۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۰
کد خبر: 377443

کارگردان فیلم سینمایی «روباه» گفت: کتاب «فلسفه فیلم» را یک کتاب اصیل فلسفی در نظر بگیرید و اگر علاقمند به فلسفه هستید این کتاب را از دست ندهید.

«فلسفه فیلم» یک کتاب اصیل فلسفی است

به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، آیین رونمایی از کتاب «فلسفه فیلم» با حضور حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، بهروز افخمی، محمدرضا اصلانی و احمدرضا معتمدی نویسنده این کتاب در سالن یاس برگزار شد.

فیلمساز باید در جنون شاعرانه فیلم بسازد تا فیلمش خوب شود

بهروز افخمی در این مراسم گفت: این کتاب به درد کسانی می‌خورد که می‌خواهد در مورد هستی و چیستی فیلم به عنوان یکی از پدیده های عالم فیلم و خالص فلسفی فیلم فکر کنند.

وی افزود: فیلمسازی بیشتر یک مهارت است و وقتی فیلمسازی یاد می‌گیرد مانند کسی است که نواختن یک ساز موسیقی را یاد گرفته اما کسی که مهارت فیلمسازی یاد بگیرد اگر آگاهانه فیلمی بسازد فیلمش خوب از آب در نمی‌آید و به تعبیری باید در یک نوع جنون شاعرانه و ناآگاهانه فیلم بسازد تا فیلم خوبی شود.

کتاب «فلسفه فیلم» یک کتاب اصیل فلسفی است

کارگردان فیلم سینمایی روباه گفت: نه ساختن و نه دیدن فیلم با فهم فلسفی اتفاق نمی‌افتد و ما قبل و یا مابعد کوشش‌هایی است که فیلمسازان برای ساخت فیلم انجام می‌دهند. فهم فلسفی یک تفکر پیشینی برای درک هستی فیلم است.

او اضافه کرد: احمدرضا معتمدی هم فیلم ساختن بلد است و هم دارای ذوق فلسفی است و به نظرم زمانی که در حال ساختن یک فیلم است در یک حالت جنون شاعرانه است و از آن تفکر فلسفی دور است.

افخمی در پایان گفت این کتاب را یک کتاب اصیل فلسفی در نظر بگیرید و اگر علاقمند به فلسفه هستید این کتاب را از دست ندهید.

باید برای نزدیک شدن اصحاب فیلم و فلسفه کار کرد

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بخشی از این نشست گفت: من با توصیفی که بهروز افخمی از فیلم داشت، موافقم اما یک توصیه دارم که آنهم حاصل سالها کار در حوزه فلسفه مضاف است.

وی افزود: ما باید به یک فلسفه فیلم برسیم که هم فلاسفه از آن بهره ببرند و هم فیلمسازان، باید کاری کرد که اصحاب فلسفه به اصحاب فیلم و از آن سو اصحاب فیلم به اصحاب فلسفه نزدیک شوند و این کتاب در این مسیر گام‌هایی برداشته که به نظرم باید کارهای بیشتری صورت گیرد.

فلسفه فیلم یک دانش بینا رشته ای است

احمدرضا معتمدی در آیین رونمایی از کتابش گفت: فیلم به مثابه خود فلسفه است و فیلم به عنوان یک منبع فکر انسان را به کشف حقیقت نائل می‌کند. فیلم به مثابه یک شاخه ادارکی مطرح است و یک فرصت جدید معرفت شناختی در آن مطرح می‌شود. فلسفه فیلم یک دانش بینارشته‌ای است که نسبت میان فیلم و فلسفه را تبیین می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.