نگرانی‌های اروپا از انتخاب ترامپ سرکش

«باید به ترامپ یاد بدهیم که اروپا چیست» این جمله ای بود که ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نخستین مرتبه درباره ترامپ به زبان آورد. این جمله به تنهایی می‌تواند عمق نگرانی اروپاییان را ازانتخاب دونالد ترامپ برای همگان به تصویر بکشد. حقیقت آن است که انتخاب ترامپ به عنوان دومین شوک سیاسی برای کشورهای این منطقه پس از ماجرای «برگزیت»، سخت نگران کننده بود. یونکر و سایر سران کشورهای اروپایی بر این باورند که ترامپ شناختی در مورد کشورهای جهان ندارد. ترامپی که در سخنرانی انتخاباتی اش بلژیک را روستایی در اروپا خوانده بود، فقط دو سال زمان صرف می‌شود تا او با سفر به کشورهای مختلف، روابط آمریکا با آن‌ها را درک کند.

 نگرانی‌های سران اروپا از چهره جدید آمریکا
در همین رابطه روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال، با انتشار گزارشی به جلسه اضطراری سران اروپایی درباره بررسی توافق‌های صورت گرفته میان طرفین اروپایی با مقام‌های دولت اوباما پرداخته است. وزیران خارجه کشورهای اروپایی در بروکسل نگرانی خود را از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا ابراز داشته اند و نگرانی اصلی آنان در ضیافت اضطراری بر سر مسایل کلیدی مانند روسیه و ایران است.
این روزنامه اشاره می‌کند که اتحادیه اروپا از نزدیک با دولت اوباما بر سر افزایش فشار اقتصادی علیه روسیه به دلیل بحران اوکراین و دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران همکاری داشته، این در حالی است که ترامپ در کارزار انتخاباتی خود گفته بود که قصد برهم زدن برجام را دارد. وال استریت ژورنال اشاره می‌کند، رها کردن اروپایی ها و  تمرکز بر مسایل داخلی که به احتمال زیاد از سوی ترامپ در پیش گرفته خواهد شد، اتحادیه اروپا را بشدت نگران کرده است و می‌تواند تهدیدهای امنیتی برای اروپایی‌ها به همراه داشته باشد.
همچنین اورسلا فون در لاین، وزیر دفاع آلمان با توجه به سابقه تجاری ترامپ، از اینکه وی به مسایل مهم دفاعی و امنیتی بویژه ناتو به مثابه یک شرکت تجاری بنگرد، هشدار داده است.
و یا «متئو رنتزی»، نخست‌وزیر ایتالیا در مصاحبه با فرید زکریا، یکی از مجریان شبکه خبری سی .ان.ان. پیش از انتخابات آمریکا گفته بود: امیدوارم در نهایت، رئیس‌جمهور بعدی آمریکا، بتواند یک زن باشد.رنتزی با انتقاد شدید از مواضع نامزد احتمالی و جنجالی جمهوری‌خواه انتخابات 2016 ریاست جمهوری آمریکا، مواضع او را برگرفته از «سیاست ترس» خواند.

 افشای طرح پنهانی انگلیس  برای «رام کردن» «ترامپ» سرکش
همچنین نشریه آبزرور در گزارشی نوشت: یادداشت سفیر انگلیس در واشنگتن که بخش‌هایی از آن به بیرون درز کرده ، نشانگر آن است که لندن به دنبال «رام کردن» دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا و اعمال نفوذ بر او در جهت پیشبرد منافع ملی انگلیس است.
نشریه آبزرور در این گزارش عنوان کرد: در یادداشت «کیم دارک»، سفیر انگلیس در واشنگتن که همزمان با پیروزی دونالد ترامپ نوشته ‌شده، عنوان شده است که انگلیس بهتر از هر کشور دیگری قادر است که سیاست خارجی رئیس جمهور منتخب آمریکا را هدایت کرده و او را تشویق کند که دیدگاه‌های افراطی خود را «تکامل» بخشد.
آبزرور افزود: سفیر انگلیس در این یادداشت که در تلگرام درز پیداکرده است، توضیح می‌دهد که در صورت اتخاذ یک دیپلماسی برنده از سوی «ترزا می»، می‌توان بر «ترامپ» اعمال نفوذ کرد.
این نشریه افزود: «کیم دارک» می‌گوید که «زلزله انتخاباتی» که باعث به قدرت رسیدن ترامپ شد،  «منجر به «ترس و نفرت» در واشنگتن شده است.
به نوشته آبزرور، سفیر انگلیس در این یادداشت با اشاره به ناشناخته بودن رئیس جمهور منتخب آمریکا، می‌گوید: او در جریان کارزار انتخاباتی‌اش اظهاراتی را مطرح کرد که ممکن است فاش کننده غرایز و امیالش باشد، اما به طور قطع این مسأله را می‌توان به‌صورت تدریجی بهبود بخشید، بویژه آنکه از بیرون قابل‌نفوذ است و ما نسبت با سایر گروه دیپلماتیک در واشنگتن قادر به انجام این کار هستیم، اگر روابط بهتری با تیم ترامپ شکل گیرد.»
در همین حال آبزرور عنوان کرد: منابع دولتی انگلیسی گفتند که اعضای کابینه و رئیسان دستگاه‌های اطلاعاتی و مقام‌های ارشد نظامی انگلیس در حال ترسیم طرح‌هایی برای تأثیرگذاری بر روی ترامپ در ارتباط با مسایلی چون ناتو، ایران، روسیه و مهاجرت هستند.
این نشریه اضافه کرد: افشای یادداشت سفیر انگلیس، می‌تواند برای دولت «ترزا می» شرم‌آور باشد، زیرا نشانگر آن است که دیپلمات ارشد این کشور در واشنگتن از رئیس جمهور منتخب آمریکا به‌عنوان فردی بی‌تجربه و تأثیر پذیر یاد می‌کند.
آبزرور افزود: این یادداشت می‌تواند توضیحی در رابطه با اظهارات «ترزا می» نخست‌وزیر و بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس در چند روز گذشته باشد.
«بوریس جانسون»، وزیر خارجه انگلیس خواستار تغییر لحن شکایت‌آمیز رهبران اروپایی در قبال دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا شد و گفت: پیروزی ترامپ یک فرصت بزرگ برای تحکیم روابط لندن و واشنگتن به شمار می‌آید.
یک منبع وزارت خارجه انگلیس نیز روز شنبه تأیید کرد که بوریس جانسون در نشست اضطراری همتایان اروپایی اش در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که منجر به پیروزی دونالد ترامپ شد، شرکت نخواهد کرد.
در همین حال به نوشته آبزرور، براساس نتایج نظرسنجی مؤسسه «کامرس»، تنها 15 درصد از مردم انگلیس فکر می‌کنند که ترامپ یک رئیس‌جمهور خوب خواهد بود.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.