بررسی‌های میدانی از سطح بازار عرضه اقلام غذایی پروتئینی نشان می دهد قیمت گوشت قرمز نسبت به آخرین روز سال، ۱۸ هزار تومان رشد دارد و بازار مرغ و ماهی هم با ثبات است، البته تخم مرغ هم از رشد قیمت روزهای گذشته عقب‌نشینی کرده است.

 گزارش میدانی از قیمت محصولات پروتئینی/ خیز گرانی گوشت تا آرامش در بازار مرغ

به گزارش قدس آنلاین، پس از سپری کردن تعطیلات نوروز و سیزده به در، اکنون که در هفته اول ماه رمضان و زمان پر تقاضای محصولات پروتئینی و میوه و غیره قرار داریم، در بازار پروتئینی‌ها، برخی محصولات افزایش قیمت دارد و یا به عبارت دقیق تر، افزایش قیمت روزهای اخیر را حفظ کرده است و برخی وضعیت با ثباتی دارد و از افزایش روزهای اخیر عقب نشینی کرده است.

گزارش میدانی خبرنگار ما از منطقه ۱۹ تهران حاکی از آن است، گوشت قرمز همچنان در اوج قیمتی خود به سر می برد، این محصول که در روزهای گذشته عمدتا به دلیل رشد تقاضا در ایام تعطیل و سیزده بدر رشد قیمت داشته، هنوز از نظر قیمتی به وضعیت قبل برنگشته است.

رشد ۱۸ هزار تومان قیمت گوشت نسبت به آخرین روز سال ۱۴۰۰

در حال حاضر هر کیلو گوشت ران گوسفندی ۲۲۸ هزار تومان به فروش می رود، گوشت ران گوساله هم کیلویی ۱۸۷ هزار تومان و گوشت چرخ کرده ۱۲۹ هزار تومان است که نسبت به آخرین روز سال که گزارش میدانی از وضعیت بازار محصولات پروتئینی منتشر کرد، به ترتیب ران گوسفندی کیلویی ۱۳ هزار تومان و ران گوساله ۱۸ هزار تومان رشد قیمت داشته است.

دولت اواخر سال گذشته مجوز واردات گوشت را صادر کرد با وجود این نه تنها قیمت ها کاهش نیافت، بلکه افزایش هم داشته است. در این میان تولیدکنندگان دام می گویند، دام مازاد در کشور وجود دارد و دام روی دستشان مانده است و خریداری برایش پیدا نمی شود، این تضاد همواره بین اظهارات اتحادیه تولید کنندگان و واقعیت بازار وجود داشته است. اتحادیه ها از مازاد تولید می گویند و بازار مسیر گرانی را طی می کند.

حتی وزارت جهاد کشاورزی در ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ برای تامین نیاز بازار دستور به واردات گوشت قرمز داد،‌ عباس عسکرزاده، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای به محسن سلامی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام خواستار واردات گوشت گرم گوسفندی تا سقف ١٠ هزار تن شد و شاید مفهوم واردات این باشد که بازار توان تامین نیاز داخل را در این ماه‌ها ندارد.

در دیگر سو اظهارات منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور شنیدنی است که از مازاد تولید می‌گوید، به گفته وی میزان دامی که به بازار عرضه می‌شود آنقدر زیاد است که دام‌ها روی دست دامدار مانده است؛ همچنین حجم زیادی از دام از فصل گذشته در حالی به بهار منتقل شده که بازاری برای آن ایجاد نشد. مدیریت‌های ضعیف سبب شد این حجم از دام روی دست دامدار بماند. الان دامدار عرضه فراوانی به بازار دارد.

بازار مرغ در آرامش

بررسی ها نشان می‌دهد بازار مرغ در آرامش قیمتی است و به قیمت های مصوب یعنی کیلویی ۳۱ هزار تومان برگشته است، قیمت مرغ در روزهای پایانی سال و اوایل سال نو، افسار پاره کرده بود و بالاتر می رفت  حتی به کیلویی ۳۸ هزار تومان هم رسید.

در روزهای گذشته آن طور که مسئولان می گویند عرضه به بازار بیشتر شده و قیمت ها را متعادل کرده است.

اما موضوع قطعه فروشی در این بازار معضل اصلی است، فروشندگان هر اندازه که برای ترس از جریمه نمی‌توانند قیمت مرغ کامل را بالا ببرند در عوض روی قیمت قطعات مرغ از جمله سینه، فیله و سایر قطعات اضافه می کنند که قیمت فیله ۶۴ هزار تومان هم درج شده است. نظارت بر قطعات مرغ انجام نمی شود و در واقع دست فروشندگان را برای گران فروشی باز گذاشته اند.

تخم مرغ هم از گرانی‌های اخیر عقب‌نشینی کرد

بررسی میدانی از بازار نشان می‌دهد قیمت هر شانه تخم مرغ به ۵۳ هزار تومان کاهش یافته است، البته این قیمت نسبت به نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار ۱۰ هزار تومان بالاتر است؛ اما از گرانی های اخیر خود عقب نشینی کرده است.

پیش از این تخم مرغ تا شانه ای ۷۰ هزار تومان هم بالا رفته بود؛ اما در ماه رمضان که تقاضا کمتر می شود، روی کاهش قیمت ‌این کالا تاثیر گذاشته است.

ثبات قیمت ماهی نسبت به قبل از عید

در حال حاضر هر کیلو ماهی قزل آلا در بازار به قیمت ۸۷ هزار تومان به فروش می رود، این قیمت اگرچه باب میل خریداران نیست و معتقدند که این محصول ضروری که ایران جایگاه نخست تولید آنرا در دنیا دارد باید ارزانتر دست آنها برسد، ولی نسبت به قبل از عید روند با ثباتی داشته است.

نکته مهم اینکه ماهی تیلاپیا که عمدتا وارداتی است در بازار دیده نمی شود و در تابلو قیمت ها مقابل ماهی تیلاپیا قیمتی درج نشده است.

تیلاپیا منتقدانی دارد که می گویند به محیط زیست آسیب می زند یعنی سایر ماهیان را می‌خورد و ضمن اینکه همه چیز خوار است با این حال عده ای در سال‌های گذشته این ماهی را وارد می کردند و به قیمت های بسیار بالاتر از ماهی داخلی می فروختند.

قارچ کیلویی ۲۶ هزار تومان

قارچ یک محصول گیاهی حاوی پروتئین است و گفته می‌شود می‌تواند جایگزین گوشت بشود، در حال حاضر در بازار قارچ به قیمت هر کیلو ۴۶ هزار تومان به فروش می‌رسد که نسبت به‌ سال گذشته حدود ۱۰۰ درصد رشد قیمت داشته است.

این محصول تقریبا در همه مکان‌ها از انبارهای مخروبه گرفته تا گلخانه ها امکان رشد دارد، حمایت از تولید این محصول می تواند سرانه مصرف گوشت را پایین بیاورد.

ایده ای وجود دارد که به جای تولید حداکثری می‌توان مصرف محصولات را بهینه کرد، کشور سالانه ۹۰۰ هزار تن تولید گوشت می‌کند و ۱۵۰ هزار تن نیاز به واردات دارد و می توان بخشی از این نیاز را با سایر محصولات پروتئینی جایگزین کرد.

جزئیات کامل قیمتی محصولات پروتئینی

محصول(کیلوگرم) قیمت(تومان)
گوشت ران گوسفندی ۲۲۸۰۰۰
گوشت ران گوساله ۱۸۷۰۰۰
گوشت چرخ کرده ۱۲۹۰۰۰
گوشت منجمد ۱۱۹۰۰۰
جگر گوساله  ۱۵۵۰۰۰
پاچه گوساله ۲۷۰۰۰
قلم گوساله ۸۰۰۰
سرسینه گوساله  ۳۰۰۰۰
مرغ تازه  ۳۱۰۰۰
ران مرغ ۲۶۵۰۰
فیله مرغ  ۶۴۰۰۰
سینه مرغ بدون استخوان ۵۷۰۰۰
بال مرغ  ۳۶۰۰۰
کتف مرغ ۳۶۰۰۰
کمر مرغ ۴۰۰۰۰
گردن مرغ ۸۰۰۰
ساق مرغ ۵۵۰۰
بوقلمون ۴۶۰۰۰
قارچ  ۴۶۰۰۰

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.