یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۲

یادداشت

نگاهی به چالش های نانوایان در مشهد

مصطفی کشتگر/ رئیس اتحادیه نانوایان مشهد

نانوایی

در مشهد و حومه حدود یک هزار و 400 نانوایی دولتی و حدود یک هزار و 150 نانوایی آزادپز فعال هستند، همچنین، با توجه به اینکه این شغل با کسب های دیگر متفاوت بوده و توجیح اقتصادی با توجه به مشکلات نانوایان ندارد، بنابراین اگر لازم باشد در منطقه ای نانوایی ایجاد شود در ابتدا باید اتحادیه ایجاد نانوایی مورد نظر را تایید کند، همچنین لازم است به این نکته توجه شود که آیا نیازی به ایجاد نانوایی در منطقه مورد نظر است یا خیر؟، زیرا در مناطقی که نانوایی ندارد یا به تازگی احداث شده نانوایی ایجاد می شود.

با توجه به اینکه همه هزینه های تولید نان غیر از آرد هر سال گران می شود، اگر نانوایان نتوانند هزینه های مذکور را پرداخت کنند دچار مشکلات بسیاری می شوند، این مشکلات هم برای نانوایان دولتی و هم آزادپزان وجود دارد.

یکی از مشکلاتی که نانوایان آزادپز با آن مواجه هستند سهمیه بندی آرد است، از سال گذشته سامانه صدور آرد فعالیت خود را آغاز کرد و از همان زمان سهمیه بندی آرد آغاز شد، این موضوع سبب شد تا این سامانه نرخ گذاری نان را هم انجام دهد، در حالی که قبل از آن هر واحد نرخ گذاری نان را انجام می داد و فعالیت این سامانه به دلیل اینکه کسی معمولا پاسخگو نیست مشکلات بسیاری را برای نانوایان آزادپز ایجاد کرد.

کیفیت آرد با سهمیه بندی متفاوت است، اما در سال های اخیر با توجه به اینکه نانوایان می توانند از همه استان ها از طریق ثبت نام در سامانه صدور آرد، آرد خود را خریداری کنند، بنابراین در سال های اخیر شاهد ارتقای کیفیت آرد و نان تولید شده برای مردم هستیم.

در سال جاری قیمت نان افزایش داشت، با توجه به روند رو به رشد تورم اگر نانوایی ها نتوانند هزینه های جاری را پرداخت کنند هم به مردم فشار وارد می شود هم به نانوایان، زیرا ممکن است یا کیفیت نان کاهش پیدا کند یا تعداد نانوایان فعال به دلیل عدم توان پرداخت هزینه ها کم شود.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.