قدس آنلاین – سبزوار : مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داورزن گفت: امسال یک هزار و ۶۰۰ تن فلفل قرمز خشک از ۴۰۰ هکتار مزارع این شهرستان در غرب خراسان رضوی تولید شد که از این نظر رتبه نخست کشور در تولید این محصول را کسب کرده است.

رتبه نخست کشور در تولید فلفل قرمز به داورزن اختصاص دارد

حسین تاج آبادی در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین در سبزوار  با بیان اینکه داورزن از نظر میزان سطح زیر کشت و تولید فلفل قرمز در کشور مقام اول را دارد افزود: به خاطر شرایط مساعد آب و هوایی و اقلیمی و مزارع مناسب، فلفل قرمز این منطقه با کیفیت بسیار مرغوب تولید می شود.

وی اظهار داشت : فلفل کاران این خطه هر سال از اوایل مرداد تا پایان آبان ماه شش تا هفت چین محصول فلفل برداشت می کنند که به طور میانگین حدود چهار تن فلفل قرمز خشک از هر هکتار برداشت می شود.

مدیر جهاد کشاورزی داورزن از کاهش تولید این محصول در سالجاری خبر داد و تصریح کرد : به دلیل واردات بی رویه و غیر کارشناسی این محصول که کاهش رغبت کشاورزان به کاشت فلفل را در پی داشته، سطح زیر کشت و تولید فلفل امسال در داورزن نسبت به سال زراعی گذشته 25 درصد کاهش یافته است.

ویبا اشاره به تندی، رنگ و کیفیت مطلوب فلفل این شهرستان یاد دآور شد : این محصول در سال های گذشته به کشورهای همسایه، خاورمیانه و هندوستان صادر می شد که واردات آن سبب شد این محصول امسال به برخی کشورهای مزبور صادر نشود.

وی فلفل وارداتی را فاقد کیفیت مطلوب دانست و خاطر نشان کرد : این نوع محصول با قیمت اندک به بازار عرضه می شود که باعث دلسردی و ضرر کشاورزان این منطقه شده به طوری که هنوز مقداری فلفل کوبیده از سال قبل در انبار کارگاههای فلفل کوبی این شهرستان موجود است.

تاج آبادی اضافه کرد : از هر پنج تا شش کیلو گرم فلفل تر یک کیلو گرم فلفل خشک به دست می آید که به کارخانه ها و شرکت های مواد غذایی شهرستانها و استانهای مجاور ارسال می شود.

وی همچنین با اشاره به اشتغالزایی این محصول در شهرستان داورزن گفت : فلفل خشک داورزن در 40 کارگاه فعال فلفل کوبی روستای بیزه این شهرستان آسیاب می شود که علاوه بر ایجاد اشتغال باعث درآمد زایی روستاییان و کشاورزان شده است.

وی در عین حال نبود کارگاه بسته بندی در داورزن را از مشکلات در این زمینه دانست و اظهار داشت : پودر فلفل این شهرستان برای بسته بندی به شهرستانهای مجاور و استانهای تهران، اصفهان و شمال کشور ارسال می شود.

مدیر جهاد کشاورزی داورزن نبود دستگاه خشک کن، عدم ثبات بازار این محصول و کمبود تسهیلات را بخش دیگری از مشکلات فلفل کاران شهرستان داورزن برشمرد.

هم اکنون چهار هزار و 750 بهره بردار این شهرستان در 50 هزار هکتار مزرعه به فعالیت های کشاورزی، باغداری، دامپروری و پرورش طیور اشتغال دارند. /  انتهای پیام  

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.