بجنورد- معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تغییر اقلیم در چند سال گذشته گفت: این تغییرات باعث شده است که کیفیت برخی محصولات باغی و کشاورزی کاهش یابد.

تغییر اقلیم موجب کاهش کیفیت برخی محصولات شده است

به گزارش قدس آنلاین، محمدعلی طهماسبی روز شنبه در همایش ملی انگور و فراورده های آن در استان خراسان شمالی گفت: در این راستا کشت برخی از محصولات کشاورزی که متعلق به منطقه خاص بوده هم اکنون به بیشتر تقاط کشور گسترش یافته و این امر موجب کاهش کیفیت محصولات شده است.

وی به کشت زعفران اشاره و تصریح کرد: هم اکنون این محصول در همه نقاط ایران کشت می شود درحالی که کشت آن باید در شرایط آب و هوایی خاص انجام شود.

وی اظهار کرد: اگر در فصل پاییز در برخی از این مناطق که کشت زعفران گسترش پیدا کرده است یک بارندگی رخ دهدکیفیت محصول بشدت کاهش می یابد.

وی گفت: هم اکنون در خراسان شمالی با توجه به شرایط آب و هوایی آن کشت انگور غالب است و این نشان از انتخاب خوب و درست کشاورزان و کارشناسان برای گسترش کشت محصولات در استان است.

ضرورت تشکیل اتحادیه و شرکت تعاونی کشاورزان

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش بر ایجاد تشکیل اتحادیه ها و شرکت های تعاونی تاکید کرد و گفت: هم اکنون اتحادیه پسته در سطح کشور با ۱۴۶ نفر عضو بسیار خوب عمل می کند و در قیمت بازار تاثیر گذار است.

طهماسبی افزود: قیمت پسته در سال گذشته در کف بازار ۲۳۰ هزار ریال بود اما این شرکت تعاونی این محصول را هر کیلویی ۲۷۰ تا ۳۲۰ هزار ریال خریداری کرد.

وی با بیان اینکه یک کشاورز تنها نمی تواند در قمیت ها تاثیرگذار باشد افزود: باید اتحادیه و شرکت های تعاونی ایجاد شود که درمواقع نیاز از قشر کشاورز حمایت شود.

طهماسبی با بیان اینکه در دنیا هفت میلیون و ۱۲۵ هکتار انگور کشت می شود افزود: از این سطح حدود ۷۷۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انگور تولید می شود.

وی افزود: ۲۹۴ هزار هکتار در کشور تاکستان وجود دارد که از این سطح ۲۷۷ هزار هکتار بارور است و سالانه بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن نیز انگور برداشت می شود.

وی عملکرد برداشت انگور در باغ های آبی را در کشور ۱۴ تن و دیم را چهار تن عنوان کرد و افزود: در برخی از استان ها عملکرد تولید انگور در هکتار ۳۰ تن است.

عملکرد انگور دیم در خراسان شمالی بیش از میانگین کشوری است

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه عملکرد انگور دیم در خراسان شمالی بیش از میانگین کشوری است گفت: در این استان در هر هکتار باغ انگور دیم ۷.۵ تن انگور تولید می شود، این در حالی است که میانگین کشوری در این خصوص چهار تن است.

طهماسبی افزود: استان خراسان شمالی در عملکرد محصول دیم در باغ های انگور رتبه اول کشوری را دارد.

وی اظهار کرد: اما در این استان عملکرد باغ های آبی انگور از میانگین کشوری ۱.۵ تن پایین تر است.

خراسان شمالی از نظر تولید انگور در سطح کشور رتبه هفتم را دارد.

این استان ۳۴۴ هزار عرصه کشاورزی با بیش از ۸۲ هزار بهره برداردارد.

سالانه بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی از این استان تولید می شود.

همایش ملی انگور و فراورده های آن امروز آغاز شده است که این رویدادعلمی تا فردا ادامه دارد.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.