مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: بار عمده مسوولیت فرزندان بر دوش بانوان است لذا همسران زنان شاغل باید آنان را بیشتر مورد حمایت قرار دهند.

مردان دارای همسر شاغل باید در نگهداری فرزندان مشارکت بیشتری کنند

به گزارش قدس آنلاین، سیده طاهره طهماسبی افزود:مسوولیت زایمان و پرورش فرزندان برای زنان در صورتی که آنها مورد حمایت نباشند مانعی در مسیر فرزندآوری زنان شاغل است، بنابراین مردانی که همسر شاغل دارند به طور حتم باید در مسوولیتهای تربیت و نگهداری از فرزندان، مشارکت کافی و موثری داشته باشند.  

وی اظهار داشت: فرزندآوری یک پدیدۀ صرفا فردی نیست که منوط به انتخاب شخصی زوجها باشد، بلکه به مثابه یک پدیده اجتماعی تحت تاثیر عوامل متعدد و متنوعی شامل امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، روانشناختی و حتی سیاسی قرار دارد.  

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی به تاثیر اشتغال و افزایش سطح تحصیلات زنان بر ازدواج و فرزندآوری اشاره و بیان کرد: زنان شاغل به دلیل صرف زمان در شغل و مشکلات انجام همزمان نقش اجتماعی و مادری، فرزندآوری را با تأخیر آغاز می‌کنند گرچه تحصیلات، دانش و توانمندی، زنان را در زمینه تنظیم باروری و به کارگیری روش‌های مؤثرتر ارتقا بخشیده است.

وی ادامه داد: از سویی تأخیر در فرزندآوری با این حقیقت مرتبط است که زنان با تحصیلات بالاتر، قدرت تصمیم‌گیری بیشتری در خانواده برای تعیین زمان فرزندآوری، فاصله موالید و تعداد فرزندان دارند.

طهماسبی به تهدید و یا فرصت بودن موضوع اشتغال و ادامه تحصیل برای زنان هم اشاره و بیان کرد: حرفه‌گرایی بانوان از جهاتی فرصت است مثل خودکفایی اقتصادی بانوان که موجب افزایش بهره‌وری ملی می‌شود و همچنین نیروهای تحصیل کرده و متخصص سرمایه ملی محسوب می‌شوند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی افزود: وقتی بانویی حرفه و تخصصی دارد تبدیل به سرمایه اجتماعی می‌شود و همچنین احساس کارآمدی موجب تحکیم سلامت روان و نشاط در بانوان است.

وی ادامه داد: اشتغال و کسب هویت اجتماعی برای بانوان سبب افزایش اعتماد به نفس آنها، کسب استقلال مالی و توان برنامه‌ریزی منظم برای زندگی می‌شود.  

طهماسبی گفت: بخش بزرگی از تهدیدات، با موانع و نابرابری‌های شغلی و اخلاقی نبودن محیط‌های سازمانی ارتباط دارد، یعنی اغلب آسیب‌های محیط کاری با بداخلاقی‌هایی که در محیط کار و سیستم سازمانی وجود دارد مرتبط است و اگر سازمان، شایسته سالار نباشد و تبعیض وجود داشته باشد، آسیبش متوجه تمامی کارکنان خواهد بود.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی افزود: همچنین تعدد وظایف مادران و فراغت کمتر آنان در صورت همکاری نکردن پدران، از مشکلات مادران شاغل است.

وی به برنامه‌ها، مولفه‌ها و مشوقهای دولت برای فرزندآوری و ازدواج زنان شاغل اشاره و بیان کرد: در خصوص ارایه تسهیلات به مادران شاغل، افزایش مرخصی زایمان مادران به ۹ ماه و اجرای قانون یک ساعت کاهش ساعت کاری برای مادران دارای کودک زیر ۶ سال، از جمله قوانین تشویقی برای زنان شاغل بوده است.

وی همچنین در مورد افزایش ۲۵ درصدی حضور زنان در سمت های مدیریتی کشور در دوران فعالیت دولتهای یازدهم و دوازدهم و تاثیر آن بر فرزندآوری، ازدواج و زمان آن گفت: زنان در همه امور به ویژه مسائل شغلی، بسیار مسئولیت‌پذیر و متعهد هستند و باید زنان توانمندِ شاغل مورد توجه و تشویق قرار گیرند.

طهماسبی افزود: پژوهشها نشان داده که کار کردن مادر می‌تواند بر روی رشد روانی کودک، تاثیر مثبتی داشته باشد. این تفاوت نتایج به میزان زیادی ناشی از تغییر نقش‌های سنتی زنانه و مردانه، از جمله رایج شدن کار کردن زنان و همکاری مردان در امور خانه و فرزندان است.

وی ادامه داد: میزان حمایت شوهر از زن، سازگاری زوجین، نوع شغل زن و شوهر و اجباری نبودن کار کردن زوجین از جمله عواملی هستند که بر چگونگی تاثیر شاغل بودن والدین بر فرزندآوری موثر است.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی در باب راه‌حل تاثیر اشتغال زنان بر کاهش فرزندآوری و ازدواج نیز گفت: فقط یک وجه از اشتغال زنان مسایل اقتصادی است. امروزه مشارکت روزافزون زنان در بیرون از خانه موجب تقویت حسّ اعتماد به نفس و استقلال و افزایش قدرت تصمیم‌ گیری و برخورد مناسب آنان با رویدادها و حوادث زندگی شده است که اثرات مطلوبی بر ارتباطات خانوادگی دارد.

طهماسبی افزود: هر قدر زنان بیشتر وارد عرصه اجتماعی شوند به همان نسبت بحران هویّت فردی و اجتماعی، افسردگی و انزواگرایی، بی‌ اعتمادی و بدبینی به قوانین و قواعد حاکم بر جامعه در این قشر عظیم کاسته خواهد شد.  

۵۰.۴ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰  هزار نفری خراسان رضوی را مردان و ۴۹.۶ درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند. بر این اساس جمعیت زنان در خراسان رضوی سه میلیون و ۱۹۱ هزار و ۵۲۳ نفر است.

۲ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۹۱۶ خانوار در این استان سکونت دارند که ۵۱۵ هزار ۹۱۹ خانوار روستایی هستند.  

قشر جوان نیز یک میلیون و ۶۱۶ هزار و ۸۶۱ نفر از جمعیت خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند. جمعیت این استان به لحاظ سنی شامل ۲۶.۹ درصد تا ۱۴ ساله، ۶۷.۵ درصد ۱۵ تا ۶۴ ساله و ۵.۶ درصد بالای ۶۵ سال است.  

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.