اصفهان- این روزها مسئولان از هراس جدیدی سخن می گویند، هراسی که البته ماهیتش چندان جدید نیست اما به تازگی مختصاتش رو به افزایش است .

عقیم سازی زنان معتاد کارتن خواب تنها صورت مسئله را پاک می کند

به گزارش قدس آنلاین، طرح عقیم سازی زنان کارتن خواب یکی از طرح هایی است که این روزها به عنوان راه حل پیشنهادی مورد بحث و نقد جریان ها و گروههای مختلف قرار گرفته و موافقان و مخالفان زیادی را به واکنش واداشته است.

مدیر امور اجتماعی و مشارکتهای مردمی شهرداری اصفهان معتقد است طرح عقیم سازی زنان معتاد کارتن خواب تنها  پاک کردن صورت مسئله بوده و راه حل مناسبی برای مقابله با آثار سوء باردار شدن این دسته از زنان نخواهد بود.

مهدویان فر با اشاره به افزایش جمعیت زنان معتاد کارتن خواب در سالیان اخیر در کلان شهر اصفهان اظهار داشت : در سالیان اخیر شاهد رشد در جمعیت زنان معتاد کارتن خواب در کشور بودیم و به همین دلیل می بایست علت این افزایش جمعیت به عنوان یک بحث تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر امور اجتماعی و مشارکت های مردمی شهرداری اصفهان با بیان اینکه در مسائل و سیاست گذاری های کلان گام اول یعنی مسئله شناسی صحیح در یافتن راه حل مناسب نقش بسزایی خواهد داشت گفت: مهم ترین مشکل در سیاست گذاری اجتماعی آن است که گام اول سیاستگذاری که مهندسی مسئله یا مسئله شناسی است به درستی انجام نمی شود و به همین دلیل در اغلب موارد راه حل ارائه شده نا درست بوده و مثمر ثمر واقع نخواهد شد.

وی در ادامه افزود: یافتن پاسخ دو سوال اساسی یعنی علت گرایش بانوان به مواد مخدر به ویژه روان گردانها و مواد مخدر صنعتی و علت کارتن خواب شدن زنان معتاد در یافتن راه حل مناسب نقش بسزایی خواهد داشت.

مهدویان فر با اشاره به نتایج پژوهش های صورت گرفته در این رابطه خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده میانگین زمان طردشدگی یک مرد از آغاز اعتیاد بین ۵ تا ۷ سال و میانگین این زمان برای یک زن بین ۲ تا ۴ سال خواهد بود یعنی  میانگین سرعت زمان طرد شدگی زنان معتاد دو برابر مردان خواهد بود، از این رو این زنان با سرعت بیشتری با محرومیتهای اجتماعی مواجه شده و به دلیل نداشتن هیچ سرپناهی چاره ای جز کارتن خواب شدن نخواهند داشت.

مدیر امور اجتماعی و مشارکتهای مردمی شهرداری اصفهان ادامه داد: زنان معتاد کارتن خواب در اغلب موارد به تبع معضل اعتیادی که با آن روبه رو هستند با ناهنجاریهای هم زاد دیگری مانند پدیده تن فروشی و سوء استفاده های جنسی رو به رو شده و به همین جهت بارداری این دسته از زنان جامعه معضلی جدی خواهد بود.

مهدویان فر با بیان اینکه بهترین راه حل جهت رهایی زنان از بند اعتیاد و کارتن خوابی پیمودن یک چرخه کامل بهبود و بازگشت به جامعه خواهد بود گفت: در راه حل پیشنهادی ما پیمودن یک چرخه چهار مرحله ای شامل مراحل درمان و سم زدایی، مشاوره و حمایتهای روانی، توانمند سازی و بازگشت به خانواده و محیط های اجتماعی در بازگشت این افراد به محیط جامعه مثمر ثمر خواهد بود .

وی افزود: در مرحله درمان و سم زدایی فرد تحت مراقبتهای درمانی و تخصصی قرار گرفته و آثار سوء مصرف مواد مخدر از بدن وی خارج خواهد شد. در مرحله دوم فرد معتاد تحت مشاوره و حمایتهای روانی قرار گرفته و به لحاظ ذهنی و فکری فرآیند پاک سازی انجام خواهد شد. در مرحله سوم یعنی توانمند سازی این افراد تحت آموزش قرار گرفته و در یک بازه زمانی ۶ ماهه تا یک ساله مهارتی که بعدا منبع درآمدی این افراد خواهد شد به ایشان آموزش داده خواهد شد.

مدیر امور اجتماعی و مشارکتهای مردمی شهرداری اصفهان افزود : در کنار توانمند سازی اقتصادی، این افراد به لحاظ فرهنگی و اعتقادی، اجتماعی و حقوقی نیز تحت آموزش های توانمند سازی قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به مرحله پایانی چرخه درمان و بازگشت به جامعه این افراد خاطرنشان کرد : در مرحله پایانی پس از آنکه این افراد به لحاظ جسمی و ذهنی از اعتیاد و مواد مخدر فاصله گرفتند و فرآیند توانمند سازی را پشت سر گذاشتند با حمایت مددکاران اجتماعی و حمایت های مشاوره ای به محیط اجتماع و خانواده باز خواهند گشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.