رییس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد گفت: اگر حجم صادرات‌ها ادامه پیدا کند، حتما برای شب یلدا و عید نوروز با کمبود آجیل روبه رو خواهیم شد.

دو روی سکه صادرات آجیل؛ ارزآوری یا کمبود
به گزارش قدس آنلاین ، علیرضا ارزانی ممقانی ، در خصوص قیمت آجیل و خشکبار پس از نوسانات ارزی اخیر، اظهار کرد: آجیل و خشکبار در شمار اقلام صادراتی و  وارداتی قرار دارد اما حضور آن در عرصه صادرات پررنگ‌تر است، بنابراین نوسانات ارزی تأثیر چشمگیری بر قیمت این اقلام خواهد گذاشت.
وی افزود: ارزش پسته در بازارهای جهانی بین 10 تا 14 دلار است. در این میان پسته تجملاتی‌تر مانند اکبری 14دلار و پسته  فندقی تا قیمت 10 دلار به فروش می‌رسد.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد درباره حضور تجار عراقی در بازار آجیل و خشکبار ایران، خاطرنشان کرد: اکنون که ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی پایین آمده، سودآوری تجارت محصولات ایرانی برای بازرگانان افغانستان، پاکستان، هند و عراق افزون‌تر شده است. 
ارزانی ممقانی  بیان کرد: در حال حاضر فصل برداشت خرما از راه رسیده و ما شاهد تحرکات شدید تجار این کشورها در بازار و خرید انبوه این محصولات از سوی آنان هستیم. همچنین بهای تمام شده خرمای تولیدی توسط تولیدکنندگان هر کیلو 7000 تومان بوده و برای تجار حدود  50 سنت محاسبه می‌شود، در اینجا این سوال مطرح می‌شود که در کجای دنیا خرما 50 سنت است؟
وی با بیان اینکه سودآوری بالای محصولات برای تجار خارجی باعث افزایش صادرات کالا ایرانی از جمله پسته می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر پسته روی درخت توسط تجار خارجی خریداری می‌شود. همچنین آلوی نیشابور توسط تجار خریداری می‌شود و به کشاورز اجازه خشک کردن آن را نمی‌دهند. 
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد اضافه کرد: این وضعیت  دارای آثار مثبت و منفی است، آمار صادرات و ارزآوری افزایش می‌یابد،‌ اما برای مصرف‌کننده داخلی افزایش قیمت و کمبود را در بر خواهد داشت. 
ارزانی ممقانی  اظهار کرد: در سال جاری نسبت به سال گذشته با کمبود تولید مواجه بوده‌ایم، در این راستا به دلیل عواملی مانند خشکسالی در بخش تولید با کاهش 40 درصدی پسته روبه‌رو شده‌ایم.
وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر با کمبود آجیل مواجه هستیم، بیان کرد: در حال حاضر محصولات در اختیار ما بوده اما اگر حجم صادرات‌ها ادامه پیدا کند، حتما برای شب یلدا و عید نوروز با کمبود آجیل روبه رو خواهیم شد.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد در خصوص راهکارهای موجود برای کاهش صادرات، گفت: در این زمینه راهکار فراوانی وجود دارد، اما کسانی که تصمیم‌گیرنده هستند راهکار و نظرهای کارشناسی را قبول ندارد.
ارزانی ممقانی ادامه داد: تصمیم‌گیران کشور ما وزرات‌خانه‌ها هستند و این افراد عده‌ای را به عنوان کارشناس لحاظ کرده‌اند که در حوزه‌ای که فعالیت دارند نمی‌توانند کارشناسی لازم را اعمال کنند.
وی افزود: اگر ما می‌گوییم که کاهش تولید داریم به این دلیل است که از نزدیک به صورت میدانی نظارت‌های خود را انجام داده‌ایم و گزارشات ما قابل استناد است اما تصمیم‌گیران در این عرصه وزرات‌خانه‌ها هستند.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد در خصوص اقلام وارداتی نیز بیان کرد: واردات بادام هندی را وزرات جهاد کشاورزی ممنوع اعلام کرده و در خصوص آن دلیل قانع‌کننده‌ و کارشناسانه‌ای را ارائه نکرده است. 
ارزانی ممقانی اظهار کرد: سال‌ها است که پیگیر این موضوع هستیم اما جوابی نگرفتیم، برای بعضی از محصولات مانند تخمه آفتاب‌گردان ارز دولتی ارائه می‌کردند اما اکنون واردات آن را قطع کردند و عوارض گمرکی آن را نیز افزایش داده‌اند.
منبع : ایسنا

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.