مدیرعامل آبفا مشهد گفت: میزان وابستگی آب مشهد به سد دوستی در سال ۹۱، ۶۱ درصد، سال ۹۵، ۳۳ درصد، سال ۹۶، ۳۱.۸ درصد و در سال جاری میزان وابستگی به منابع آب زیرزمینی ۶۵ درصد و سد دوستی به ۲۱ درصد رسیده است.

میزان وابستگی آب مشهد به منابع زیر زمینی افزایش یافته است
به گزارش قدس آنلاین، حسین اسماعیلیان در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی فناوری‌های آب، با اشاره به اینکه شهر مشهد مهم‌ترین کانون جمعیت شرق کشور است، عنوان کرد: ۱.۲ میلیون نفر حاشیه‌نشین و ۳۰ میلیون زائر شهر مشهد را با توسعه غیر متعارف جمعیتی روبه‌رو کرده که در آینده با چالش‌های کم آبی روبه‌رو خواهیم شد.
وی ادامه داد: طی سال‌های ۸۴ الی ۸۶ با جیره‌بندی آب روبه‌رو بوده ایم که این هشدار باعث احداث و بهره‌برداری هرچه سریع تر سد دوستی شد.
اسماعیلیان  با اشاره به اینکه بهترین برداشت آب از سد دوستی در سال ۹۱ صورت گرفته است، عنوان کرد: سال ۹۱، ۱۲۸ میلیون مترمکعب از حجم سد دوستی برای تامین آب شرب شهر مشهد برداشت شده که در آن زمان ۷۰۹ میلیون مترمکعب حجم ذخیره آب سد دوستی بوده است. هم‌اکنون میزان ذخیره آب سد دوستی ۱۶۸ میلیون مترمکعب و میزان برداشت به ۳۲ میلیون مترمکعب رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۴۰ درصد از تامین آب شرب شهر مشهد در زمان پیک مصرف از سد دوستی تامین می‌شود، از این جهت برنامه ریزی برای تامین آب شهرمشهد را درشرایط چالشی در نظر گرفته‌ایم.
مدیرعامل آبفا مشهد ادامه داد: حجم مخزن سد دوستی ۱میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب بوده که از این میزان ۲۵۰ میلیون مترمکعب حجم مرده سد محسوب می‌شود که به جهت اجرای طرح انتقال آب سد دوستی به مشهد قادر به برداشت این میزان نبوده‌ایم اما پس از بهره‌برداری و باتوجه به شرایط اضطراری طی چندسال گذشته یک ایستگاه پمپاژ احداث شد که در سال جاری به دلیل‌ بحران‌های آبی از این ایستگاه پمپاژ استفاده شده است.  
اسماعیلیان افزود: نیاز آب مشهد در سال ۹۸ در شرایط پیک مصرف ۱۲.۵ متر مکعب خواهد بود با توجه به اینکه ۴۰ درصد نیاز آبی مشهد از سد دوستی تامین می‌شود و از طرفی درصدد حذف سد دوستی از چرخه تامین آب شرب مشهد باشیم با هیچ راهکاری نمی‌توان آورده سد دوستی را جبران کرد و فقط در صورتی امکان پذیر است که ۲.۵ میلیون متر مکعب را با مدیریت مصرف صحیح جبران کنیم که در این حوزه مشارکت مردم نقش پررنگی دارد.

منبع: ایسنا
انتهای پیام /

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.