گروه " جامعه " قدس آنلاین/ مریم سادات کاظمی: " زالو درمانی" در بهبود جریان خون بسیار مؤثر است و از همین رو می تواند روند درمان بیماری های مرتبط با اختلالات عروق مانند ناراحتی های قلبی، واریس، آرتروز و...را تسریع کند. " زالو درمانی" یکی از اعمال یداوی در طب سنتی است که از سالیان دور برای درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد داشته است. امروزه نیز پیشرفت های علم پزشکی ثابت می کند از این روش می توان برای پیشگیری و بهبود بسیاری از بیماری ها کمک گرفت. در حال حاضر زالو درمانی نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز کاربرد دارد و با استقبال زیادی روبرو شده است.

زالو؛ جراح کوچک پزشکی نوین

تاثیر فوق العاده زالو در درمان بیماری ها
گرچه بیشتر افراد تصور می کنند اثر زالو درمانی به خون گیری مربوط می شود اما به گفته آقای دکتر سعید اسکندری؛ پزشک پیشکسوت طب سنتی و نائب رئیس انجمن طب سنتی خراسان رضوی ، تاثیر این روش به خاطر شناخت بیش از 22 ماده مؤثر درمانی است که از بزاق زالو ترشح می شود و از جمله مهم ترین آنها هیرودین است که ماده ضد انعقادی بسیار قوی است و خواص خاص خودش را دارد. البته بسیاری از محققان بر این باروند که مقدار بیشتری از این مواد در بزاق زالو وجود دارد که می تواند به درمان بیماری های مختلف کمک کند و تحقیقات گسترده در آینده قطعا می تواند فواید دیگری را از چنین روش درمانی نشان دهد.
به طور کلی زالو درمانی برای بهبود بیماری هایی مؤثر است که به مشکلات عروق خونی مربوط می شود و جریان خون می تواند به درمان کمک کند. از جمله مهم ترین این بیماری ها می توان به ناراحتی های عروق قلب، سینوزیت، بیماری های پوستی، آرتروز، رماتیسم، واریس  و... اشاره کرد. معمولا در این بیماری ها تجمع خون یا کندی جریان خون زمینه ساز بیماری خواهد بود. زالو چنان تاثیر فوق العاده ای در بهبود جریان خون در عروق دارد که امروزه به آن لقب " جراح کوچک" را داده اند. علت این نامگذاری به این خاطر است که در اعمال جراحی مانند پیوند انگشت که امکان ریسک عمل بالاست و یا احتمال دارد عضو پیوندی عمل را پس بزند، زالو درمانی طی 2 تا 4 ساعت اول پس از عمل جراحی کمک می کند که جریان خون در عروق برقرار گردد و از احتقان عروق در محل پیوند جلوگیری به عمل آید.
دکتر اسکندری در مورد تاثیر زالو درمانی در درمان نازایی که امروزه بسیار سؤال برانگیز شده است نیز پاسخ می دهد: در مواردی که نازایی به مشکلات عروق مانند واریکوسل مردان مربوط باشد بسیار مؤثر خواهد بود. تشخیص دقیق پزشک متخصص در رابطه با علت نازایی بسیار مهم است و نمی توان همه افراد را به این روش ترغیب و امیدوار کرد.
این پزشک طب سنتی در ادامه می گوید: در زالو درمانی باید به دو نگاه پیشگیری و درمان توجه نمود. بررسی ها نشان می دهد که زالو درمانی می تواند به پیشگیری از ابتلا به واریس، اختلالات عروقی، ناراحتی های قلبی، آلزایمر، پارکینسون، پرفشاری خون و... کمک کند. تقریبا همه افراد می توانند از فواید زالو درمانی استفاده کنند اما توصیه می شود نخست توسط پزشک حاذق در زمینه طب سنتی مشورت و وضعیت مزاج فرد تشخیص داده شود. معمولا افرادی که از منظر طب سنتی مزاجی دموی دارند بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های عروقی هستند که نقش پیشگیرانه زالو درمانی برای آنها مفید خواهد بود.
از دیدگاه درمانی نیز تشخیص پزشک و شرایط مزاجی بیمار بسیار مهم خواهد بود. در چنین شرایطی حتما باید اندکس های خونی مانند میزان هموگلوبین خون و... بررسی گردد.
مراقبت های خاص پس از انجام زالو درمانی
دکتر اسکندی به افرادی که زالو درمانی انجام داده اند توصیه می کند در 6 تا 8 ساعت اول پانسمان زخم را حفظ کنند چون خونریزی جزئی وجود دارد. همچنین باید از کارهای سنگین نیز پرهیز شود. گر چه رعایت رژیم غذایی خاصی لازم نیست اما مصرف ترشیجات و غذاهای سرد مزاج تا 24 ساعت توصیه نمی شود.
موارد منع زالو درمانی
به طور کلی زالو درمانی برای کودکان زیر 2 سال و سالمندان بالای 60 سال توصیه نمی شود اما دکتر اسکندری معتقد است که در موارد خاصی مانند بیماری های پوستی حاد می توان با رعایت احتیاط های لازم می توان اقدام به این کار کرد. همچنین خانم های باردار، خانم ها در دوران سیکل قاعدگی و افرادی که از ضعف عمومی رنج می برند نیز نمی توانند تحت درمان زالو درمانی قرار گیرند.
و اما....
نائب رئیس انجمن طب سنتی خراسان رضوی از این موضوع گله مند است که در حال حاضر توجه خاصی از نظر مسئولین در حوزه طب سنتی صورت نمی گیرد. وی معتقد است دخالت افراد غیر متخصص به حوزه طب سنتی قطعا می تواند سلامت جامعه را تهدید کند. هم اکنون بسیاری از آموزشگاه های بدون مجوز و حتی افرادی که هیچ دانش پزشکی ندارند اقدام به تجویز داروهای گیاهی و حتی انجام اقداماتی مانند زالو درمانی می کنند که متاسفانه هیچ نهادی با آنها مقابله نمی کند.
انجمن طب سنتی خراسان رضوی در تلاش است تا با اجرایی شدن آئین نامه های ابلاغی وزارت بهداشت ضمن فرهنگ سازی صحیح طب سنتی در جامعه و آموزش پزشکان فعال این حوزه، بخشی از مشکلات ساماندهی در این حوزه را برطرف کند و مانع از وقوع مشکلات ناشی از توصیه های افراد فاقد تحصیلات علمی و پزشکی در این زمینه شود اما وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی نگاه مهربانانه ای ندارند و گاه اعمال نظرهای شخصی اجازه ساماندهی امور را به متخصصان نمی دهد. دانشگاه علوم پزشکی تا به حال ورود جدی نداشته است هر چند که ساماندهی طب سنتی همیاری نهادها و ارگان های دیگر مانند صدا و سیما، رسانه ها، سازمان نظام پزشکی و قوه قضائیه را نیز می طلبد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.