سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران اعتراض را حق مردم می‌داند و ما تجمعات مسالمت‌آمیز را به رسمیت می‌شناسیم به حوادث روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: حساب اغتشاشگران و گروه‌های خط گرفته جدا است و امیدواریم کشورهایی که از اغتشاشگران حمایت کردند مسئولیت آن را بپذیرند.

مداخله بیگانگان در حوادث اخیر پیگیری می‌شود/ سه کشور جنوب خلیج فارس به نامه روحانی پاسخ دادند

قدس آنلاین: سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی با بیان اینکه اتفاقاتی در کشور ما رخ داد که ناخوشایند بود و ناخوشایندتر دخالت کشورهای بیگانه بود که محکوم کردیم، اظهار داشت: ایران اعتراض را حق مردم می‌داند و ما تجمعات مسالمت‌آمیز را به رسمیت می‌شناسیم و شاهد اعتراضات در سالیان گذشته بوده‌ایم اما حساب اغتشاشگران و گروه‌های خط گرفته جدا است. وی تاکید کرد: امیدواریم کشورهایی که از اغتشاشگران حمایت کردند مسئولیت آن را بپذیرند. تعجب می‌کنیم از کشورهایی که سطح سیاست خارجی آنها آنقدر نازل شده که می‌خواهند فیلم آتش زدن‌ها را برایشان بفرستند؛ پیشنهاد می‌کنیم راهپیمایی امروز را ببینند تا بدانند مردم واقعی چه کسانی هستند.

وی افزود: در خصوص تحولات دیپلماتیک دیدارهایی را داشتیم شامل فرستاده نخست وزیر مالزی و فرمانده ارتش تاکستان و همچنین سفر آقای عراقچی به هلند را داشتیم. امروز هم دیدار فرستاده کره جنوبی را خواهیم داشت

پیگیری حقوقی و مستند مداخله دولتهای بیگانه در اغتشاش‌ها

موسوی در خصوص واکنش ایران به حمایت مقامات آمریکا و برخی حکومت های منطقه از اغتشاش و ناآرامی های اخیر و راهبرد وزارت امور خارجه برای مقابله با این موضوع گفت: ما حمایت‌هایی که از اغتشاشات صورت گرفت را دخالت در امور داخلی ایران می‌دانیم. بحث‌هایی که صورت گرفته نشان می‌دهد چقدر با واقعیات ناآشنا هستند. این مداخلات را از باب دوستی با ملت ایران نمی‌دانیم؛ این همان فشار بر مردم عادی ایران است. اقداماتی برای مقابله با فشارها اندیشیده شده که هم از جنس حقوقی است و هم اقداماتی را دستگاه‌های داخلی انجام خواهند داد.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص موضع جمهوری اسلامی ایران در مورد انتقاد دبیرکل اتحادیه عرب نسبت به پذیرش سفیر یمن در تهران گفت:  ما این انتقاد را رد می‌کنیم؛ دولت مستقر در صنعا دولت قانونی است و طرف مذاکره با سازمان ملل و کشورهایی اروپایی است. طبیعی است که این دولت قانونی برای کشورهایی که مایل هستند سفیر ارسال می‌کنند و ایران هم سفیر آنها را می‌پذیرد و با آنها مانند دولت دوست رفتار می‌کند.

رفتار اروپایی‌ها قابل قبول نیست

موسوی در رابطه با اظهارات وزیر دفاع فرانسه مبنی بر ادامه مذاکره با تهران و البته ایستادن در کنار متحدانشان گفت:  اینها موضع دائمی و همیشگی کشورهایی اروپایی است که در حرف اظهاراتی مطرح می‌کنند و در عمل کار دیگری انجام می‌دهند؛ این رفتار اروپا برای ما قابل قبول نیست. البته وزیر دفاع فرانسه اظهارات بی‌ربط دیگری نیز داشته که آمریکا را به نقش آفرینی علیه ایران تشویق کرده که محکوم و در تناقض با صحبت‌های سایر مقام‌های فرانسه است.

موسوی در خصوص سفر مایک پنس به کردستان عراق و امکان ایجاد ائتلاف میان اقلیم کردستان و آمریکا گفت: روابط ما با دولت عراق و اقلیم کردستان بسیار قوی است؛ ایران در مواقع شدت و سختی به کمک دولت عراق و اقلیم رفته است. این بدسلیقگی آقای پنس بود که سفری مستقل به اقلیم انجام داد و با واکنش دولت مرکزی عراق نیز مواجه شد.

وی درباره رایزنی‌های ژنرال باجوا، رئیس ارتش پاکستان در  تهران  هم گفت: در سفر مهم ژنرال باجوا طیف مختلفی از مسائل مانند دو جانبه، مرزی، چند گروگان ما و مسائل منطقه‌ای مطرح شد. پاکستان از جمله کشورهایی است که همواره روابط خوبی با ایران داشته و خواهان کاهش تنش در منطقه و بین کشورهای مسلمان است و ایران هم از حسن نیت این کشور استقبال می‌کند.

موسوی همچنین در خصوص بیانات رهبر انقلاب در خصوص دیپلماسی اقتصادی گفت: بیانات رهبر انقلاب بسیار به جا بود و معاونت دیپلماسی اقتصادی هم بسیار فعال است و البته می‌دانید که وزارت خارجه تصدی‌گری نمی‌کند و وظیفه تسهیل دارد و ما در وزارت خارجه کار خود را ادامه می‌دهیم. اینکه این سیاست‌ها چقدر نتیجه دهد بستگی به عملکرد ارگان‌های دیگر دارد. اینکه می‌گوییم در دیپلماسی باز است به معنای آن نیست که امید بسته‌ایم و کارها را تعطیل کرده‌ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان  در رابطه با لغو معافیت‌های هسته‌ای ایران از سوی آمریکا و صحبت‌های رئیس موقت آژانس گفت: مقام‌های آمریکایی را در سطحی نمی‌بینیم که بخواهند در مورد تعهدات ما در برجام اظهارنظر کنند. همکاری ما با آژانس ادامه دارد و گزارش‌های آژانس هم مبین همین همکاری است. امیدواریم در دوره جدید هم آژانس بی‌طرفی خود را حفظ کند.

اقدام حقوقی علیه شبکه های معاند 

وی در خصوص اقدامات برخی شبکه‌های معاند در رابطه با ناآرامی‌های اخیر ایران گفت: ما در خصوص اتفاقات اخیر علاوه بر اینکه حساب مردم را از اغتشاشگران جدا کردیم؛ شاهد حمایت‌های امنیتی و تبلیغاتی برخی رسانه‌ها از اغتشاشگران بودیم که برنامه‌های عادی خود را قطع کرده و با برنامه‌های ویژه درصدد تشویق اغتشاشگران بودند که شکایتی از سوی سفارت ما در انگلیس به آفکام ارائه شد و اقدامات حقوقی نیز ادامه پیدا می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر نماینده ویژه کره جنوبی به تهران و محور مذاکرات گفت: پس از اتفاقاتی که در خصوص بدهی‌های کره به ایران رخ داد، سفرهایی را شاهد بودیم. رئیس بانک مرکزی به سئول رفت تا از بدهی‌ها برای خرید برخی اقلام استفاده شود اما پس از تحریم‌ها از توافقات صورت گرفته جا زدند که با واکنش ایران مواجه شد. آنها سپس خواستار ارسال فرستاده ویژه شدند و امیدواریم در این مذاکرات موانع بر سر راه برداشته شده و آنها به تعهدات خود عمل کنند.

جیسون رضائیان از شرایط سوء استفاده می‌کند

موسوی در رابطه با رای قاضی فدرال آمریکا مبنی بر پرداخت غرامت به جیسون رضائیان گفت: آقای رضائیان براساس اسناد و اعترافات متهم امنیتی بودند و ایران هم در همان زمان که اشد مجازات برایشان صادر شده بود حکم را به حبس تغییر داد و بعد از سوی شورای عالی امنیت ملی طی توافقاتی آزاد شد و حالا اینکه ایشان شکایت کند و دستگاه‌ها حکم پرداخت غرامت دهند مردود است. ایران می‌توانست ایشان را مجازات کند و حالا ایشان از شرایط سوءاستفاده می‌کند. اگر بحث صدور حکم باشد کارهای مشابه نیز می‌تواند انجام شود.

وی در خصوص کشته شدن یک ایرانی در استانبول و بحث‌های مبنی بر اینکه وی مدیر یک کانال تلگرامی معاند بوده، گفت: ایشان به عنوان یک فرد ایرانی مورد توجه وزارت خارجه است و منتظر گزارش نهادهای امنیتی ترکیه هستیم اما در خصوص علت نمی‌توانم اظهارنظر کنم.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره پیگیری حمله به نفتکش ایرانی سابیتی در دیای سرخ نیز گفت: سازمان ملل در حال بررسی اسناد ما هستند و هنوز منتظر هستیم ببینیم اقدامی از طرف آنها صورت می‌گیرد و ایران حق خود را محفوظ می‌داند که هرگاه مشخص شود چه کشور یا رژیمی این اقدام را انجام داده اقدامات خود را به هر نحو که می‌خواهد انجام دهد.

پاسخ مکتوب سران سه کشور حاشیه خلیج فارس به نامه روحانی

سید عباس موسوی در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت ائتلاف آمریکا در خلیج فارس علیه ایران با عنوان تامین امنیت و با مشارکت برخی کشورهای عربی با بیان اینکه هرگونه ورود و نقش‌آفرینی کشورهای بیگانه در منطقه را رد و محکوم می‌کنیم و آن را باعث افزایش تنش و ناامنی در منطقه می‌دانیم، اظهار داشت: به کشورهای منطقه هم گفته‌ایم امنیت وارداتی و خریدنی نیست بلکه مبنای آن مبتنی بر همکاری همه کشورهای منطقه و همسایگان است. همه کشورها بدون حذف و نادیده گرفتن یکی باید در تامین امنیت سهم داشته باشند. طرح ایران در این راستا است و تاکید کرده‌ایم همه کشورها می‌توانند در این همکاری نقش داشته باشند.

موسوی با  اشاره به طرح پویش صلح و امید که تهران آن‌را ارائه داده و با تاکید بر اینکه خطاب روحانی به همه کشورها مستقیم بوده است، گفت: از کشورها خواسته‌ایم به ندای صلح‌خواهی ایران پاسخ داده و از توهم دست برداند و امیدواریم طرح ایران با واکنش مثبت این کشورها روبرو شود.

وی اضافه کرد: تا آنجا هم که می‌دانیم سه کشور به صورت مکتوب پاسخ ایران را دادند که در آینده درباره آن اطلاع رسانی خواهد شد و بقیه کشورها هم در حال بررسی هستند.

نامه ای که ما به سران ۶ کشور عضو شورا دادیم و عراق سه کشور پاسخ دادند شنیدیم قرار است در یک مکانیزم دسته جمعی هم طرح ایران بررسی شد که امیدواریم نتیجه دهد و باب یک همکاری میان ما و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس باز شود تااز نفوذ بیگانگانجلوگیری شود.

معطل هیچ اتفاقی از طرف اروپایی ها نیستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین درباره سکون و سکوت سنگین پس از اجرای گام چهارم ایران در حوزه دیپلماسی هسته‌ای میان ایران و اروپا و این گمانه که قرار نیست اتفاقی در این فرجه دو ماهه نیز رخ دهد با اشاره به اینکه قرار است این نشست کمیسیون مشترک برجام  در سطح معاونان وزرا ششم دسامبر  در وین برگزار شود و آخرین تحولات مربوط به اجرای برجام در این نشست بحث می‌شود گفت: گام‌هایی که ایران برای تداوم بخشی به حقوق خود برداشته و اقداماتی که طرف دیگر نیز انجام داده یا نداده است مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

وی افزود: ما گفته‌ایم باب گفت‌وگو باز است  و اتفاقاتی هم  بر اساس تفاهماتی که با اروپایی‌ها داشتیم در جریان است اما هنوز به نتیجه مشخصی در این رفت و برگشت ها نرسیده.   البته تحرکات متوقف نشده است و نشست مشترک در همین راستا است.

موسوی اظهار داشت: ما به تلاش‌های خود ادامه می‌دهیم و به عنوان دستگاه دیپلماسی وظیفه ذاتی خود را انجام می‌دهیم اما معطل این گفتگو یا اتفاقی نیستیم  و برنامه خودمان را موکول چیزهای دیگر نکرده‌ایم و  بخشهای اقتصادی هم کار خودشان را انجام می‌هند  امیدواریم ما به عنوان دیپلمات‌ها اگر بتوانیم روزنه امیدی را باز کنیم که کمکی باشد  به دیگر دستگاه‌ها و اگر نتوانیم هم کشور کار خودش را انجام می دهد.

ریاض دچار توهم نشود

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه همچنین در واکنش به اظهارات ضد و نقیض  اخیر عادل الجبیر در تهام زنی به ایران و همزمان اعلام اینکه ریاض مخالف مذاکره با تهران نیست، گفت: ایشان هرازگاهی سخنانی می‌گوید که خیلی با واقعیت‌ها و سیاست‌هایی که از سوی رژیم عربستان درباره ما اتخاذ می‌شود، همخوانی ندارد. من قبلا به لفاظی‌های ایشان پاسخ دادم. شرط و شروط ایشان و برخی مقام‌های کشورهای منطقه را محکوم و قانع‌کننده نمی‌دانیم. اینکه ایران خواهان گفت‌وگو و منطقه‌ای امن و باثبات است، نباید آنها را به توهم بیندازد که بخواهند هر گونه بخواهند شرط بگذارند و اظهاراتی را بیان کنند.

موسوی با تاکید بر اینکه ایران همسایگان خود را اولویت اصلی سیاست خارجی خود می‌داند، اظهار داشت: در عمل هم نشان دادیم که این اولویت چقدر جدی است و نشان دادیم که ایران خواهان روابطی خوب مبتنی بر حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی همدیگر است اما اگر آنها با توهم، شرط و شروط گذاری و اتهام‌زنی‌های بی‌مورد این فرصت را از دست بدهند، مربوط به خودشان است.

چیز پنهانی در عراق نداریم

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای برخی رسانه‌های غربی مبنی بر درز دادن اطلاعات ایران در عراق بیان کرد: پس از بررسی‌های اولیه، این اسناد اولیه مورد تائید نیست. گشتن رد پای ایران در کشور همسایه که رابطه وثیق و عمیقی با آن دارد و دو ملت هم رابطه زیادی با یکدیگر دارند، کار سختی نیست و نیاز به سندسازی ندارد. ما چیز پنهانی در عراق نداریم.

موسوی با بیان اینکه حضور ما در عراق زمانی که داعش به این کشور حمله کرده بود، علنی و به درخواست دولت قانونی آنها بود، یادآور شد: ایران براساس وظایفی که برای خود تعیین کرده است، این اقدامات را انجام داده است. اولین کشوری بودیم که به درخواست عراقی‌ها پاسخ دادیم و کمک‌های نظامی و مستشاری کردیم.

وی درباره ادعای مطرح شده علیه سردار سلیمانی هم عنوان کرد: سردار سلیمانی به عنوان فرد تاثیرگذاری در مبارزه با تروریسم و داعش، طبیعی است که مورد نفرت و بغض آنها باشند و چنین سندسازی‌هایی برای وی انجام دهند.

موسوی درباره درباره مانور نظامی مشترک کشورهای عربی اظهار داشت: از این مانورها زیاد انجام می‌دهند. ایران هم وظایف خود را در مناطقی که امنیتش به ویژه در خلیج فارس و تنگه هرمز برعهده‌اش است، انجام می‌دهد و این مانورها هم تاثیری بر ما و استراتژی‌هایمان نخواهد داشت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.