سخنگوی کاخ سفید با طرح ادعایی در واکنش به خبر بازداشت ۴ ساعتۀ یک کودک ایرانی در فرودگاهی در امریکا گفت یک کودک ۵ ساله هم می‎تواند تهدید امنیتی باشد.

سخنگوی کاخ سفید: کودک ۵ ساله هم می‎تواند تهدید باشد

به گزارش "قدس آنلاین"، شان اسپایسر، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، در یک نشست مطبوعاتی و در پاسخ به سؤالی دربارۀ بازداشت یک پسربچۀ ۵ سالۀ ایرانی در فرودگاه بین‌المللی دالس در واشنگتن دی‌سی، آن را امری عادی قلمداد کرد.

وی گفت: «این‌که فرض کنیم یک نفر به خاطر سن یا جنسیش تهدید به حساب نمی‌آید، امری گمراه‌کننده و اشتباه است.»

بازداشت و دستبند زدن به این کودک و سپس انتشار ویدئویی پس از آزادشدن وی در آغوش مادرش، توجه رسانه‌های جهان را به خود جلب کرد.

شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید (عکس از خبرگزاری فرانسه)

بر اساس گزارش رسانه‌ها این پسربچه شهروند امریکا است و مادرش یک ایرانی است. این کودک یکی از بیش از ۱۰۰ نفری به حساب می‌آید که پس از امضای دستور مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، در فرودگاه‌ها و هنگام ورود به خاک ایالات‌متحده بازداشت شدند.

فرمان اخیر ترامپ برای منع ۹۰ روزۀ سفر شهروندان کشورهای ایران، عراق، سوریه، لیبی، یمن، سومالی و سودان به ایالات‌متحده، ممنوعیت ورود پناه‌جویان سوری به‌صورت نامحدود و ممانعت ۱۲۰ روزه از ورود هر پناه‌جویی به امریکا، جنجال‌آفرین شده است.

از ابتدای هفتۀ جاری و پس از آن‌که ترامپ این فرمان جنجالی را امضا کرد، مسافرانی که از کشورهای مذکور وارد امریکا میشدند، بازداشت یا اخراج میشدند و همین موضوع منجر به تجمع هزاران معترض امریکایی در مناطق مختلف از جمله فرودگاههای این کشور شد.

در ویدئویی که از صحنۀ آزاد شدن پسربچۀ ایرانی منتشر شده است، مادر این کودک در حالی که به شدت نگران و در انتظار فرزندش است، به تصویر کشیده می‌شود. گزارش‌ها حاکی است که این پسربچه همراه با خانوادۀ دیگری سفر می‌کرده است.

مادر این کودک حاضر به گفت‌وگو با خبرنگاران نشده است، اما بر اساس گزارش روزنامۀ ایندیپندنتِ بریتانیا، کریس ون هولن، یکی از سناتورهای دموکرات امریکایی، اعلام کرده است که این پسربچه شهروند امریکا است و با مادرش در مریلند زندگی می‌کند.

این سناتور اقدام نیروهای امنیتی امریکا را ظالمانه توصیف کرد و افزود این اتفاق درحالی رخ داده است که مادر کودک، پیش از رسیدن فرزندش به مأمورین فرودگاه دربارۀ ورود پسرش خبر داده بود.

دستور مهاجرتی رئیس‌جمهور امریکا با انتقادات شدید در داخل و خارج از ایالات‌متحده روبرو شده است. هم‌زمان با اجرای این دستور، چندین پروندۀ حقوقی علیه آن در امریکا ثبت شده است و سازمان‌های بین‌المللی مرتبط با پناه‌جویان در سراسر دنیا این اقدام را محکوم کرده‌اند.

رئیس‌جمهور امریکا روز دوشنبه وزیر موقت دادگستری این کشور را به دلیل سرپیچی از دستور دولت جدید در مورد منع ورود مهاجران مسلمان به ایالات‌متحده، اخراج کرد.

سلی ییتز که یکی از وکلای دولتی رده‌بالای فدرال است روز دوشنبه و پس از آنکه از دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، مبنی بر اعمال محدودیت‌های شدید بر سفر شهروندان هفت کشور عمدتاً مسلمان دفاع نکرد، اخراج شد.

ترامپ در حالی ادعا می‌کند که اعمال محدودیت علیه شهروندان هفت کشور مذکور باهدف حفاظت از ایالاتمتحده در برابر حملات تروریستی نظیر حملات ۱۱ سپتامبر صورت گرفته است که هیچ‌کدام از شهروندان این کشورها نقشی در این حملات نداشتهاند.

پیشتر دادستانان ۱۵ ایالت و منطقۀ کلمبیا از دستور مهاجرتی ترامپ به‌شدت انتقاد و آن را محکوم کرده بودند.

منبع: پرس تی وی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.