معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد: به رغم ۶۰۰ میلیارد تومان ( ۶ هزار میلیارد ریال)بدهی های معوقه بیمه های تجاری به بیمارستان ها برای پوشش حوادث ترافیکی ،بیمارستان های سراسر کشور همه مجروحین این حوادث را پذیرش می کنند و در بیمارستان های وزارت بهداشت خدمات درمانی رایگان ارایه می شود.

بدهی ۶۰۰ میلیارد تومانی بیمه های تجاری به بیمارستانها / ارایه خدمات درمانی رایگان به مصدومین حوادث ترافیکی

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از ایرنا، از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت (وبدا)، محمد آقاجانی در گفت و گو با وبدا ضمن بیان این مطلب گفت: براساس قانون، تامین بخشی از منابع لازم، جهت پوشش خدمات درمانی برای مجروحین حوادث ترافیکی پیش بینی شده است.
معاون درمان با بیان اینکه در قانون تکلیف هزینه درمان مصدومین ترافیکی روشن شده است، گفت: به استناد بند ب ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه، «برای تامین بخشی از منابع لازم جهت ارائه خدمات تشخیصی و درمانی به مصدومین ترافیکی باید معادل 10 درصد از حق بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد از شرکت های بیمه تجاری اخذ و به طور مستقیم طبق قبض جداگانه به حساب درآمدهای اختصاصی نزد خزانه داری کل کشور به نام وزارت بهداشت واریز گردد' .
وی افزود: همینطور در ماده 30 قانون بودجه سال 94 هم دقیقاً همین مطلب تصریح شده است و در سال جاری نیز مجلس شورای اسلامی همین موضوع را با همین جملات، با صراحت به عنوان تبصره دائمی بودجه و قانون ثبت کرده است.

معاون درمان تصریح کرد: پوشش هزینه های درمانی مصدومین ترافیکی در بیمارستان های دولتی به صورت کاملاً رایگان است و همه هزینه های خدمات جراحی، بستری، دارویی، لوازم مصرفی پزشکی و حتی پروتزهای گران قیمت به صورت 100 درصد رایگان به مجروحین حوادث ترافیکی ارائه می شود.
آقاجانی در عین حال یادآور شد: در بیمارستان های خصوصی پرداخت مابه تفاوت به عهده بیمار است ولی معادل تعرفه دولتی را وزارت بهداشت پرداخت می کند.
معاون درمان گفت: در سال 93 تعداد 623 هزار مراجعه برای درمان حوادث ترافیکی به بیمارستان های سراسر کشور اتفاق افتاده که 98 درصد این مصدومین به بیمارستان های دولتی و دو درصد به بیمارستان های خصوصی مراجعه کرده اند و در واقع 98 درصد مجروحین حوادث ترافیکی کاملاً رایگان درمان شدند و دو درصدی که با میل خودشان از بیمارستان های دولتی برای ادامه درمان به بیمارستان های خصوصی رفته اند، فقط مابه تفاوت دولتی و خصوصی را پرداخت کرده اند.
آقاجانی مشکل موجود در این زمینه را عدم اجرای قانون از سوی شرکت های بیمه تجاری عنوان کرد و گفت: براساس جداولی که بیمه مرکزی ایران تایید کرده است از سال 92 تا 94 ، 500 میلیارد تومان بدهی های بیمه های تجاری به وزارت بهداشت است و با توجه به مطالبات قبل از سال 92 در حال حاضر مطالبات وزارت بهداشت از بیمه های تجاری حدود 600 میلیارد تومان است.
معاون درمان افزود: این در حالی است که بیمه های تجاری ،پول را از مردم بابت حق بیمه شخص ثالث خودرو به صورت نقد وصول می کنند اما برخلاف قانون آن را به صورت مستقیم به حساب وزارت بهداشت واریز نمی کنند و با ماه ها تاخیر و با پی گیری های مکرر و به تدریج پرداخت می کنند که این موضوع مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
آقاجانی تصریح کرد: علیرغم این که پرداخت های بیمه های تجاری به وزارت بهداشت به موقع صورت نگرفته است و بیمارستانها ، مطالبات سنگینی را از بیمه های تجاری دارند ولی بیمارستان های کشور تکلیف خود را در مقابل مجروحین حوادث ترافیکی به طور کامل انجام داده اند و همه خدمات را بصورت رایگان به مصدومین ترافیکی ارائه می کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر این که آنچه ما به دنبال آن هستیم، اجرای قانون است، گفت: براساس قانون، وزارت بهداشت باید هر 6 ماه یک بار گزارش هزینه کرد خو را به بیمه مرکزی ارسال کند که وزارت بهداشت به تکلیف قانونی خود عمل کرده و گزارش هزینه کرد 6 ماهه اول مبنی بر مبالغ وصولی را به بیمه مرکزی ارسال کرده است.
معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تکذیب اخباری به نقل از رییس بیمه مرکزی در برخی از رسانه ها مبنی بر این که برخی از بیمارستانها برای هزینه های درمانی مصدومین به علت بدهی بیمه ها پول دریافت می کنند، گفت: اگر مسئوولین بیمه مرکزی ایران اسنادی مبنی بر عدم پذیرش مصدوم یا دریافت پول از بیمار در بیمارستان های وزارت بهداشت دارند، آنها را ارائه کنند تا مورد بررسی قرار دهیم.
آقاجانی گفت: علیرغم 600 میلیارد تومان بدهی های معوقه بیمه های تجاری به بیمارستان ها برای پوشش حوادث ترافیکی ،بیمارستان های سراسر کشور همه مجروحین حوادث ترافیکی را پذیرش می کنند و در بیمارستان های وزارت بهداشت خدمات درمانی به صورت 100 درصد رایگان ارایه می شود.
معاون درمان وزارت بهداشت در پایان گفت: اخیراً پیرو درخواست وزیر بهداشت از وزیر اقتصاد و دارایی، این وزارتخانه دستور اجرای دقیق قانون و پرداخت مطالبات معوقه وزارت بهداشت را به بیمه های تجاری داده است.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ساناز IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۵
    0 0
    از دو سال قبل و شروع مباحث مطرح شده توسط وزیر محترم مشخص بود که اقدامات یک سویه وزیر در میان مدت شکست خورده و در بلند مدت در حوزه سلامت و درمان فاجعه بار است. خوداتکایی بیمه های درمانی --- طرح پزشک خانواده---- کنترل هوشمند عملکرد پزشکان خصوصا متخصصین و جراحان در تجویز پرحجم دارو و انجام پرحجم و تعداد آزمایشات و ام ار ای و ... بدون کمترین صرف وقت اولیه در معاینه و تشخیص و جراحی های متعدد و کم اجبار و.. ---- عدم وجود ساختاری منصفانه در کمیسیونهای انضباطی پزشکی جهت افزایش ریسک تخلف و خطا در تشخیص و جراحی های ناموفق و...---- کنترل اصولی تعداد ویزیت و عمل جراحی پزشکان متخصص---- افزایش پلکانی تعلق مالیات در جراحی ها و ویزیت ها و...---- اقداماتی است که قبل از اصرار بر رایگان شدن درمان و افزایش حقوقها و تعرفه ها میبایست انجام میگرفت. و این هزینه های غیر اصولی و صرف اعتبارات دولتی( بجای افزایش عملکرد و رقابت بیمه ها) در درمان را میبایست به سوبسید بخش پیشگیری و تشخیص نظیر: ورزش همگانی و زیرساختهای ورزشی عمومی، چکاب های دوسالانه رایگان و اجباری، غنی سازی مواد خوراکی عمومی ، کاهش الودگی هوا ، تقویت شبکه انتقال و تصفیه اب شرب، درمانگاههای روستایی ، و... اختصاص یابد. پیک جمعیت در نسل پر تعداد یعنی متولدین دهه 50 و 60 به مرز میانسالی میرسند و در چند سال اینده با توجه به افزایش مشاغل کم تحرک و مشکلات اب و هوایی و روحی و استرسها و...نیازهای درمانی بسیار شدیدتری نیاز میباشد و سیل کمبودها در اموزش ابتدایی و دبیرستانها و تحصیلات دانشگاهی و مسکن و شغل و ازدواج در حال نزدیک شدن به حوزه درمان و از کارافتادگی و.. است. و ما طبق معمول موقعی عمل میکنیم که نیاز مرتفع شده ( نظیر اموزش و مدارس و دانشگاهها) .