ایران با داشتن ۷۶ وکیل به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر و ۴۱ وکیل به ازای هر ۱۰ هزار پرونده، جزو کشورهای دارای کمترین وکیل دادگستری است؛ این در حالی است که میانگین جهانی به ترتیب ۲۴۰ و ۱۹۵ وکیل است.

 ایران جزو کشورهای دارای کمترین وکیل دادگستری + جدول

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، در حال حاضر ۶۰ هزار و ۹۹۶ وکیل دادگستری در ایران مشغول فعالیت هستند در حالیکه جمعیت کشورمان بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت و نزدیک به ۱۷ میلیون پرونده قضایی دارد و به گواه بسیاری از کارشناسان، این تعداد وکیل، بسیار کمتر از نیاز کشور است.

در حال حاضر صرفاً دو مرجع "کانون‌های وکلا" و "مرکز امور وکلا و مشاوران حقوقی قوه‌ قضائیه" در ایران پروانه وکالت صادر می‌کنند؛ کانون وکلا هر سال آزمونی را تحت عنوان آزمون وکالت برگزار و با تعیین ظرفیت حداقلی که محل مناقشه شده، کارآموز وکالت جذب می‌کند؛ نکته قابل تامل اینکه با وجود قدمت طولانی کانون وکلا و آغاز فعالیت این کانون از سال ۱۳۳۱، در حال حاضر صرفاً ۳۱ هزار وکیل دارای پروانه رسمی وکالت از سوی کانون وکلا هستند!

در سوی دیگر هم مرکز امور وکلا و مشاوران حقوقی قوه‌ قضائیه قرار دارد که تاسیس این مرکز در ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه پیش‌بینی شد و امروز پس از گذشت نزدیک به دو دهه از ایجاد آن،  ۲۹ هزار و ۹۹۶ وکیل توسط این مرکز جذب شده است.

هر چه هست، تعداد وکلای دادگستری موجود در کشور با میزان جمعیت و پرونده‌های مطرح در مراجع قضایی کشورمان هیچ همخوانی ندارد و این در حالی است که تعداد بسیاری از دانش‌آموختگان حقوق پشت سد آزمون‌های وکالت مانده‌اند و هر ساله نیز به این تعداد اضافه می‌شود.

در این مطلب برای اینکه بتوانیم یک شمای کلی از وضعیت نامطلوب امروز از حیث تعداد وکلا  در کشورمان داشته باشیم، تعداد وکلا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر و هر ۱۰ هزار پرونده در ایران را با سایر کشورهای جهان مقایسه کرده‌ایم.

بر اساس جدولی که در ادامه آمده، در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۷۶ وکیل در ایران وجود دارد این در حالیکه متوسط میانگین جهانی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۲۴۰ وکیل است! در این جدول، برزیل با ۴۸۲ وکیل، لوکزامبورگ با ۴۲۸ و آمریکا با ۴۰۸ وکیل بیشترین وکیل را به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر دارند:

جالب‌تر اینکه در این جدول، حتی ترکیه با ۱۱۳، لبنان با ۱۲۹ و کویت با ۱۴۴ وکیل در هر ۱۰۰ هزار نفر، بالاتر از ایران قرار دارند!

در یک دسته بندی دیگر، در کشورمان به ازای هر ۱۰ هزار پرونده، ۴۱ وکیل وجود دارد که این رقم با میانگین متوسط دنیا که ۱۹۵ وکیل به ازای هر ۱۰ هزار پرونده است، فاصله فاحشی دارد؛ در جدول ذیل، کانادا با ۵۹۱ وکیل، انگلیس با ۵۰۴ و استرالیا با ۴۶۳ وکیل به ازای هر ۱۰ هزار پرونده در رتبه‌های اول تا سوم قرار دارند:

برای اینکه ایران بتواند در تعداد وکیل به ازای هر ۱۰۰ هزار پرونده به متوسط جهانی که ۲۴۰ وکیل است برسد، در حال حاضر به ۱۳۱ هزار و ۶۲۲ وکیل و برای رسیدن به متوسط میانگین جهانی در تعداد وکیل به ازای هر ۱۰ هزار پرونده، به ۲۲۹ هزار و ۱۰۶ وکیل نیاز داریم!

در حال حاضر برای رسیدن به متوسط سرانه در هر دو شاخص نیز، ۱۸۰ هزار و ۳۶۳ وکیل مورد نیاز کشور است.

حال به نظر شما برای رسیدن به میانگین جهانی چه راهکاری باید اندیشید؟ آیا با وضعیت امروز صدور پروانه وکالت از سوی کانون وکلا یا مرکز امور وکلا و مشاوران حقوقی، رسیدن به میانگین مطلوب جهانی برای کشورمان چند سال به طول خواهد کشید؟!

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.