رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، از افزایش موارد سویه اومیکرون در کشور خبر داد.

شناسایی ۲۶ مورد اومیکرون در کشور/ ۵ شهر درگیر اومیکرون شده اند

به گزارش قدس آنلاین، محمدمهدی گویا، امروز در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: تا روز گذشته، ۲۶ مورد ابتلاء به سویه اومیکرون در کشور شناسایی شده و ۱۲ مورد مشکوک نیز در دست بررسی است.

وی با عنوان این مطلب که در سویه‌های مشاهده شده هم موارد اومیکرون و هم دلتا بوده است، افزود: فعلاً قضاوت درباره سویه جدید بسیار زود است و هنوز قطعی نیست و دانشمندان اظهار نظر مشترکی در این زمینه ندارند.

به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، موارد ابتلاء به اومیکرون تا کنون در شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، بابل و هرمزگان شناسایی شده است.

وی افزود: ۱۳ مورد در تهران، ۵ مورد در مشهد، ۵ مورد در استان هرمزگان و ۳ مورد در بابل و اصفهان هستند.

گویا در ارتباط با واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال در کشور، گفت: کمیته ملی واکسن کرونا نظر خود را برای تزریق واکسن به کودکان زیر ۱۲ سال اعلام کرده و می‌توان از واکسن‌های تولید داخل برای این منظور استفاده کرد.

وی افزود: بر اساس دستور رئیس جمهوری قرار شده مستندات بیشتری را در این زمینه جمع آوری کنیم و کمیته ملی واکسن کرون در حال انجام این کار است تا ستاد ملی مقابله با کرونا برای واکسیناسیون زیر ۱۲ سال متقاعد شود.

گویا با عنوان این مطلب که امکان تشخیص انواع بیماری‌های ویروسی دستگاه تنفسی در کودکان و بزرگسالان را داریم، گفت: یک شبکه آزمایشگاهی گسترده در سطح کشور وجود دارد و تمام موارد مشکوک که ذره‌ای تردید در تشخیص آنها وجود داشته باشد به آزمایشگاه مرجع کشوری در انستیتو پاستور ایران و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ارجاع داده می‌شود تا به طور قطعی تعیین تکلیف شود.

وی ادامه داد: گسترش سویه امیکرون در دنیا شکل انفجاری به خود گرفته و امیدواریم بتوانیم از گسترش انفجاری این بیماری در کشور جلوگیری کنیم و همه تلاش ما در این راستا است. ما اقدامات سختگیرانه زیادی در نظر گرفته و اجرا کرده‌ایم. برخی از این اقدامات مربوط به مرزهای زمینی، هوایی و دریایی است که ستاد ملی کرونا دستورات لازم را صادر کرده است و تمام وزارتخانه‌ها و سازمان‌های درگیر موظف به اجرای دستورالعمل‌ها شدند.‌

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که برای نوع واکسنی که در نوبت سوم تزریق می‌شود ما مطالعات جهانی را مورد ملاحظه قرار می‌دهیم، تاکید کرد: اما تصمیم نهایی را کمیته ملی واکسن و کمیته علمی کرونا اتخاذ می‌کند و ممکن است گاهی تصمیم متفاوت از چیزی باشد که سازمان بهداشت جهانی اعلام می‌کند.

وی افزود: هر واکسنی که استفاده می‌کنیم تاریخ مصرف مشخص داشته و توسط سازمان غذا و داروی کشور تأیید شده است و به هیچ عنوان واکسن تاریخ مصرف گذشته به مردم تزریق نمی‌شود. حتی اگر یک روز از تاریخ مصرف آن گذشته باشد هم تزریق نخواهد شد.

گویا گفت: انتظار داریم مردم به دو نکته مهم توجه کنند؛ اول اینکه با دو نوبت واکسیناسیون بازهم احتمال ابتلاء به این سویه جدید وجود دارد و کسانی که می‌خواهند بیشترین فایده از تزریق واکسن را ببرند و در برابر اومیکرون در امان باشند حتماً سه نوبت واکسن دریافت کنند. البته دریافت دوز سوم هم باید بر اساس جدول زمانی و نه زودتر و نه دیرتر باشد که فاصله تزریق دوز سوم، سه ماه پس از تزریق دوز دوم است. افراد بالای ۱۸ سال که از نوبت دوم واکسن آنها ۳ ماه گذشته باشد اکنون می‌توانند برای نوبت سوم واکسن واکسن مراجعه کنند.‌

وی با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، افزود: رعایت پروتکل‌ها به صورت فردی و جمعی اهمیت زیادی دارد. اکنون دو خوشه از بیماران را در تهران و خراسان داریم که داخل خانواده مبتلا شدند و این نشان می‌دهد وقتی یک نفر در خانواده مبتلا می‌شود، دیگر اعضا هم مبتلا خواهند شد. لذا، تقاضا داریم که در خانه و جامعه و محل کار پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. نباید اجازه دهیم وضعیت به گونه‌ای شود که باز هم با موج سنگین بیماری مواجه شویم.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.