سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به وجود ۷۸ هکتار سطح زیر کشت قارچ در استان گفت: سالانه ۱۲ هزار و ۵۱۸ تن قارچ خوراکی در ۲۵۷ واحد پرورش قارچ در این استان تولید می‌شود.

سالانه بیش از ۱۲۰۰۰ تن قارچ خوراکی در خراسان رضوی تولید ‌می‌ شود

به گزارش قدس آنلاین، محمد میری اظهار کرد: با افزایش جمعیت و بالا رفتن نیازهای غذایی و به دنبال آن کاهش منابع آبی و خاکی، یافتن منابع غذایی جدید به‌ویژه منابعی که بتوانند با حداقل مصرف آب و حداقل سطح بهره‌برداری از زمین، نیازهای غذایی بشر را فراهم کند از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. 

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ابراز کرد: از این ‌رو توسعه متناسب مراکز پرورش قارچ، مراکز تأمین نهاده‌های اولیه، نظیر بذر، بستر کشت و خاک‌ پوششی، صنایع تبدیلی، صادرات، افزایش بهره‌وری سالن‌های کشت و پرورش قارچ‌های خوراکی و بالا بردن مصرف سرانه قارچ خوراکی، ازجمله سیاست‌های اساسی این بخش است.

وی ادامه داد: طبق آخرین آمار منتشرشده ۲۵۷ واحد پرورش قارچ خوراکی با ظرفیت اسمی ۱۵ هزار و ۸۳۶ تن، ظرفیت حقیقی ۱۲ هزار و ۵۱۸ تن و سطح زیر کشت معادل ۷۸ هکتار در خراسان رضوی موجود است.

میری یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری علاوه بر تکمیل ظرفیت اسمی واحدها، تعداد قابل ‌ملاحظه‌ای واحدهای کوچک خانگی نیز مشغول به کار شوند.

وی بیان کرد: در راستای حمایت از واحدهای تولید قارچ جهت بررسی موانع و مشکلات  در بخش‌های مختلف تولید و فروش  و اتخاذ تدابیر و راهکارهای موردنیاز، تفاهم‌نامه ۴ جانبه ‌ای به‌منظور ایجاد زمینه برای ارتقای همکاری‌های متقابل و بهره‌گیری از تخصص‌های علمی، تحقیقاتی، ترویجی و امکانات تجهیزاتی، آزمایشگاهی بین سازمان‌های جهاد کشاورزی، جهاد دانشگاهی، نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی و انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی خراسان رضوی منعقد و اجرا شده که یکی از اهم برنامه‌های کاری مشترک وفق تفاهم‌نامه مذکور،  تبیین و ترویج فرهنگ مصرف قارچ خوراکی و افزایش سرانه مصرف آن در سطح جامعه است.

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: اقتصادی بودن  و زودبازده بودن تولید قارچ، امکان  تولید در تمام فصول، کشت طبقاتی( کشاورزی فشرده)، پایین بودن میزان نیاز آبی، در دسترس بودن مواد اولیه، ارزش غذایی بالا ازنظر تأمین انواع ویتامین‌ها، املاح معدنی و اسیدهای آمینه ضروری، دارا بودن پروتئین‌های قابل‌جذب و قابل جایگزین شدن با پروتئین‌های گیاهی و جانوری در سبد غذایی خانواده‌ها ، از مزایای کشت قارچ خوراکی است.

 انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.