اردبیل- از آنجا که اردبیل قطب مهم تولید عسل است لذا پای بسیاری از عسل های تقلبی، بدون کیفیت و ارزش غذایی و همچنین عسل های ترکیه ای به این استان باز شده است و این موضوع علاوه بر نگرانی بسیاری از مسئولان بهداشتی اقتصاد بسیاری از زنبورداران را فلج کرده است.

تلخی کام زنبورداران اردبیلی از عسل های تقلبی

قدس آنلاین- گروه استان ها: سفر به سرزمین آب های گرم معدنی و استان اردبیل علاوه بر اینکه موجب زدودن خستگی راه از تن گردشگران می شود به دلیل قطب تولید عسل کشور کام بسیاری از مسافران را شیرین می کند.

سفر به این استان و ایستگاه های بین جاده ای با تعدد کندو های عسل خود گواه این موضوع است که تولید عسل در این استان حرف نخست را می زند و اقتصادی بسیاری از بومیان و مردم محلی از طریق همین کندو ها تامین می شود.

به طور حتم اگر شما هم در زمره مسافران این استان زیبا بودید در حاشیه جاده به چادر ها و یا فروشندگان بسیاری برخورد کردید که با عناوین مختلف و در طعم های متنوع و برای هر درد و مرضی عسل در کندو های خود دارند و البته این موضوع اول ماجراست.

متاسفانه بسیاری از این فروشندگان دوره گرد اهل این منطقه نبوده و همزمان با فصل تابستان برای کسب درآمد عسل هایی را در این منطقه عرضه می کنند که اصل و نسب آن مشخص نیست.

محصولات دور از نظارت

رئیس انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل با گلایه از بی توجهی مسئولان در حمایت از زنبورداران در این رابطه می گوید: متاسفانه عده‌ای به نام زنبوردار در فصل تابستان با عرضه عسل تقلبی سعی در ضربه زدن به این صنعت دارند.

عبدالرضا بیگناه بیان می کند: این انجمن سال‌هاست که ساماندهی در این حوزه را با تاکید امام جمعه و استاندار اردبیل دنبال می‌کند و با همکاری راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، نیروهای انتظامی و قضایی سعی بر این داشته تا بساط عسل‌فروشی‌های تقلبی بین راهی را جمع کند اما هنوز این رویا به واقعیت نپیوسته است.

وی اظهار می کند: متأسفانه به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها همچنان شاهد فعالیت این فروشندگان عسل به شکل غیرقانونی به ویژه در مسیر اردبیل – سرعین هستیم.

وی همچنین با اشاره به عرضه عسل های تقلبی در فروشگاه های سطح شهر نیز بیان می کند: این‌گونه عرضه عسل نه تنها برند عسل سبلان را مخدوش می‌کند بلکه بزرگترین ضربه به اعتبار و حیثیت این استان است وارد می کند.

نانی که آجر شد

بیگناه بیان می کند: به رغم تولید کیفی و مطلوب عسل در سطح کشور به ویژه استان اردبیل، سال‌هاست که ما با مشکل عرضه عسل به شکل نامطلوب در کنار جاده‌ها، مسیرهای گردشگری، سوپرمارکت‌ها و مغازه‌ها هستیم در حالی که باید معاونت غذا و دارو، بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی و دیگر دستگاه‌های نظارتی به این مسأله رسیدگی کنند

وی با بیان اینکه دامپزشکی نیز در عرصه تولید، فرآوری و صادرات عسل نظارت داشته و در حوزه بسته‌بندی و عرضه به بازار باید معاونت غذا و دارو نظارت‌های خود را تقویت کند، افزود: از دهه ۶۰ به بعد بیش از ۱۰ کارخانه و شرکت بسته‌بندی عسل در این استان فعال بودند اما به دلایل مختلف این واحدها تعطیل شده و هم اکنون تنها یک شرکت فعال در این حوزه داریم.

رئیس انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ضرورت سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال در حوزه تولید، فرآوری و بسته‌بندی عسل را ضروری می داند و می افزاید: سالانه بیش از ۱۲ میلیون گردشگر به اردبیل سفر می‌کنند که اگر هر کدام یک کیلو عسل تهیه کنند، بیش از ۳۶ هزار تن امکان عرضه و فروش عسل وجود دارد.

دستگاه های نظارتی باید نظارت را جدی بگیرند

معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز اظهار داشت: استان اردبیل با داشتن ۳۲۰ هزار کلنی زنبور عسل سالانه شش هزار تن عسل تولید می‌کند که یک‌هزار تن آن مصرف داخل استان و پنج هزار تن دیگر نیز به خارج از کشور و سایر استان‌ها صادر و عرضه می‌شود.

بهلول تکلوی ادامه داد: از سال ۹۳ و به دنبال پخش گزارشی از شبکه‌های سراسری در مورد وضعیت نامطلوب عرضه عسل در جاده‌های گردشگری استان اردبیل که یک تهدید جدی برای جایگاه ممتاز عسل سبلان بود، تصمیم گرفتیم تا از سال ۹۴ ساماندهی در این عرصه را انجام دهیم که در گام اول تا ۸۰ درصد برنامه را عملیات و اجرایی کردیم.

وی بیان کرد: در سال گذشته نیز به رغم آن که کار خوب شروع شد اما در میانه راه به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها کار به سرانجام نرسید و شاهد عرضه عسل در کنار جاده‌ها و مسیرهای گردشگری بودیم.

تکلوی با انتقاد از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی که در بحث نظارت همراهی و همسویی ندارد، اضافه کرد: با توجه به حساسیت این موضوع ضروری است تا فعالان این بخش از کارت بهداشتی و سلامت کامل بهره‌مند شوند تا با عرضه عسل‌های بی‌کیفیت سلامتی مردم به تهدید نیفتد.

تکلوی اظهار کرد: جهاد کشاورزی متولی تولید محصول از مزرعه تا سر سفره خانواده‌ها بوده و سعی و تلاش بر این است تا از لحاظ کیفیت محصول تولید شده مشکلی نداشته باشد اما اینکه عسل با شیشه‌های رنگی و به شکل نامناسب عرضه شود، باید دستگاه‌های نظارتی و بهداشتی فعال شده و در این زمینه نقش‌آفرینی کنند.

عسل ملکه سیاه وجود ندارد

معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تبلیغات نادرست در این حوزه را یکی دیگر از آسیب‌ها اعلام کرد و گفت: عسل ملکه سیاه و یا ۴۰ گیاه وجود ندارد و ضروری است جلوی چنین تبلیغات کاذب گرفته شود تا خریداران در خرید عسل ناب دچار سردرگمی نشوند .

فروش عسل در حاشیه جاده های این استان به دلیل عرضه عسل نامرغوب و غیربهداشتی ممنوع بوده و با خاطیان بر اساس قانون برخورد می شود.

ادرات کوتاهی نکنند

در این راستا رئیس دادگستری«نیر» از جمله مسئولانی است که اعلام کرده است: راه و شهرسازی به راحتی می‌تواند براساس قانون حریم راه‌ها در این موضوع ورود پیدا کرده و معاونت بهداشت غذا و دارو نیز با هرگونه دوره‌گردی مخالفت و با عوامل آن باید برخورد کند.

حال باید دید ضرب الاجل مسئولان در تابستان امسال ضربی دارد یا خیر؟

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.