معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مشهد به ۱۵ دستگاه شتاب نگار مجهز می‌شود.

معاون وزیر راه: مشهد به ۱۵ دستگاه شتاب‌نگار مجهز می‌شود
به گزارش قدس آنلاین ، محمد شکرچی‌زاده صبح امروز در آئین رونمایی از نخستین دستگاه نسل جدید شتاب‌نگار و بهره‌برداری همزمان از 10 دستگاه جدید در استان خراسان رضوی اظهار داشت: این دستگاه امکان بسیار خوبی در زمینه کاهش خطرپذیری و افزایش تاب‌آوری این شهر بزرگ و پایتخت معنوی کشور فراهم می‌کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: در کشور ژاپن در مقایسه با جمعیت و مساحت کشور ما حدود 10 برابر دستگاه شتاب‌نگار دارند و اطلاعات و داده‌های آن می‌تواند جنبش و حرکت‌های تکنیکی زمین را رصد کند و بتواند به ما این ابزار را بدهد که هوشمندانه با خطر مهم زلزله روبرو شویم.

وی گفت: تجربه تاریخی نشان می‌دهد که زلزله‌ها یک دوره بازگشت دارند و سال 1050 هجری شمسی آخرین زلزله مخرب این منطقه رخ داد و دوره‌های بازگشتی که مطرح می‌شود، 400 سال و 470 سال بوده که به صورت معقول و منطقی این انرژی که در زمین متراکم می‌شود زمانی آزاد و به صورت زلزله خود را نشان می‌دهد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: زلزله یک رفتار طبیعی زمین است و نشان از رفتار خشن زمین نیست؛ اگر زلزله قبل شهر مشهد را ویران کرده امروز انتظار داریم با استفاده از دانش و فناوری جدید زلزله‌های بعد نتواند تخریب زیادی ایجاد کند.

شکرچی‌زاده با اشاره به اینکه با ابزارهای جدید ما باید بتوانیم یک روش هوشمندانه را برای مقابله با خطر بزرگ‌تر پیش‌بینی کنیم بیان کرد: در استان 59 دستگاه شتاب‌نگار وجود داشت که 5 مورد از این دستگاه‌ها در شهر مشهد بود؛ این دستگاه‌ها آنلاین نبود و اطلاعات آنها را با فاصله زمانی دریافت می‌کردیم.

وی با بیان اینکه تعامل خوبی فراهم و این امکان ایجاد شد که بتوانیم این دستگاه‌ها را برای شهر مشهد منظور کنیم افزود: سه دستگاه شتاب‌نگار از نسل جدید نصب شده که یکی از این دستگاه‌ها امروز رونمایی و هفت دستگاه دیگر نیز تا ماه‌های اول سال راه‌اندازی می‌شود و در مجموع  می‌توانیم 15 دستگاه را در شهر مشهد داشته باشیم.

شکرچی زاده خاطرنشان کرد: در مورد دسته‌های نسل قدیم، حرکتی را در سطح کشور آغاز کردیم که اینها را به روز کنیم؛ بعضی از بخش‌ها را باید بتوانیم تغییر بدهیم که دستگاه جدید هم بتواند در این شبکه مورد استفاده قرار بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: قطعاً همکاری مدیریت شهری و مدیریت استانی می‌تواند به ما کمک کند که 59 دستگاه دیگر هم با تمهیداتی از وضعیت بهتری برخوردار شوند و مجموع این اطلاعات بتواند ما را از جهت رفتارسنجی پوسته زمین در این منطقه کمک کند و هم اینکه اگر با اتفاق زلزله بزرگی روبرو شدیم با سیستم پاسخ سریع آسیب پذیرترین نقطه و بیشترین جایی که آسیبی دیده را شناسایی کنیم و مدیریت بحران بتواند با یک کارایی بهتر کار را پیش ببرد.

شکرچی‌زاده خاطرنشان کرد: به موازات این کار در چند سال اخیر گسل‌های شهر مشهد هم تدقیق شد که اقدام بسیار ارزشمندی بود و محدودیت‌هایی که برای ساخت و ساز و جلوگیری از ساخت ساختمان‌هایی با امنیت بسیار زیاد در پهنه گسل‌های اصلی است، با همکاری مدیریت شهری مشهد اعمال خواهیم کرد.

وی بیان کرد: امیدواریم بتوانیم این اقدامات را در راستای کاهش خطرپذیری و افزایش تاب‌آوری شهر مشهد انجام دهیم؛ تمامی اقدامات یاد شده در راستای وظایف اصلی هستند که برعهده ماست تا بتوانیم شهری ایمن‌تر و زندگی بهتری را برای شهروندان فراهم آوریم.

منبع : تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.