مدیر باغ کتاب با اشاره به اینکه ما نمی خواهیم رقیب کتاب فروشی های انقلاب باشیم، گفت: انتهای فرایند باغ کتاب را کارآفرینی است.  

رقیب کتاب فروشی های انقلاب نیستیم/ باغ کتاب کارآفرینی می کند

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی باغ کتاب، سید مجید حسینی با اشاره به اینکه پس از ۳۸ سال این اولین بار است که چنین سیاستی برای کتاب در نظر گرفته می شود، اظهار کرد: هدف باغ کتاب تهران فروش کتاب نیست. ما نمی خواهیم رقیب کتاب فروشی های انقلاب باشیم. ما می خواهیم کاری کنیم که فروش این کتاب فروشی ها افزایش پیدا کند.  
وی عنوان کرد: از ۱۳۵۸ تا کنون عناوین کتاب ما سه برابر شده است. تعداد عناوین کتاب های کشور در سال ۶۵ هزار کتاب است و این آمار برابر با کشورهای فرانسه و ژاپن است. با این حال سرانه مطالعه کتاب در کشور از ۵ تا ۱۲ دقیقه است. چیزی برابر کشورهایی با سطح بسیار پایین. چرا که با تولید و توزیع کتاب سرانه مطالعه افزایش پیدا نمی کند.  
مدیر باغ کتاب ادامه داد: هر چقدر به ویترین کتاب افزوده شود مشکلی حل نمی شود. مصرف کتاب در نظام آموزش و پرورش باید افزایش پیدا کند. سیستم آموزش و پرورش و نظام آموزشی به گونه است که بچه کلاس اول روزانه ۲۰ صفحه کتاب می خواند ولی یک دانشجو ۱۰ صفحه مطالعه دارد. در سیستم آموزشی اتفاقی افتاده است که بچه ها از کتاب دور شده اند.  
حسینی تصریح کرد: در هند ۱۶۰۰ دانشگاه ولی در ایران ۲۴۰ دانشگاه داریم. در حالی که فقط در شهر کلکته ۲۸ مجموعه شبیه به باغ کتاب و مربوط به علم و آموزش دارند. باغ کتاب به جای اینکه تولید و توزیع کتاب داشته باشد مصرف کتاب را افزایش می دهد. ما باید از مطالعه ۵ دقیقه در روز به ۲۸ دقیقه برسیم و این استاندارد جهانی است.  
وی تاکید کرد: در حال حاضر میانگین مطالعه در تهران ۱۵ دقیقه است و ما تا ۲۸ دقیقه هنوز فاصله داریم. اولین قدمی که برداشته شد برگزاری جشنوراه یاد یار مهربان بود. به جای اینکه به مدارس تهران کتاب دهیم به دانش آموزان کتاب دادیم و سرانه مطالعه در دانش آموزان افزایش پیدا کرد. چون به بچه مالکیت دادیم و مطالعه را برای آن ها تبدیل به بازی کردیم.  

 مدیر باغ کتاب با اشاره به اینکه باید سیاست تولید را کنار بگذاریم و کاری کنیم که مصرف افزایش پیدا کند، افزود: ما حتی تصمیم نداریم با بخش خصوصی رقابت کنیم. تمام بخش های باغ توسط بخش خصوصی اداره می شود. این مجموعه با ۴۰ کارمند اداره می شود و این تعداد افزایش پیدا نمی کند.  
به گفته حسینی در تهران ۸۲۰۰ مغازه لوازم آرایش و ۱۲۰۰ کتابفروشی وجود دارد. ما به هیچ یک از مغازه هایلوازم آرایشی کمک نمی کنیم ولی با اینکه به کتاب فروشی ها کمک می کنیم هر روز تعدادی از آنها تعطیل می شود. باید مصرف مطالعه را افزایش دهیم کتابفروشی تا افزایش پیدا می کند.  
وی با اشاره به اینکه ۱۳هزار ناشر در کشور داریم، تصریح کرد: دو برابر آمریکا ناشر داریم. ولی تعداد ناشران کمکی به افزایش سطح مطالعه نمی کند. کتاب راهی جز علم ندارد. بچه ها باید به علم علاقه مند شوند و اگر بخواهیم بچه به علم علاقه مند شود باید علم را کاربردی کنیم.  
مدیر باغ کتاب عنوان کرد: پارسال در یاد یار مهربان به تمام بچه های مدارس تهران کتاب داده شد. مدرسه ای داشتیم که بچه ها تا به حال کتاب نخریده بودند و دختری داشتیم که تمام رمان های مهم جهان را خوانده بود، در حالی که هیچ کتابی نخریده بود. در حالی که ما این استعدادها را نمی بینیم و توقع داریم تمام بچه ها رشته های ریاضی و تجربی بخوانند. باغ کتاب محلی برای تمام رشته ها و استعدادها ست.
حسینی انتهای فرایند باغ کتاب را کارآفرینی دانست و افزود: ما براساس صحبت های مقام معظم رهبری عمل کرده ایم. مقام معظم رهبری فرموده اند" حفظ محوری از جمله علوم آموزش است بنا براین فکر محوری در علم اصل قرار گیرد تا زمینه شکوفایی مهیا شود. " هر دانش آموز در کنکور از هر ۲۰ تست یکی را درست می زند و ضریب فیزیک در کنکور منفی ۱۰ است. ۳۷ هزار میلیارد تومان بودجه رسمی آموزش و پرورش است و ۱۰ هزار میلیارد تومان برای کنکور هزینه می کنیم. این همه هزینه می کنیم برای کنکور و نتایج قابل قبولی به دست نمی آوریم.  

وی با اشاره به اینکه باغ کتاب سیستم جدیدی برای آموزش است، گفت: رهبر فرمودند کاری که برای کتاب انجام می شود باید ۱۰ برابر باشد. باغ کتاب تهران پر حجم ترین فروشگاه کتاب در جهان است. ساختمانی که اینجا ساخته شده است از کتاب فروشی و مرکز علم آمریکا بزرگ تر است و از لحاظ فکری و نرم افزاری از آن ها جلوتر هستیم.  
مدیر باغ کتاب با اشاره به اینکه در باغ کتاب برای اولین بار در دنیا بحث خود آموزی کودکان ونوجوانان را مطرح کرده ایم و اظهار کرد: آخرین دست آورد علمی این است که بچه خودش باید به خودش آموزش بدهد. در باغ کتاب بچه ها بین ۸ تا ۱۲ سال خودآموزی دارند و هر روز می توانیم ۱۰۰۰ نفر را پذیرا باشیم.  
حسینی با اشاره به اینکه در دنیا کتاب از نظر چاپ با مشکل مواجه شده است و در حوزه دیجیتال این مشکل را رفع کرده اند ولی ما در کشور هنوز نتوانسته ایم به این درجه برسیم، افزود: در باغ کتاب حوزه دیجیتال را در باغ کتاب جدی گرفته ایم. علاقه به مطالعه باید از کودکی شکل بگیرد. به همین منظور دو سوم از باغ کتاب متعلق به کودکان است.  
وی با اشاره به اینکه پنجشنبه و جمعه هفته گذشته ۵۰ هزار نفر مراجعه کننده داشتیم، تصریح کرد: از تمام ناشران دعوت کردیم کتاب های شان را برای عرضه به باغ بیاورند. به هیچ ناشری غرفه واگذار نکرده و نمی کنیم و هیچ ناشری نیست که تمایل داشته باشد کتاب ارائه دهد و ما نپذیرفته باشیم. ۴۰۰ هزار عنوان کتاب داریم و ۸۰۰ هزار کتاب هم می توانیم ارایه دهیم.  
مدیر باغ کتاب با اشاره به اینکه اتحادیه ناشران گفته اند با افتتاح باغ کتاب دغدغه پیدا کرده اند، گفت: تمام ناشران می توانند کتاب های شان را ارایه دهند.  
حسینی خاطر نشان کرد: کسانی به باغ می آیند که تا به حال کتابفروشی نرفته و یا کم رفته اند. باغ کتاب ۲۳ هزار متر بام سبز دارد و خانواده ها احساس کرده اند جایی ست که می توانند در آن حضور خانوادگی داشته باشند و این به سرانه خرید اضافه می کند و سود آن به بخش خصوصی تعلق دارد  و هیچ ارتباطی با شهرداری ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.