«در روز عرفه دیدم که امام صادق علیه‌السلام در «موقف» با صدای بلند می‎فرمود: ای مردم، رسول خدا، امام بود و بعد از آن علی بن ابی طالب، سپس حسن، سپس حسین، سپس علی بن حسین، سپس محمد بن علی، پس از من بپرسید».

عرفه، موقفی برای معرفت امام زمان(عج)

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسینم ، گاهی نوع مواجهه ما با ایام مبارکی مانند عرفه با آن چیزی که قرآن و عترت(ع) معرفی کرده‎اند ممکن است تفاوت زیادی داشته باشد، به این صورت که خود را مقید به اعمالی کنیم و از اصل باز بمانیم.

به عنوان مثال در ایام محرم و شهادت امام حسین(ع) تنها به بُعد عزاداری آن توجه می‎کنیم، اما از جنبه معرفتی و هدایتیِ آن غافل می‎شویم، این در حالی است که در احادیث فرموده‎اند «إنَّ الحُسَینَ مِصباحُ الهُدی وسَفینَةُ النَّجاةِ». طبق این حدیث باید پرسید واقعاً چه مقدار از توان جامعه شیعه در راستای بهره از نور هدایتی اباعبدالله(ع) و سوار شدن بر کشتی نجات ایشان صرف شده است و چه مقدار به عزاداری؟

اما در ماجرای عرفه با توجه به سیره رفتاری و کلامی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در می‎یابیم بیشتر از آنکه رویکرد مناجاتی داشته باشند، شیعیان را به موضوعی مانند معرفی جایگاه عترت(ع) و لزوم شناخت این بزرگواران دعوت کرده‎اند و اگر مناجاتی هم صورت می‎گرفت، در همین راستا بود. بنابراین می‎توان عرفه را فرصتی جهت معرفت به عترت(ع) و در این زمان نیز معرفت به امامت امام زمان(عج) دانست و با خود محاسبه کنیم که از عرفه گذشته تاکنون چه مقدار معرفت ما نسبت به امام حیَمان بیشتر شده است، زیرا این معرفت همان چیزی است که در احادیث فرموده‎اند: «هر کس بمیرد و به امام زمانش معرفت نداشته باشد، با مرگ جاهلیت از دنیا رفته است؛مَنْ ماتَ وَ لَمْ یَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ ماتَ مَیْتَةً جاهِلِیَّةً».

در این راستا یکی از اصحاب امام صادق(ع) گفت: «در روز عرفه دیدم که امام صادق علیه‌السلام در «موقف» با صدای بلند می‎فرمود: ای مردم، رسول خدا، امام بود و بعد از آن علی بن ابی طالب، سپس حسن، سپس حسین، سپس علی بن حسین، سپس محمد بن علی، پس از من بپرسید». (اصول کافی ج 4 ص 466) طبق این روایت، امام(ع) از فرصت عرفات جهت معرفی عترت(ع) بهره بردند.

بنابراین با توجه به اینکه اسم عرفه به معنای شناختن است و هیچ شناختی فراتر از معرفت به پروردگار و امام(ع) نیست، باید بیشتر از آنکه توجهات تنها به سوی مناجات جلب شود، به سوی کسب معرفت جلب شود و در واقع می‎توان از مناجات عرفه در همین راستا استفاده کرد که در ادامه به برخی مفاهیم مناجات عرفه و ارتباطش با معرفت امام اشاره خواهیم کرد

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.