مفسر قرآن کریم بیان داشت: آنچه در زیارت امام رضا(ع) حائز اهمیت است داشتن ارتباط قلبی زائر با امام(ع) است.

پیوند و ارادت قلبی؛ کلید زیارت عارفانه حضرت رضا(ع)

به گزارش قدس آنلاین وبه نقل از آستان نیوز، امسال به دلیل شیوع کرونا امکان حضور در مضجع شریف حضرت رضا(ع) برای زائران از سراسر کشور مهیا نیست لذا زیارت حضرت و به ویژه پویش «چهارشنبه‌های امام رضایی» رنگ و بویی غیرحضوری به خود گرفته است.
آنچه بنا به توصیه کارشناسان دینی واجد اهمیت است این است که دلدادگان امام رئوف(ع) به ویژه همزمان با روز زیارتی حضرت که به چهارشنبه‌های امام رضایی معروف شده دل‌های خود را به منبع رافت و مهربانی متصل و حاجات خود را از این امام همام بگیرند.
حجت الاسلام محمدعلی فیض آبادی، در این زمینه اظهار می‌کند: مشرف‌شدن به بارگاه منور امام رضا(ع) از جمله توفیقاتی است که خداوند نصیب هر کسی نمی‌کند لذا باید با معرفت و شناخت کامل وارد حرم شد، اما آنچه در زیارت ائمه اطهار(ع) حائز اهمیت است در حقیقت پیوند قلبی بین شیعه و امام است و روایت داریم که اگر کسی به بالای پشت بام خود برود و از راه دور به امام حسین(ع) سلام دهد ثواب زیارت را به فرد می‌دهند.
وی افزود: در شرایط عادی و زمانی که موقعیت برای شخص فراهم است، ثواب زیارت حضوری قطعا بیشتر از زیارت از راه دور است. مثلا وقتی وارد حرم امام رضا(ع) می‌شویم محیط حرم به ما انرژی مثبتی می‌دهد و حس معنویت را در ما زیاد می‌کند؛ لذا وقتی وارد حریم اهل بیت(ع) می‌شویم باید آدابی را رعایت کنیم.
این قرآن پژوه و مفسر قرآن با اشاره به اینکه زیارت یک امر قلبی است، افزود: در آداب زیارت باید طهارت داشت و یا وضو داشته باشیم و زمانی که به سمت حرم می‌رویم گام‌های آهسته برداشته و الله اکبر بگوییم.
وی اشاره داشت: اما وقتی شرایط زیارت حضوری مهیا نباشد مثلا در شرایط کنونی که ویروس کرونا همه گیر شده است و برای حفظ سلامت هموطنان خود، عرض سلام و ارادت از راه دور ثواب همان زیارت حضوری را خواهد داشت و به عنوان زائر علی بن موسی الرضا (ع) محسوب خواهیم شد.
این سخنران حرم مطهر رضوی بیان داشت: درست است که بودن داخل حرم برکاتی دارد و ملائکه مقرب الهی در این مکان رفت و آمد می‌کنند و این به انسان حس معنویت عمیقی دست می‌دهد و زائر غم خود را در این فضای ملکوتی فراموش می‌کند اما نباید زمانی که شرایط زیارت از راه نزدیک و حضوری مهیا نیست ارتباط قلبی خود را با امام از دست بدهیم.
وی اشاره داشت: روایت است برای زیارت پیغمبر(ص) از راه دور قبر ایشان را در ذهن خود تصور و زیارت نامه را تلاوت کنید و یا برای زیارت امام حسین(ع) روایت داریم که فرد به بالای پشت خانه خود برود و دو رکعت نماز بخواند و یا اینکه رو به سمت کربلا بایستد و سلام دهد.
حجت الاسلام فیض آبادی تاکید کرد: آنچه در زیارت مهم است نفس ارتباط قلبی است و با زبان هم می‌توان این ارتباط را برقرار کرد.
وی در پایان گفت: فضیلت زیارت امام هشتم(ع) در وصف نمی گنجد و قلم از تحریر آن عاجز است و انسان‌های عادی توان درک آن را ندارند و از آنجا که علی بن موسی الرضا(ع) مظهر کرامت و بزرگی است، هر کس که به زیارت ایشان برود، حضرت نیز در دنیای پس از مرگ که دیار فقر و نیاز است، با کمال لطف و مهربانی به دیدار او خواهد آمد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.