت عامه ندارند.این نماینده مردم درمجلس نهم، با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید بیش از پیش در راستای تامین سلامت مواد غذایی مردم حساسیت داشته باشد، گفت:با توجه به اوج گیری بسیاری از سرطان ها نباید اجازه دستکاری در تولید محصولات با هدف سودآوری صرف داده شود.کائیدی با اشاره به واردات برخی میوه های آلوده و بی کیفیت به کشور،گفت:با توجه به قانونی شدن طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت باید نظارت دقیق تری از سوی وزارت جهاد کشاورزی بر سلامت محصولات وارداتی صورت بگیرد.وی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان میوه‌ها و محصولات کشاورزی باید به محصولات خود اجازه رشد کافی قبل را از عرضه به بازار بدهند،تصریح کرد: رنگ آوری در لیموشیرین،پرتقال و نارنگی در شرایط غیرطبیعی صورت می گیرد که به طورحتم تهدیدی بر سلامت جامعه است.عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی باید به صراحت اعلام کند که استفاده از هر نوع رنگ و مواد خاص برای رسیده و با کیفیت نشان دادن میوه ها ممنوع است.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.