رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری آبزیان دامپزشکی خراسان رضوی درباره اینکه ایا ماهی قرمز در انتقال کرونا تاثیرگذار است یا خیر ، توضیحاتی ارائه کرد.

آیا ماهی قرمز  در  انتقال کرونا نقش دارد ؟

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از دامپزشکی خراسان رضوی ، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری  آبزیان اداره کل دامپزشکی  خراسان رضوی  در این زمینه اعلام داشت: ویروس کرونای عامل بیماری کووید۱۹در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفاً  به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی می باشد.

دکتر محسن نژاد افزود: در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده های مناسب اقدام گردد.

وی در زمینه الزامات بهداشتی در مراکز تولید ماهی قرمز و خودروهای حمل ماهی نیز اطلاع رسانی هرگونه تلفات غیرمعمول در ماهیان به شبکه دامپزشکی شهرستان، اخذ گواهی بهداشتی حمل، رعایت بهداشت فردی و محیطی را از مهم ترین موارد دانسته  و یادآور شد:  افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی می باشند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند و شستشو و ضدعفونی کردن وسایل و تجهیزات حمل ماهی قبل از بارگیری از ضروریات است

محسن نژاد در خصوص الزامات بهداشتی مراکز عرضه عمده ماهی قرمز نیز یادآور شد: تهیه ماهی از مراکز تولید مجاز و دارای گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی، تخلیه محموله زیر نظر دامپزشک مستقر در مراکز عمده، شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری، تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب، عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی، رعایت بهداشت فردی و محیطی از مهم ترین موارد لازم الاجرا توسط این مراکز است و در این مراکز نیز افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی می باشند، نباید در چرخه بسته بندی و عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

وی در زمینه الزامات بهداشتی در عرضه خرده فروشی ماهی قرمز نیز عنوان داشت: ماهی قرمز باید در واحدهای صنفی مجاز و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی عرضه شود و تهیه ماهی قرمز این واحدها بایستی از مراکز عمده مجاز صورت گرفته باشد، همچنین شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری، تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب، عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی، رعایت بهداشت فردی و محیطی از دیگر موارد ضروری در این زمینه است و در این مراکز نیز افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی می باشند، نباید در عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

او در پایان یادآور شد: با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون ها می توانند بعنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع می باشد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.