طی ماه های گذشته، رقابت ایران و عربستان در قیمت نفت و تسخیر بازارهای بین المللی، قیمت نفت در بازار را دست خوش تغییرات زیادی کرد اما ایران برای رسیدن به سطح تولید پیش از تحریمها دیگر نمی‌تواند قیمت را افزایش دهد.

ایران مجبور است سیاست عرضه بیشتر نفت را با قیمت کم ادامه دهد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس،  چند ماه پیش بود که ایران و عربستان با هدف رقابت در بازار نفت آسیا قیمت نفت خود را برای خریداران آسیایی کاهش دادند.

این اقدام عربستان و ایران، قیمت نفت در بازار جهانی را پایین کشید و دو کشور در تلاش بودند تا با ادامه این سیاست نفوذ خود در بازار را افزایش دهند.

اما اخیرا دو کشور قیمت نفت خود در آسیا را افزایش داده اند به گونه ای که پس از عربستان ایران در هفته منتهی به روز 10 ژوئن، نفت خود را با قیمت 47.58 دلار در هر بشکه در آسیا عرضه کرده است که 1.93 دلار نسبت به هفته قبل از آن بالاتر بوده است.

این افزایش قیمت نفت ایران در حالی است که این کشور در تلاش است تا روز به روز نرخ تولید و صادرات نفت خود را گسترش دهد تا آن را به میزان پیش از اعمال تحریم ها در سال 2012 برساند.

در هفته اول ژوئن، عربستان سعودی برای دومین ماه متوالی قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی افزایش داد که این اولین افزایش دو ماه پیاپی از ماه می سال 2015 تا کنون محسوب می شود و عربستان در این اقدام قیمت نفت خود را به بیشترین میزان از سپتامبر 2014 تا کنون رساند.

افزایش قیمت نفت از سوی ایران و عربستان در حالی کلید خورد که حوادث پیش بینی نشده مانند آتش سوزی جنگل‌های آلبرتای کانادا و بحران در نیجریه مازاد عرضه موجود نفت در بازار جهانی را کاهش داد.

گزارش فوربس تأکید می کند به نظر نمی رسد این روند ادامه پیدا کند چرا که تأثیر این اتفاقات پیش بینی نشده در  بازار جهانی در حال کم شدن است و از طرفی با توجه به آمار شرکت بیکر هاگز نسبت به روند افزایش تعداد دکل های نفتی در آمریکا، نفت این کشور در حال بازگشت دوباره به بازار جهانی است.

نکته مهم دیگر این است که به نظر نمی رسد ایران بخواهد به سیاست اخیر خود در برابر عربستان ادامه دهد چرا که بر اساس اظهارات وزیر نفت این کشور آسیا بازار اولیه نفت ایران است و ایران باید بیشتر به سمت اروپا و آفریقا قدم بردارد که نشان دهنده این حقیقت است که ایران در زمینه افزایش قیمت نفت از عربستان پیروی نخواهد کرد.

ایران همچنان در تلاش است تا نرخ تولید و صادرات نفت خود را به میزان پیش از تحریم ها افزایش دهد و برای ارتقای ظرفیت پالایشگاه های خود نیازمند درآمدهای نفتی است و این بدین معناست که ایران حتی با کاهش قیمت نفت به افزایش تولید و صادرات ادامه خواهد داد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سید سلیمان موسوی IR ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
    0 0
    افزایش تولید نفت و فروش آن به قیمت پایین به نظر من درست نیست چرا که نفت به آیندگان هم تعلق دارد و فروش ان به صورت خام و با قیمت زیر 50 دلار خیانت به ایندگان است و مطمئنا وقتی که نفت تمام شود ایندگان ما را نفرین میکند و می گویند خدا لعنت کند گذشتگان ما را که سرمایه های کشور را به مفت و به صورت خام فروختن و حیف و میل نمودن. متاسفانه کشور ما کشور تک محصولی است و وابسته به نفت و گاز میباشد. و تا زمانی که نفت داریم مسئولین به فکر جایگزینی آن نیستن و باید به سمت مدرن کردن کشاورزی و حمایت از کشاورزان برویم و صادرات محصولات کشاورزی را جایگزین نفت کنیم و همچنین مجداا صنعت فرش ایرانی را رونق بدیم و بازار های جهانی را تسخیر کنیم. و اجازه ندهیم نفت به صورت خام از کشور خارج بلکه فقط فراورده های آن را صادر کنیم. در این صورت است که به ملت خیانت نکرده ایم.