۲۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۷
کد خبر: 794746

معاون گردشگری استاندار فارس گفت: باغ ارم جزء هفت باغ مصوب ایرانی است که در یونسکو ثبت شده، از باغ ارم تنها یک عدد در جهان است. حالا کنارش تقاطع و زیرگذر و رو گذر بزنید که همین اندک گردشگر هم از دست برود.

خطر بیخ گوش باغ ارم

به گزارش قدس آنلاین، محمد فرخ زاده، در نشست خبری خود در خصوص تأسیس شهرک سلامت شیراز اظهار داشت: به چند دلیل خوش بین نیستم که شهرک سلامت با رویکرد فعلی به نتیجه برسد.

وی توضیح داد: یکی جانمایی مناسب انجام نشده و این‌که کار را در قالب سرمایه‌گذاری خواستند به صورت یکجا انجام دهند در حالی که پروژه هایی به این وسعت معمولا یک نفر نمی تواند کار را انجام دهد، آن را تقسیم بندی می کنند و هر صنف خدمات خاص خود را در قالب یک طرح جامع ارائه می دهد و این اشکالی است که بر این پروژه وارد است.

فرخ زاده افزود: از طرفی مجلس مصوبه‌ای دارد که اگر یک پزشک خانه ای بخرد می تواند آن را تبدیل به مطب کند، الان گفته اند اگر قرارداد اجاره هم بیاورند می‌شود این کار را انجام داد و این شده که مرکز شهر ما که جاذبه گردشگری دارد به شکل کنونی درآمده است.

۲/۵ میلیون نفر ایام نوروز وارد استان فارس شدند

معاون گردشگری استاندار فارس در مورد اقدامات جبرانی برای دوران پسا کرونا گفت: در ایام نوروز با حجم قابل توجهی مسافر روبرو بودیم. البته آمارهایی که برخی جراید می دادند درست نبود از این جهت که ما در استان ۱۶۸ دوربین تردد شمار داریم که تکرار دارد و ۱۵میلیون تردد را ثبت کرده بودند، اما این تعداد که وارد استان نشدند، آمارها نشان داده که نزدیک ۲/۵ میلیون نفر وارد استان شدند.

فرخ زاده افزود: در استان ۲۳ هزار تخت اقامتی داریم که از قبل از نوروز تا هفته بعد تعطیلات تکمیل بود و پیش بینی می کنیم این روند تا اردیبهشت ادامه داشته باشد.

معاون استاندار فارس افزود: یکی از اقدامات افزایش ظرفیت اقامتی است، ۲۳ هتل در دست ساخت داریم که ۴ باب آن امسال به بهره برداری می رسد.

وی در بیان مجموعه اقدامات پسا کرونا گفت: توسعه ظرفیت به این طریق که پروژه های نیمه تمام را تکمیل و فعال کنیم، تبلیغات موثر برای معرفی ظرفیت های گردشگری و اینکه بخش خصوصی کمی مهربانتر عمل کرده و با ما همکاری کند، مثمرثمر خواهد بود.

مشکل، تبلیغات موثر نکردن است

فرخ زاده تبلیغ را حلقه مفقوده گردشگری خواند و گفت: اینکه چرا بافت تاریخی رونق نمی گیرد، به این دلیل است که ما تبلیغ خاصی در مورد بافت تاریخی شیراز نکرده‌ایم.

وی با گلایه از بخش خصوصی گفت:  بخش خصوصی ظرفیت های خودش را پای کار نمی آورد، دولت مجوزها را صادر می کند، ریل گذاری را انجام می‌دهد، اما به شدت بخش خصوصی ما در حوزه‌های اقامتی ضعیف است و با دولت همکاری نمی کند و این ما را در این بخش نحیف کرده است.

فرخ زاده با بیان اینکه آنقدر که در رسانه ها وقت صرف تخریب می‌شود برای آموزش و همراهی وقت صرف نمی‌شود، تصریح کرد: ما در بخش های اطلاعات، تبلیغات، آموزش و قرار گرفتن گردشگری و صنایع دستی در سبد خانوار درست عمل نکرده ایم و تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

ثبت جهانی آثار فایده ای برای ما نداشته است

معاون گردشگری و زیارت استاندار فارس در خصوص وضعیت هتل آسمان و ثبت جهانی ارگ کریمخان گفت: مجوز هایی برای هتل آسمان صادر شده که دو مجوز اول با موافقت کمیسیون ماده ۵ و مجوز آخر توسط شهرداری صادر شده است.

وی افزود: در یک برهه هم اقدام به تخریب نیم طبقه از برج کردند که با شکایت مالک هتل به دیوان عدالت اداری متوقف شد و دیوان عدالت اداری با بررسی مجوزها به نفع مالک رای صادر کرده است.

معاون گردشگری استاندار فارس به موضوع ثبت جهانی ارگ اشاره کرد و گفت: در خصوص ثبت جهانی ارگ کریمخان، شاخص های یونسکو مدتی است تغییر کرده و قوانین جدید ابلاغ نشده است. مشخص نیست هتل مانع ثبت ارگ شود یا نشود.

محمد فرخ زاده تصریح کرد: ثبت یونسکو تا به حال فایده چندانی برای ما نداشته است، به بهانه تحریم بودجه ای که به آثار تاریخی اختصاص داده می‌شود را به ما نمی دهند، از  خدمات کارشناسی، تعمیر و نگهداری هم امتناع می کنند.

وی افزود: در حقیقت ثبت یونسکو تنها پذیرش یک سلطه بوده است.

او در ادامه اظهار داشت: باغ ارم ثبت جهانی است، تا به حال حتی یک ریال از سوی یونسکو برای حفظ، نگهداری و معرفی این آثار به ما تعلق نگرفته است.

فارس بزرگترین میراث دار کشور

معاون استاندار فارس با بیان اینکه برخی خبرنگار نماها در حال جریان سازی منفی هستند، گفت: استان فارس ۳۰۸۷ اثر تاریخی ثبت شده، ۱۵۰۰ امامزاده، ۱۰۰۰ جاذبه طبیعی دارد.

او افزود: وقتی وزارتخانه همه بودجه اش ۱۰۰ میلیارد تومان است، چکار می تواند انجام دهد؟

وی تصریح کرد: ما بزرگترین میراث دار کشوریم و با این تفاسیر باید داشته ها را تقویت کنیم و مشکلات را شفاف و با راهکار بیان کنیم.

فرخ زاده گفت: چرا وحدت شکنی می کنیم؟ باید بنا را بر ایجاد وحدت رویه بگذاریم.

سهم صفر درصدی گردشگری از باغات قصردشت

معاونت گردشگری استاندار فارس با بیان اینکه در شیراز ۵ گروه باغ داریم که گروه یک باغات قصردشت است، گفت: این باغات قبلا هزار هکتار بوده الان حدود ۸۰۰ هکتار است و طبق قانون، ده درصد باغات، یعنی بیش از ۲۲۰، هکتارش باید در کارکردهای گردشگری استفاده شود.

وی با بیان اینکه: الان مجموعه ای داریم به نام ستاد آبادگری باغات، که ۲۷۵ هکتار از این باغات را شهرداری تملک کرده، تصریح کرد: طبق قانون از محل فروش باغات ۴و۵ باید باغات گروه یک خریداری شود و در اختیار بخش گردشگری قرار گیرد، اما آنچه تاکنون در اختیار ما قرار داده شده، صفر درصد است.

فرخ زاده اضافه کرد: شهرداری باغات را خریداری کرده چون کاربری گردشگری نداشته و باغات در حال خشک شدن است.

وی به مشکل کم آبی در شیراز نیز اشاره کرد و گفت: شاید اگر سد تنگ سرخ فعال بود الان می‌توانستیم این هزار هکتار را حفظ کنیم که حاصل نشد.

وی این مسئله را ناشی از مخالفت برخی نمایندگان مجلس که از آب پایین دست شیراز برای شهرستان استفاده می کردند، دانست و تصریح کرد: ما پایداری باغات قصردشت را نداشته ایم و نداریم.

وی بیان کرد: راه حل این است که معاونت عمرانی استانداری از ظرفیت خود استفاده کند و با حفظ باغات و بدون ایجاد سازه ثابت، اجازه کارکرد گردشگری را بدهد.

معاون استاندار فارس همچنین به نقش شهرداری با توجه به بودجه مصوب آن در سال جاری اشاره کرد و گفت: شهرداری باید نسبت به احیا و به کارگیری این موارد که در بودجه شهرداری مصوب شده، اقدام کند که برخی عبارتند از باغ جنگلی، باغ پرندگان، باغ گیاهان دارویی و باغ شیخ اطعمه.

هشدار نسبت به در خطر قرار گرفتن گونه های گیاهی باغ ارم

معاونت گردشگری استاندار فارس در پاسخ به سئوال  مبنی بر تاثیر احداث تقاطع جام جم در بلوار جمهوری بر باغ جهانی ارم تصریح کرد: ۷۰۰، ۸۰۰ میلیارد هزینه از مال مردم هزینه می‌شود در حالی که این تقاطع هیچ خاصیتی برای شهر ندارد. منازلی که ایجاد شده حق مشرفیت نداشته و اگر پل ایجاد شود تا عمق منازل دیده می شود. در کنار صدا و سیماست و انتهای  آن به میدان ابوالکلام می‌رسد که بن بست است.

فرخ زاده نسبت به تاثیر ایجاد این مسیر بر گونه های گیاهی آن منطقه از جمله باغ ارم هشدار داد و گفت: در صورت احداث، به دلیل افزایش حجم تردد و پراکنده شدن سموم،   گونه های گیاهی منطقه و باغ ارم در خطر شدید قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در آینده می‌خواهند در قصر دشت  هم این اقدام را انجام دهند که در این صورت، باغ نوابی نیز به خطر خواهد افتاد.

فرخ زاده اضافه کرد: در چمران هم می‌خواهند دور برگردان بزنند در حالی که قرار بود پل طبیعت زده شود.

این مسئول با بیان اینکه اگر طرحی اشتباه بود بر آن اصرار نداشته باشید، گفت: مصوبات طرح ترافیک شورای چهارم فاقد کاربری بود، شورای پنجم کار درستی کرد که آنها را فریز کرد.

معاون گردشگری استاندار فارس در پایان گفت: باغ ارم جزء هفت باغ مصوب ایرانی است که در یونسکو ثبت شده، از باغ ارم تنها یک عدد در جهان است. حالا کنارش تقاطع و زیرگذر و رو گذر بزنید که همین اندک گردشگر هم از دست برود.

منبع: فارس

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.